Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaciekawiona!

Czy ktos bral slub z Belgiem - Belgijka , jak wyglada sprawa organizacyjna...

Polecane posty

Gość Zaciekawiona!

Jestem ciekawa jak wyglada sprawa organiczacyjna dotyczaca slubu cywilnego czy lepiej wziac cywil w Polsce wraz z koscielnym czy w Belgii ( obywatelstwo itd. ) Bede brac slub koscielny za 1.5 roku w Polsce z mezem pochodzenia polskiego ale jest belgiem stad moje zapytanie

Gość lepiej w Belgii
bo bedziesz miala obywatelstwo belgii, a z polskim paszportem to tylko wstyd w swiat jechac bo od razu wiedza ze zalosny polaczek jedzie sprzatac kible

Przez ślub chyba nie dostaniesz obywatelstwa... Prawo pobytu i takie tam, a przecież i tak możesz przebywać i pracować na terenie Belgii. weź lepiej w Pl, przynjmniej wiesz jak wylgądają wszystkie sprawy org.

Gość Zaciekawiona!
Nie wszyscy polacy w Belgii sprzataja kible... ;) No wlasnie mnie sie wydawalo ze po jakims czasie po slubie bede miec obywatelstwo belgijskie... Szybciej niz jakbym brala slub w Polsce... Musze zadzwonic do konsulatu i sie popytac...

Gość Abraja niezaIogowana
najpierw śpiewają na muszlach takich jak nad możem ale dzwiek jak z tuby potem są tańce potem ceremonia w kosciele i na koncu urzedowa żeby w miedzy czasie można sie rozmyslić no na koncu papierek na początku przysiegi

Gość Zaciekawiona!
No pewnie tak zrobie... W zasadzie nie tylko ze wzgledu na obywatelstwo myslelismy o slubie cywilnym w Belgii ale rowniez ze wzgledu na to ze czesc gosci z Belgii nie przyjedzie na nasz slub do Polski...

Gość Zaciekawiona!
z tego co wiem latwiej odnosnie papierow bo mnie trzeba bedzie przetlumaczyc w Polsce.. ale czy to prawda czy falsz :-o