Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie zalewaj kubka wodą

WYPADANIE WŁOSÓW

Polecane posty

Codziennie może od 3 miesięcy podczas każdorazowego czesania wypada mi ok 20 włosów. Podczas mycia drugie tyle(myję co 2 dni).Nie raz szczotkowanie po myciu to ok 30-40(ale to nie zawsze) i stąd moje pytanie czy to duzo? Nie piszcie że normalnie jest 100wypadniętych włosów bo liczac taka norme bylibyśmy łysi w ciągu 2-3lat.

Gość Marieta.
Witaj , wypadanie włosów może się nasilać z wiekiem , ale istnieje również wiele innych przyczyn . Zrób sobie badanie TSH I FT4 - możesz mieć problem z tarczycą . Radzę również zrobić morfologię z której może wyniknąć , że masz niedokrwistość - anemie i dlatego objawia Ci się to wypadaniem włosów . Ale bez przesady 20 włosów to jeszcze nie dużo !! :) Nie łam się :)

Nie że codziennie 20 tylko jednorazowo czyli wyjdzie na dzień 40-80. Badania mam wszystkie w normie.

Gość heeyjude
Hej :) Miałam ten sam problem. Kupiłam Skrzypowite, brałam jedną dziennie, gdy kończyło mi sie juz opakowanie, włosy nie wypadały prawie wogóle :) potem nie kupiłam drugiego opakowania i problem po ok. 2 tyg. powrócił Teraz znów biorę. Polecam :) *Wzmocnisz tez paznokcie, i poprawisz wygląd skóry :)

Gość owszem wpyadanie 100
włosów dziennie to norma. I nie ma się czym martwić. Zawsze warto zrobić badania o których ktos wcześniej pisał. Zastanów sie ez nad kosmetykami jakich uzywasz, wiele z nich jest ciężkich i obciąża włosy i zapycha pory skóry co może się kończyc wypadaniem. Preparaty witaminowe i ze skrzypem pomagaja gdy mamy niedobory danych składników, dlatego nie wszyscy widza efekty