Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sopronnn

dziewczyny ze wsi sa proste

Polecane posty

Leviathannn- powiem ze jesteś debil !!! Jak ty myślisz ze ten co studiuje prawo jest od razu adwokatem to jesteś nieuk !!!!!!!!!!!

Gość Leviathannn
Ależ wy tępi wszyscy jesteście. Jak byk było napisane ze i jedna i druga studiuje pawo. Gdzie dwóch prawników się spotka tam zawsze jakiś konflikt gotowy. A wy zamiast wymyślać jakieś teorie spiskowe, może byście tak w sposób konstruktywny podyskutowały na temat przewodni? Mnie już to męczy, chciałem się przyłączyć do rozmowy a wszyscy na mnie. To co mam spierdalać?

Gość alinka celinka
>alinka celinka, dlaczego uważasz że mało kobiet robi karierę naukową. >U mnie na uczelni większość wykładowców, ćwiczeniowców itp. to >kobiety Kariera naukowa nie polega na wykladaniu na uczelni, to jest praca dydaktyczna, ktora powinna byc raczej dodatkiem do kariery naukowej. Sprawdz publikacje, liczbe wydanych ksiazek, tytuly z zagranicznych uczelni, udzial w konferencjach naukowych ( polskich, europejskich i miedzynarodowych) itd.

Gość kochaniekochakochaniekocha
Uspokoicie się !! Tego to już się czytać nie chce !

Gość Leviathannn
Ale większość kobiet wykładających na mojej uczelni pnie się coraz wyżej. Książki i artykuły o ile wiem też wydają.

Gość zorcia
Leviathannn- a ty co studiujesz ?

Gość Leviathannn
Zula, dlaczego ty taka złośliwa jesteś? Co ja tobie zrobiłem? Stwierdziłem tylko że obie panie, jako studentki prawa powinny wypowiadać się poprawnie zeby nie przynosic wstydu. Nie uważam ze każdy prawnik jest od razu adwokatem, to był tylko taki przykład

Gość Leviathannn
ja studiuję aministrację

Gość Leviathannn
Trzeba przyznać że kobiety w tym kraju (pomimo że nierzadko przewyższają znacznie mężczyzn inteligencją) są dyskryminowane. Widać to choćby w sejmie.

Gość alinka celinka
>Ale większość kobiet wykładających na mojej uczelni pnie się coraz >wyżej. Książki i artykuły o ile wiem też wydają. Porownaj ich osiagniecia z osiagnieciami mezczyzn. Dodatkowo same wydanie ksiazki czy publikacji nie jest niczym trudnym - jej wartosc zazwyczaj ocenia sie po cytowaniu jej w innych publikacjach polskich i zagranicznych. I jej wplywu na rozwoj danej dziedziny nauki

Gość Leviathannn
A jeżeli chodzi o ludzi ze wsi, to często okazuje się, że są dużo bardziej wartościowymi ludźmi niż ci z miasta. Mam wielu przyjaciół ze wsi i gdybym nie wiedział skąd pochodzą, w życiu nie powiedziałbym że nie są z miasta

a jak niby kobiety miały się wybić i być wykształcone skoro od zarania dziejów były zmuszane do stania nad garami i wychowywania dzieci? na szczeście pojawiło się takie coś jak 'feminizm' i od razu wzrosła ilość wykształconych kobiet na różnych wyższych stanowiskach i ta ilość wciąż rośnie

Gość Leviathannn
alinka celinka, w sumie to muszę się z Tobą zgodzić. Ale z czego to wynika? Przecież mamy wiele inteligentnych kobiet

Gość jaki cwiercdupek
ty wez sie jelopie nie osmieszaj... kogo obchodzi co znaczy arabskie przyslowie. moze jesze kazda 'normalna' wg ciebie dziewczyna powinna pisac w tym jezyku...

Gość OstrzeMrozu
Moim zdaniem w miescie zyje wiecej 'wiesniakow' niz na wsi, wystarczy tylko o krok zejsc z glownej ulicy :/ zobaczcie to http://pokaztylek.pl

Gość Leviathannn
andżela, teraz mamy inne czasy. Nikt nie każe kobiecie siedzieć przy garach kosztem jej wykształcenia

Gość ojojoko
Boże, mamy 21 wiek, a wy prowadzicie głupie dyskusje o inteligencji ludzi ze wsi i z miasta?????....a tak poza tym, to dowiedziałam sie, ze jeśli skończyłam studia w rzeszowie to...-haha, no tak, lepiej Kraków-na byle jakiej uczelni- gratuluje

Gość alinka celinka
>alinka celinka, w sumie to muszę się z Tobą zgodzić. Ale z czego to >wynika? Przecież mamy wiele inteligentnych kobiet O moim zdaniu na ten temat pisalam dokladniej w moich poprzednich postach:).

Gość GJKKHK
dziewczyny ze wsi sa proste????? hhe tto dobrze, gorzej jakby byly pokrzywione hhehehheh

Gość Leviathannn
Sorki, może mi umknęło przez te dwie gówniary które rozpętały wojnę

Gość Leviathannn
przeleciałem mniej więcej Twoje wypowiedzi i muszę się z Tobą zgodzić (jednak nie w 100%). Nie zgadzam się mianowicie że mężczyźni są temu winni! Myślę jednak, że masz rację pisząc, iż kobiety po prostu wolą założyć rodzinę. Jest duże prawdopodobieństwo, że jeżeli poświęci się karierze naukowej, to nigdy jej się to nie uda. Większość kobiet pracujących na moim uniwerku to stare panny

Gość alinka celinka
Niestety takie sa realia, ba im inteligentniejszy facet tym glupszej dziewczyny szuka. Jak to okreslil moj znajomy : A po co ja mialbym sie jeszcze w domu meczyc? Potrzebuje wytchnienia, a nie kolejnej intelektualnej dysputy!

Gość Leviathannn
alinka celinka, niekoniecznie tak jest. Znam wiele par, gdzie kobieta jest dużo inteligentniejsza od faceta (przykład: ona- mgr, on- po zawodówce). I zastanawiam się po co one z tymi cepami są.

Gość alinka celinka
Takie sytuacje sa tez mi znane - wbrew pozora facet mniej wyksztalcony, skromniejszy, "prostszy" jest w stanie o wiele bardziej docenic taka kobiete niz mezczyzna z jej "poziomu". Takiemu bardziej bedzie zalezalo na partnerskim zwiazku, wspolnym przezywaniu chwil itd. Intelektualisci czuja sie lepsi od wszystkich, potrzebuja wrazen i emocji, nie zalezy im na spokojnym zyciu, chca zaliczac kolejne panienki, aby poczuc sie jak bogowie itd

Gość mili212121
alinka celinka prześledziłam Twoje wypowiedzi i widzę, że jesteś tutaj najbardziej kompetentną osobą. Jak myślisz, czy związek: ja mgr stosunków międzynar. i licencjat prawa (niedługo magister), on po technikum- nie przepada za czytaniem książek i nie bardzo lubi zdobywać jakąkolwiek wiedzą spoza swojej dziedziny (mechanika), ma jakieś szanse?

Gość Leviathannn
Moim zdaniem takie związki wcześniej czy później się rozpadną

Gość mili212121
Leviathan akurat nie Ciebie pytałam o zdanie

Gość mili212121
alinka celinka chyba opuściła już forum, szkoda :(