Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

O-H

Czy są tu jacyś poloniści ???

Polecane posty

Witam !! mam problem z Planem wypowiedzi !!! Mam motyw pracy w literaturze i sztuce , a moje lektury to lalka, nad niemnem oraz Ludzie bezdomni . Jak to napisac?? ??? ? ?

Z układania tekstu jestem świetna....Ale polonistką mnie nie nazwiesz.... Musiałabym to przeczytać... Na kiedy to masz?

Super ! niestety na poniedzialek ostateczny termin

Gość Azi22
Plan wypowiedzi pisze się na podstawie pracy, a nie całych lektur.

Proponuję wyjść od pozytywizmu i napisać o pracy organicznej i pracy u podstaw. Potem kolejno omawiać lektury, udowadniać swoje stwierdzenia. To nie jest trudny temat wbrew pozorom. Przeczytałaś wszystkie książki ?

no wlasnie to jest dziwne nasz nauczyciel wie ze nie mamy jeszcze prac a karze oddawać i pon to ostateczny termin niestety za pozno sie za to zabralam ale coz jakos trzeba to zrobic wszystko mam oprocz najwazniejszego...

NIe przeczytalam ale mialam na lekcji dokladnie omawiane, poza tym streszczenie powinno wystarczyc - opracowanie.

O boże..... postaraj się wzorować na technice jaką pisane są wiersze.... Wiesz, długie zdania, interesujący sposób wysławiania się.... Wybacz mi ale niewiele moge pomóc (choćby ze względu że wcześniej nie miałam okazji przeczytać tych utworów) napisz o tym tak, jakby to była dla ciebie przyjemność...Zapomnij że masz niewiele czasu a całkowicie się skup na zawartości i miłej interpretacji pracy...

no ale niestety nie mam pojecia jak to zrobic ... dokladniej III. Ramowy plan wypowiedzi: 1. Określenie problemu: a) Praca definicja i główne założenia. b) Cel pracy organicznej - ? c) Praca u podstaw - ?

chodzi o sam konspekt nie o prace maturalna... prace to mozna do tego konspektu pozniej napisac.

Gość to jest prezentacja
maturalna?

tak i nie bo to nie jest cala oczywiście to kawałek i nie wiem wlasnie jak napisac plan wypowiedzi !

Moze do lalki cos takeigo ?? 2, Lalka a) Praca dla dobra własnego i praca dla innych to istotny element świata przedstawionego w Lalce. b) Krytyczna wizja polskiego społeczeństwa. c) Główny bohater Wokulski dzięki pracy własnych rąk wydobywa się na społeczne szczyty. d) Ochocki pragnący poświęcić się nauce musi wyjechać za granicę nie widząc szans na rozwój swoich badań w kraju . e)