Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malutka8686

Księgowość

Polecane posty

Witam serdecznie, chciałabym otworzyć firmę księgową. Mam pytanie czy muszę mieć jakieś uprawnienia? Gdzie mogę uzyskać na ten temat jakieś informacje??? Pozdrawiam :)

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmm
musisz mieć studia podyplomowe finanse i rachunkowość i staż w księgowości bodajże 2 lata

Gość eliza_beth
Podłączę się pod temat, bo skoro co nieco wiecie o firmach księgowych to może polecicie mi jakąś w Warszawie? Dzięki piękne :)

Gość dziwni są ludzie
Musisz mieć certyfikat uprawniający do prowadzenia biura rachunk. A aby mieć certyfikat, tzn. ubiegac się o niego należy spełnić kilka kryteriów - wykształcenie o kier. rachunkowość + odpowiedni staż pracy albo średnie wykształcenie kierunkowe z jeszcze większą praktyką. Poszukaj w necie jakie to muszą być kryteria bo tak dokładnie nie pamiętam.

Gość dziwni są ludzie
To jeżeli chodzi o ubieganie sie o certyfikat bez egzaminu, w innych przypadkach trzeba przystąpić do egzaminu na certyfikat.

Gość mozinka
Koleżanko elizabeth, jeśli dobrze rozumiem to chodzi Ci o biura rachunkowe, a więc w warszawie masz ich całe mnóstwo, wystarczy tylko odpalić google. Jeśli miałabym coś polecić to np. zobacz sobie tą firmę: http://www.ckdhetman.pl/ Ich oferta wydaje się o tyle ciekawa, że oprócz prowadzenia księgowości oferują szereg innych usług, np. elektroniczne archiwizowanie danych. Firma w której pracuje ostatnio przeszła na taki system i muszę przyznać że pracuje się szybciej i nie ma takiego bałaganu jak wcześniej. Pozdrawiam!