Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

myffka0

orgamentil

Polecane posty

witam mam pytanie i chciałabym jak najszybciej dostac odpowiedz. czy lek orgamentil sprawia ze mozna stac sie bezpłodnym?? wzielam 1 tabletke od kolezanki bo miałam srasznie bolesny okres a pozniej dowiedzialam sie ze to silna dawka hormonow i ze nawet po 1 taletce mogłam stac sie bezpłodna:( czy to prawda? prosze o odpowiedzi

to mało że nieprawda, to wierutna bzdura. tym niemniej nigdy nie bierz leków wypisanych komus. chyba ze jestes całkowicie pewna co bierzesz. orgametril nie jest lekiem na bóle menstruacyjne.

no ale czy to prawda ze jest mocnym lekiem hormonalnym i nawet w malej ilosci moze zaszkodzic i prowadzic to bezplodnosci? tak przeciez powiedzial lekarz mojej kolezance

jest to lek hormonalny, ale do bezpłodności nie prowadzi. nie wiem czemu lekarz tak powiedział. moze miał na mysli że w połączeniu z jeszcze jednym proparatem lek ten działa antykoncepcyjnie (bo tak jest). ale nie ubezpładnia trwale.

no nie wiem w sumie kolezanka byla u zwyklego lekarza rodzinnego a oni chyba nie znaja sie az tak jak ginekolodzy. to troche mi ulzylo bo tak sobie pomyslalam ze jakies 4 miesiace temu po wpadce wzielam escapelle tabletke "po" i ze teraz jedna tabletke od tej kolezanki to sie przestraszylam ze to za duzo na moje jajniki i ze cos moglo sie stac :(

nic ci nei bedzie. ale nie eksperymentuj juz z takimi lekami. lek na recepte jest wypisany pod konkretnego pacjenta, nie wolno brac czegos "bo sąsiadce pomogło". mozna sobei poważnie zaszkodzic w ten sposób.

dziekuje ci bardzo za odpowiedz czesciowo juz mi spadl kamien z serca :) a tak wogole to moge spytac skad jestes tak zorientowana w tym leku?

ja też brałam orgametril i stosowany jest na zaburzenia hormonalne ja akurat miałam torbielki na jajnikach. Jednak nie posłuzył mi ten lek i został zmieniony na inny.