Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niewidoczna119

Okres

Polecane posty

Gość Niewidoczna119

Wiem że podobnych tematów jest tysiące , ale poradzcie mi.. Kochałam się z chłopkaiem 9 kwietnia (piątek) kochalismy się bez zabezpieczenia ale on nie doszedł we mnie. Teraz w ten piątek (tydzien po stosunku) dostałam okres. Czyli szansa ze zaszłam w ciąze jest znikom?

Gość jest okres - nie ma ciazy

Gość nie ma sie co martwic
Prawidlowo przebiegajacy okres, wyklucza ciaze. W ciazy moga pojawic sie plamienia , sa one jednak zdecydowanie mniej obfite i inne niz zwykly okres ,

Gość hhdhh
nie jestes w ciazy na 100 % ja nie mialam po takim czyms 1 miesiac okresu i nie bylam w ciazy wiec ty na pewno nie jestes! nic sie nie boj...

Gość Olka11305
nieprawda...mozna byc wciazy i miec okres (krwawic kilka dni) wazne czy dostalas okres w ten dzien kiedy mialas, jesli tak to nie jestes w ciazy

Gość Pszczoła*20
Hej dziewczyny ! Mam poważny problem... jestem w 46 dc a dotąd miałam regularne w miarę 29-30 dni. Poszłam do ginekologa 4 dni temu i on zrobił mi usg i powiedział że mam dziwnie poszerzone endometrium jak przy ciąży... (prawie się popłakałam na tym łóżku). Przepisał mi luteinę na wywołanie okresu... dzisiaj będzie 3 dzień i NIC... Ale ja wcześniej robiłam 2 testy ciążowe jakoś koło 40 dc i 38 dc i oba wyszły negatywnie. Kochałam się z chłopakiem zawsze z zabezpieczeniem i nic nie pękło... Ciągle kręci mi się w głowie ale sama już nie wiem czy to nie od wachania hormonów... Czy myślicie że jestem w ciąży jakimś cudem ?!

Gość przestancie panikowac
Do niewiczoczna119 Moja droga - okres poprzedza owulacja , jesli jajaeczko nie zostanie zaplaodnione wowczas jamam macicy ulega zluszczeniu - wydzielana jest krew z blona. W czasie ciazy mogoa pojawi sie krwawienia , ale , bedace np . wynikiem implantacji zrodka na poczaku , a w pozniejszym czasie , jeli sie pojawiaja, nie moga miec takiego same charakteru jak okres , jesli sa , zawsze powinny byc skonsultowane z lekarzem. Nic sie nie obawiaj , prawidlowy okres wyklucza ciaze, Jesli masz obawy , zrob test , j radze Tobie z krwi , bo te testy moczowe niestety tez budza watpliwosci. Hormon HCG z krwi wzrasta do ok. 12 tygodnia ciazy potem opada i utrzymuje sie na mniej wiecej stabilnym poziome , jego obecnosc w krwi swiadczy o ciazy. Pozdrawiam