Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wańka wstańka hop siup

wybuch wulkanu to tez sprawka rosjan

Polecane posty

to jutro moj stanik bedzie sie kisil w domu na sznurku

Gość gacek"
wańka to tylko nick :D nie mam wacka :p :)

Gość gacek"
wańka masz stanik ?

no to ladnie mnie zmylilas gacku , a ja zmeczony jestem cholernie

hehe jakis sie znajdzie, a noz jakas niewiasta zapodziala u mnie

Gość gacek"
wańka, bo teraz ja nie wiem kim Ty jesteś ? :D

Gość pięknaiwoneczka
no nie wytrzymam , taki mialam humor zrypany az weszlam na ten topic :) az mi sie rodzina pobudzila i pyta co brałam ze tak sie haham:P

Gość crunchips solony
chyba, że planujesz garderobę teraz w kolorze szarym nosić? :)

iwoneczka duza ta familia ? a tys miej sie smiej a jutro sie okaze ze wulkan to bylo przejezyczenie , a prawdziwa nazwa to"bomba atomowa"

szarosc na topie, popiele :) bedzie efekt brudnego i brudu nie bedzie znac, pomysla ze to taki "brudny" kolor

Gość pięknaiwoneczka
no córka i maż:) tez bym sie nie zdziwila jakby to bomba była ,a wtedy sie uśmieje baranim głosem:P

Gość crunchips solony
bomba atomowa, i to jej opady... :O o kurde, tera to się żem wystraszyła nie na żarty :O

Gość Wicuś Trzepałkiewicz
przy okazji takiego zjawiska chętnie posłuchałbym znawców medyków , czy mieszkaniec małego miasteczka albo przysiółka w ciągu okresu zimowego, gdy większość ociepla domy węglem i tworzy się na zewnątrz potworny smród z opon i starych butów spalanych w piecach C.O. , czy ten smród i wytwarzane CO2 , czyli dwutlenek węgla w wdychanym smrodzie można jakoś przełorzyć na tę chmurę CO2 , która za kilka godnin spadnie na Nas ?

zebysmy zdazyli pozdrow rodzine

Gość gacek"
musieli tą bombe do wulkanu wrzucić :D

Gość crunchips solony
wicuś, nie spadnie :O co ty chrzanisz :O

wicus tos zapodal tych co Co COC, ale masz racje, czy to da sie porownac? a tak na marginesie o czarnobylu tez zapomnieli od razu powiedziec:o

Gość pięknaiwoneczka
to ja moze jeszcze szybko pojde zadowolić meża , bo może juz nie być okazji......?

Gość crunchips solony
"Popiół na 11 tys. metrów Obecna erupcja, która rozpoczęła się w nocy z wtorku na środę, wyrzuciła w powietrze chmurę pyłu przesuwającą się w kierunku wschodnim. Dym i popiół z islandzkiego wulkanu osiąga wysokość 11 tysięcy metrów. Władze kraju zaapelowały w związku z tym do mieszkańców terenów na wschód od Eyjafjallajokull, aby starali się pozostać w domach i wychodzili wyłącznie w maskach. Będzie gorzej? Agencje donoszą o obawach islandzkich wulkanologów, według których erupcja Eyjafjallajokull może zapowiadać rychły wybuch jeszcze groźniejszego wulkanu Katla, jak to się działo wielokrotnie w przeszłości. To już trzecia ewakuacja okolicznej ludności, od kiedy wulkan uaktywnił się pod koniec marca. "

Gość gacek"
wańka właśnie miałam powiedzieć, że drugi Czarnobyl :)

tak tak tylko najpierw skupili uwage wszystkich na samolocie w tym czasie polecieli na islandie

Gość crunchips solony
"- Pyłu wulkanicznego, który dotarł nad Polskę, nie ma w powietrzu, którym oddychamy. Dla ludzi nie ma żadnego zagrożenia ponad normę - uspokajają eksperci w Polsce. Eksperci Światowej Organizacji Zdrowia ostrzegają jednak, że gdy pył zacznie opadać, to może być niebezpieczny. łówny Inspektorat Ochrony Środowiska bada jakość powietrza w przyziemnej warstwie atmosfery, do wysokości kilku metrów, czyli głównie powietrze, którym oddychamy. - Na naszych automatycznych stacjach pomiarowych nie obserwujemy ponadnormatywnego wzrostu stężenia pyłów - powiedziała Magdalena Brodowska z Głównego Inspektoratu Ochrony Środowiska. Wyjaśniła, że obserwowane zapylenie "ma pochodzenie antropogeniczne", czyli jest efektem działalności człowieka i pochodzi np. z transportu, ogrzewania, spalania różnego rodzaju paliw. - Te czynniki powodują wzrost stężeń pyłu w przyziemnej warstwie atmosfery. Nie są to jednak pyły wulkaniczne. Te są obserwowane na dużych wysokościach - dodała.

iwona a idz idz , wlasnie ta erupcja jest leniwa a tamta ma byc agresywna strach sie bac

Gość crunchips solony
"Woda załatwi sprawę? O tym, że pył nie jest specjalnie groźny dla człowieka mówił też w TVN24 Prof. Bernard Panaszek, internista-alergolog. - Możemy być spokojni. Chmura pyłu nie powinna stanowić większego zagrożenia dla zdrowia ludzi mieszkających w Polsce. Osoby, które są alergikami, powinny jednak zachować ostrożność. Mogą się nasilić objawy: kaszel, alergiczne zapalenie oczu czy kaszel. Ale takie objawy będą występować sporadycznie powiedział lekarz. Gdyby objawy jednak się pojawiły, lekarz zaleca proste czynności higieniczne jak choćby obmycie skóry wodą. Lepiej zostać w domu Z kolei Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) uznała, że Europejczycy powinni "starać się pozostawać w domach", jeśli pył wulkaniczny znad Islandii zacznie opadać na ziemię. Rzecznik WHO David Epstein przyznał w piątek, że organizacja nie wie, jakie są konkretne zagrożenia zdrowotne, powodowane przez pył wulkaniczny. Podkreślił jednak, że mikroskopowej wielkości drobiny popiołu są "potencjalnie niebezpieczne", jeśli zaczną osiadać, ponieważ mogą powodować u ludzi problemy z układem oddechowym. Grupą zwiększonego ryzyka są osoby cierpiące na astmę i inne choroby układu oddechowego. Epstein zapewnił też, że WHO "uważnie monitoruje sytuację".

kobiety jak interpretujecie slowo "zapylenie" ????

Gość crunchips solony
jutro se chyba w aptece maseczkę kupię, jak sądzicie? i ją wilgotną nosić... tylko że bakterię się namnożą :O

Gość gacek"
bardzo różnie :p

Gość crunchips solony
wańka, głodnemu chleb na myśli? :classic_cool:

jak se pojdziesz do apteki jak nie mozna wyjsc? ale robi sie straszniej

oj tam od razu chleb :P lepsze buleczki