Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martwiaca sie mama***

Stulejka

Polecane posty

Pisalam juz tu kiedys o moim 4 letnim synku ktory nie moze sie wysikac i o sciaganiu napletka - prawda to czy mit .Nie moge znalesc tego tematu a tam ktos mi wkleil linka ze zdjeciami stulejki i chcialabym sobie je jeszcze raz obejrzec.Bylo to w sobote , jak nie mogl sie wysikac , w niedziele pojechalismy na pogotowie .Dostal furaginum - malo pomagalo , siku robil w kapieli , potem poniedzialek na badanie moczu , ktory wyszedl dobrze .A synek dalej raz robi a raz nie moze .Sama pojechalam prywatnie do urologa ktory stwierdzil stulejke i kazal sciagac napletek i smarowac . Zaczelam sciagac , synek mowi ze boli ( tzn za pierwszym razem bolalo ) a ja tak sie przestraszylam bo ta skorka nie chciala mi z powrotem sie nasunac ( myslalam ze oszaleje ) ale potem sie nasunela . Wiec ma te stulejke czy nie skoro sie skorka odciagnela. Mam tak robic dalej ( ale synek tak ma ze raz sie wysika raz nie ) Jesli ten stan bedzie pewnie tak dalej trwal to pewnie trzeba bedzie do chirurga . Bardzo prosze o link ze zdjeciami bo chcialabym sobie porownnac.

Napletek powinien zejsć aż cały żołądź będzie na zewnątrz,tak jak u dorosłych mężczyzn tylko w wersji mini ;-) Mój syn ciagle popuszczał , moczył się w nocy albo nie robił nic całymi godzinami (też ma 4 lata) i poszłam do urologa.Ten tak jak tobie kazał czymś tam smarować i odciagać napletek,jak nie bedzie poprawy to szpital i zabieg,ale nie było żadnej poprawy.Poszłam do innego urologa,który stwierdził,że takie smarowanie nic nie da.Syn miał bartdzo mocną stulejke.Lekarz nałożył tylko maść znieczulajacą i odciagnął na siłę.Syn swoje wycierpiał,a ja z nim,ale po 5 dniach śladu nie było,żadnego szpitala ani interwencji chirurgicznej,a tym samym dziecko i ja spokojniejsi.A co najważniejsze koniec problemów z sikaniem.Naprawdę polecam poszukać takiego urologa, który zrobi to w taki sposób,mniej stresu dla dziecka.

taaa... moj syn po takim odciaganiu na sile mial piekne zrosty. nie polecam tego.a co do odciagania i smarowania mascia sterydowa to niestety pomaga dopiero po dlugotrwalym stosowaniu-u nas 2 lata trwalo zanim stulejka zniknela wlasnie od naciagania po trochu i smarowania.

Gość ja tez swojemu 4ro latkowi
zaczelam odciagac napletek i te nie chciala skorka zejsc na dol ale zeszła za lekkim podciagnieciem ja to oceniam jako ZWEZONY NAPLETEK wiec nie jest to stulejka

no to nie wesolo :( ma moze ktos te zdjecia PROSZE MOJEMU SYNKOWI JAK ODCIAGNE to tak nie schodzi jak u doroslego ( on mowi ze troche boli ) dlatego chcialam sobie porownac na tych zdjeciach , widac glowke czerwona i pewnie na takiej skoreczce sie trzyma ( czy o ta skoreczke chodzi , ja sie boje tak na sile ze mu zrobie krzywde ) a jak sciagalyscie to potem sie chciala nasunac ta skorka , bo u mnie nie zawsze chce sie nasunac pani urolog kazala przez 10 dni tak robic i tez wspominala o tym ze jak pojde do chirurga to sie taki moze trafic ze na sile mu to zedrze ( i bedzie duzp krzyku - tak powiedziala ) wiec lepiej samemu i po trochu nie wiem czy to robie dobrze i czy bez chirurga sie obedzie :(

czyli mam rozumiec ze nie jest to taka duza stulejka i sama sobie poradze ? skoro tyle odciagnelam i potem ta skorka nie chciala mi z powrotem sie wrocic

tak bo nie jest to przyrosniete z tego co piszesz jedynie ZWĘŻONE

Jakiś błąd wczytywania był i dla tego tak dziwnie wkleiło mój post. Grunt że link tam jest;)

moj ma tak jak na 5tym zdjeciu od samej gory

a u mnie to wyglada tak normalnie wyglada jak w drugiej kolumnie od dolu ( czyli przedostat foty ) pierwsze zdjecie jak mu zsune to pokaze sie glowka ale tylko sama glowka ( calkowicie sie nie zsunie , boje sie zby nie bolalo i nie zrobic mu nic zlego i ta skorka jest wtedy taka pomarszczona ) czli nie wiem mam jeszcze wiecej zsuwac ????????? dziekuje bardzo :) o te zdjecia mi chodzilo ale sie gubie w tym wszystkim

Ponoć u malucha nie da się zsunąć całkowicie napletka bo nie jest to przeciez dorosły członek. Zsuwa się troszkę żeby oczyścić z wydzieliny i nie robi się nic na siłę. Najlepiej wybrać się do lekarza żeby sam obejrzał i stwierdził co jest normą a co nie.

ten twoj synek to pewnie nie ma stulejki :) i ty to sama zrobilas ? jak ?

czyli fotka 7 czy 8? tam sa opisane wg mnie wszystko jest ok

nie skarbie dla mnie to foto 6 ale jak mu sciagne to widac czerwona glowke i skorka sie marszczy nie zsunie sie calkiem ( to pewnie o ta skorke chodzi ze sie robi operacyjnie

Gość iiinkaaa
a ja mam trochę inne pytanie a jakiego koloru powinien być żołądź? Mój synek ma raz różowy a raz sino-fioletowy i troszkę się martwię...

bardzo ciekawy tamat dziekuje bardzo bede delikatnie odciagac i smarowac mascia a ze mnie to tak wszystko zainteresowalo to dlatego ze chlopczyk nie mogl sie wysikac i prawie juz jest 7 dni jak jest roznie raz sika raz nie ( a badania nic nie wykazaly np mocz ) a skoro ten stan bedzie sie utrzymywal dalej to nie wiem czy to od stulejki czy wtedy trzeba bedzie operacyjnie ( tu byl wyklad zeby tego nie robic )

u mnie jest wlasnie taki sino fioletowy a tak przy okazji cos mi sie przypomnialo moja tesciowa odciagala swoim chlopcom i niby maz jako tej stulejki nie mial ale ja pamietam ze i u niego ( jestesmy razem 8 lat a tak moze 3-4 lata wstecz ) tez mial jakby te skorke zrosnieta potem ona jakby sama sie zerwala , mowil ze bolalo i dzis juz ma normalnie

Gość iiinkaaa
dzięki uspokoiłaś mnie mojej znajomej synek 4latka ma stulejkę, ale kazali jeszcze czekać i obserwować

Gość ok.las
takie pytania to chyba bardziej na multimedica.pl