Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Donia86

DEPILACJA " WĄSÓW " U DZIEWCZYN/KOBIET. ważna sprawa... [?]

Polecane posty

Gość Donia86

Witam:) od zawsze miałam niewielkie " wąsiki " zaczęły mnie denerwować.. moja przyjaciółka doradziła mi abym JE GOLIŁA NORMALNIE ŻYLETKĄ... ale nie posłuchałam jej i kupiłam sobie plastry do depilacji.. I CO kilka tygodni w taki sposób depiluję te miejsca. zauważyłam że Przyjaciółce włoski po goleniu odrastają BŁYSKAWICZNIE.. i że jak je zgoli to widać takie czarne kropeczki... po prostu widać że goliła;// wrastają jej do środka i różne sprawy.. ja na razie chwalę sobie wosk.. ale czy nie będę mieć podobnie?? nie będą szybciej odrastać? .. czułam się z nimi źle dlatego zaczełam to robić.

Gość nie bedziesz tak miala
ona tak ma, bo goli je i za kazdym razem rosna mocniejsze i ciemniejsze

ale szacun za ten wosk, ja tego bolu nie umialam wytrzymac i wybralam hormony.

Gość Donia86
to dobrze... czyli depilacja jest bezpieczna? .. a potem nie będą mi szybciej rosły ?

po wosku one wolniej odrastaja nawet kilka tyg. sa slabsze i jasniejsze

Gość cara-
trudno stwierdzić jednoznacznie - czy z Twoim wąsikiem za jakiś czas nie zacznie sie coś dziać. Sama depiluję od lat - i niestety nie jest prawdą .że robia sie coraz słabsze wraz z upływem czsu - zauważyłam tylko jedną prawidłowość - znikly takie wloski małe , słabe taki puszek - jest tego wszystkiego mniej - ale za to wyrażniejsze . Czasem je gole - ale tylko w sytacjach kryzysowych - bo później wszystkie odrastają w jednym czasie i nie mam już wąsika - mam WĄS :)

jak ci sie nic na twarzy nie robi to jest bezpieczna. szybciej niz normalnie napewno rosnac nie beda.

Gość Donia86
nic mi się nie robi:) więc dobrze..

polece ci tez diane 35 mi na wasiki pomogla

Gość Donia86
po depilacji od razu nakładam takiego kremu.. kosztuję 35zł w aptece;p i zaczerwienienia od razuu znikają . :)

Gość jenk
A ja trafiłam rok temu na allegro wosk bezpaskowy ,chyba francuski.jest dużo lepszy od plastrów z woskiem.Podgrzewam go w mikrofali i ciepły nakładam szpatułką na wąsik.Po chwili łatwo odrywam zastygły i po kłopocie.Nigdy nie mam zaczerwienionej czy naderwanej skory.

Gość cara-
a daj spokój - tabletli hormonalne ,zęby sie wąsika pozbyć ? nie przesadzasz ?zreszta sama brałam diane 35 - i na jednych działa na innych nie - plamy watrobowe za to pieknie na np . ręce wychodzą - szczególnie po lecie .

Gość a masz linka??

Gość cara-
jenk - ale jak to zrywasz ? sam wosk ? nie przykłaszasz jak kosmetyczka np . fizeliny ?

Gość Donia86
widzę że topik się rozwija :P dobrze, bo przynajmniej można się jakimiś poradami wymienić:) ja bym nie chciała tych hormonów, zostanę przy wosku.

Gość dziś na pomarańczowo
od ok. 8 lat używam plastrów z woskiem do depilacji wąsika i nic mi nie wrasta, ani nie odrasta mocno, ot taki meszek, kilka grubszych włosków, ale żadne czarne paskudztwo. dla mnie metoda ok i prawie bezbolesna

Gość MalwinaTCZ
Ja depilowalam sobie penseta, ale od pewnego czasu niestety mialam juz za dlugie wloski. Zdecydowałam się na trwałą depilacje wasika laserem. Nie bylam do tego przekonana, ale zaryzykowalam i jest swietnie, spory problem estetyczny z glowy. Zabiegi wykonywalam tu: http://vectusgdansk.pl/depilacja-laserowa-wasika/

Gość Orkiszowa Królowa
Według mnie warto się wybrać na laserkę do Vici Clinic w Krakowie. Bardzo miła obsługa, fajny stosunek jakości do ceny.. ogólnie spoko. Depilują Light Sheerem, a bikini głębokie kosztuje tylko 199 zł więc taniej niż u konkurencji.

Gość Katarzyna Ja
Jeśli chodzi o zabiegi depilacji laserowej to polecam Panią Gosię z Vici Clinic w Krakowie. Pani jest przemiła, a zabiegi są praktycznie bezbolesne. Efekt jest świetny i warto się skusić. Na pewno będziecie zadowolone.

Gość AlinaRose
Bałam się bólu przy depilacji laserowej ale nic nie bolało! Zabiegi robiłam w Vici Clinic w Krakowie, pachy i bikini zrobione mega profesjonalnie, żaden włosek nie odrasta. Bardzo jestem zadowolona z zabiegów.

Gość Szminkadoust
Zachęcam do wykonywania zabiegów depilacji laserowej. Ja za namową koleżanki udałam się do Vici Clinic w Krakowie i wykonałam cztery zabiegi depilacji laserowej na pachy. Mam święty spokój z goleniem i podrażnieniami.

Gość gość
hej, ja włoski na twarzy czyli drobny wąsik, między brwiami i kilka włosków na brodzie i meszek depiluje od lat.. depilatorem :D na początku ból koszmarny, ale bardzo szybko się przyzwyczaiłam. Według mnie już po kilku miesiącach włoski zaczęły słabiej odrastać, potem zostało tylko kilka najciemniejszych. Chociaż na nogach i w okolicy bikini mam problem z wrastającymi włosami to na twarzy nigdy tak nie miałam - skóra jest delikatniejsza i włoski łatwiej się przebijają. Polecam :)

Gość gość
Brwi wyrywam pensetą. Zaś co do "wąsika". Tak panicznie boję się, że jakiekolwiek wyrywanie/depilacja spowoduje bujniejszy odrost, że po prostu...rozjaśniam, zwykłym rpzjaśniaczem do włosów. Mam to już tak opracowane, że nakładam to "niebieskie", owszem piecze, po kilku może 10 minutach zmywam, myję delikatnie mydełkiem, następnie smaruję maścią alantan, i nie ma żadnych zeczerwienień ani wypaleń, bo alantan szybko dział. Włoski są bielusieńkie, a więc wcale niewidoczne. Dodatkowo takim rozjaśnianiem osłabiam je zamiast wzmacniać jak w przypadku depilacji czy golenia.

Gość KolorowySłoń
Polecam zabiegi depilacji laserowej wykonywane w Vici Clinic w Krakowie na ul. Św. Sebastiana. Bardzo profesjonalne podejście do klienta. Zabiegi wykonywane są za pomocą lasera Light Sheer Duet, dzięki czemu są praktycznie bezbolesne.