Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aluniami

Wiersz na wesele

Polecane posty

Gość aluniami

Zbliza się ślub mojej młodszej córki.Chciałabym nauczyć moją 6 letnią wnuczke jakiegoś ładnego wiersza, który mogłaby deklamować dla Młodej Pary, ale nie umiem niczego sensownego znależć.Proszę, pomóżcie.........

wczesnym rankiem przyszedl do mnie aniol z wiankiem i mowi...(olu) ty jeszcze spisz? ela i piotr maja dzis wesele ,wiec wstalam pieknie sie ubralam i bukiet dla mlodej pary przygotowalam.niech nam zyje mloda para a o reszte niech sie bociek stara

szanowne mlode panstwo dzis wam skladam moje zyczenia na ten dzisiejszy dzien zaslubienia zycze wam szczesicia i radosci wiele by wasze zycie wygladalo jak to wesele ,pracujcie i oszczedzajcie w mlodosci a nie doznacie biedy w starosci\ elu od ciebie bedzie wiele zalezalo czy w waszym domu bedzie czegos brakowalo ,niektory maz nad norme pracuje a zona i tak na kredyt kupuje a ty mlody panie dam ci wskazowke na rozmyslanie ,wodka ,papierosy to sa zbytki mlodosci zanies te pieniadze lepiej do kasy oszczednosci a za rok bedziecie mieli pieniedzy taka kupa jak dzisiaj ta wasza chalupa a ja wam zrobie zaczatek do tego daruje wam jednego zlotego

Gość aluniami
Zołza, dzięki.......a moze jeszcze coś?????

Młodej Parze, Boże stwórz życie z najpiękniejszych róż! Dużo szczęścia, własnej chatki i tytułu mamy, tatki. Byście mieli tyle dziatek, ile razem macie latek. Małe, grube i pyskate niech pilnują swego tatę, by nie zamknął ich na kłódkę, sam nie poszedł zaś na wódkę! to zawsze mówi mój syn:D

a szukasz czegos zabawnego czy powaznego? Wiwat! Wiwat! Państwo Młodzi, Niech Wam Pan Bóg życie słodzi! Wiele szczęścia i słodyczy, z za rok niech trójka krzyczy!

Wiwat, wiwat, Młoda Para, dalej niech się bocian stara! Za ten bohaterski czyn niechaj pierwszy będzie syn!

Życzę wszystkiego czego Wam trzeba: autostrady wiodącej do nieba bez żadnych ograniczeń prędkości, do tego jeszcze ogromu radości z każdego, coraz szczęśliwszego dnia, który spełnia Wasze marzenia. Żeby Wam nigdy nie zabrakło w domu talerza klusek i makaronu słońca bez końca, kwiatów pachnących, a tuz za oknem ptaków śpiewających. Każde z tych życzeń na pewno się spełni, ponieważ płynie prosto z serca głębi.

Dzwony biją jak szalone, Marsz weselny w uszach brzmi. Młody mężu przytul żonę, Niechaj cała ziemia grzmi. Młoda żono przytul męża, Twej miłości barwny kwiat. Nie potrzeba Wam oręża, U stóp macie cały świat.

Dzisiaj ślub Wasz, Państwo młodzi, W takim dniu się zawsze godzi. Życzyć szczęścia dni rozlicznych, I gromadki dzieci ślicznych. Tylko One sprawić mogą, Że nad życia trudną drogą. Pośród smutków, zawsze, wszędzie, Słońce Wam świeciło będzie.

Gość aluniami
jeżeli mogę prosic, to wolałabym bardziej dostojny

Szczęśliwa Młoda Paro Życzymy wam w uroczystym dniu ślubu miłości gorącej jak słońce, szlachetnej jak złoto, czystej jak łza, słodkiej jak miód oraz spełnienia pięknych marzeń i planów. Niech słońce roztacza swój blask nad Wami w tym niezwykłym dniu i przez wszystkie dni Waszego życia. Niech weselne dzwony biją donośnie i radosnym echem brzmią w Waszych sercach na zawsze. Przez długie lata wspólnego życia w małżeństwie bądźcie ze sobą złączeni jak gałązka z pniem, z którego wyrasta, a mimo trudności życiowych niech Was mech zniechęcenia nigdy nie obrasta. Święta dziś chwila Nadobna Paro! Z miłością szczerą, co w sercach płonie u stóp ołtarza klękacie z wiarą, Kapłan nad Wami podnosi dłonie. Bądźcie szczęśliwi! To dwa wyrazy z których niech cała przyszłość się złoży, przyszłość pomyślna, czysta, bez skazy... Na drodze życia są światła i mroki, raz szczęście jasne, raz smutek głęboki, ale gdy razem idzie się we dwoje , łatwiej się znosi nawet ciężkie znoje... Więc w dniu zaślubin życzę Młodej Parze, by życie dało jej wszystko, co w darze dać może: szczęścia, pogody, dużo uśmiechów i wiecznej radości! Kochani Państwo Młodzi! Gdy w węzeł wiążecie się wieczny, niech i ja dołączę głos mój serdeczny: niech przyszłe wasze lata Bóg ożywia tą miłością, Która życie w rozkosz splata i w serc związku jest jednością! Wśród tej nowej życia drogi Niech dola świeci błoga! Miłość ludzi, łaska Boga niech otacza wasze progi.