Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama szukajaca odpowiedzi

jaki rozmiar pieluszek do szpitala dla bobasa

Polecane posty

Witam, Mam pytanie jaki rozmiar pieluszek dla dziecka bralyscie do szpitala. Bo ja zastanawiam sie nad rozmiarem 2 ktory jest niby od 3-6 kg. Jak patrzylam 1 sa 2-5 kg. Jakie sa wasze doswiadczenia w tym temacie. Czy pampersy wypadaja mniejsze czy rzeczywiscie odpowiadaja sugerowanej wadze?

Gość mami 36tc
ja kupiłam pampers rozmiar 2, bo czytałam gdzieś na forum że taki właśnie mamusie polecają

3-6kg. do szpitala .mój bobasek był duży jak się urodził więc ten rozmiar miał tylko w szpitalu przez 5 dni. potem w domu używałam już większych. teraz też zabiorę do szpitala 1 paczkę tych mniejszych .

dziekuje slicznie za szybka odpowiedz. Czyli kupuje 2 :) i lekkich porodow zycze i zdowiutkich dzieci

Gość saleminka8
ja od 2 startowałam,wymieniłam sie z inną mamą w szpitalu która miała mniejsze dziecko a miała 2 a ja miałam 1 ale były za małe,bo mój synek urodził się 4200g i 57cm

Gość jgjhk
ja miałam huggisy 1 przez 4 tyg życia dziecka

Po co kupujecie pieluchy do szpitala jak tam przeciez daja pieluchy w trakcie pobytu. A jak sie wychodzi to maz przynosi ubranko i pampersa.

Gość do tak mi się rzuciło w oczy
jagoda może u Ciebie w szpitalu tak jest , ale nie w każdym .Ja wzięłam 1 i byłam zadowolona czasem dzidziuś może waży więcej niż wskazania na pieluszkach , ale jest tak zbudowany ,że pieluszki pasują :)

Gość saleminka8
jagoda u mnie w szpitalu było tak,że jak nie zajmowałam sie dzieckiem to szpitalne pieluchy były,a jak byłam na chodzie (byłam po cc) to dziecko było u mnie na sali cały czas i używałam własnych pieluch,a uzywałam huggies,ale te rzepy jakieś ostre... ale teraz używam już rozm 4 i sa ok :)

Może dobrze by mieć przygotowanych kilka mniejszych i kilka większych a jak się okaże że jedne nie pasują to mąż może dowieźć te pasujące. Dobre są chyba te z wycięciem na pępek typu "new born"