Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alinkaaa

Noworodek i przedszkolak

Polecane posty

Gość alinkaaa

Witam Do końca przyszłego tygodnia muszę potwierdzić uczęszczanie do przedszkola mojej córki (od września). Mała ma 2,5 roku, garnie się do rówieśników i wiem, że dużo by na przedszkolu zyskała. JEstem jednak w ciązy. termin na listopad. Boję się, że starsza ćórka będzie co chwilę chora i może zarazić dzidziusia. U nas umowy przedszkolne są zawierane od września do czerwca, nie wiem, czy w razie czego mogę tak z dna na dzień przestać posyłać córkę. Pozatym jak jej się spodoba to będzie chciała chodzić. Jak wy sobie radziłyście w podobnych sytuacjach, czy da się urronić maleńkie dziecko przed chorobami? Czy jednak mam nie zapisywać córki do przedszkola?

Dziecko możesz wypisać w każdej chwili, musisz jedynie złożyć podanie w połowie miesiąca, żeby nie obciążyli Cię opłatą za miesiąc następny. Ja też myślałam, że przedszkola będzie dla mnie odciążeniem ze względu na to, że urodziłam bliźniaki w praktyce jednak okazało się, że nie dość, że syn chorował raz za razem to zarażał dodatkowo maluchy. To nie jest oczywiście regułą, Twoje dziecko wcale nie musi chorować ale nie będziesz tego wiedziała dopóki nie pójdzie do przedszkola. Decyzja trudna a swoją drogą ciekawe czy mała będzie chciała w ogóle chodzić. Co innego gdy dziecko zna przedszkole z opowiadań a co innego, gdy zaczyna już do niego uczęszczać. Ja obecnie wypisałam syna ponieważ w tym roku nic się nie zmieniło i dalej mocno chorował a z nim rodzeństwo :(