Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ilonka989

Czy tak się da?? Spadek wagi.

Polecane posty

Gość Ilonka989

Witam! Jestem w 9 miesiącu ciąży i ważę 123 kg! Jestem załamana, przytyłam co prawda 13 kg, ale różnica w wyglądzie jest duża. Może jak monstrum nie wyglądam, bo u mnie to same piersi ważą duużo, mam miseczke 85G, ale bardzo zle sie czuje z tym jak wyglądam. Po porodzie przy okazji chciałabym schudnąc więcej niż ważyłam przed samym zajściem. Mam 170 cm wzrostu więc tak do 80 kg chciałabym schudnąc - poprostu marzę o tym. Słyszałam, że po porodzie karmiąc piersią i przy dużym natężeniu ruchu związanym z opieką nad dzieckiem, domem, spacerami itd. oczywiście nie jedząc słodyczy, ale inne posiłki jedząc w miare normalnie da się schudnąć. Czy to prawda?? Jeżeli tak to ile wy schudłyście bez specjalnych diet? Kocham słodycze, ale dam rade bez, z tym że żadna dieta u mnie nie przejdzie bo wykończe psychicznie rodzine hehe. Tak więc? Ile da mi sam ruch przy dziecku, karmienie piersią i rozsądek w jedzeniu??

Gość Ilonka989
prosze o opinie

Gość ZASILEK TYLKO
musze Cie zmartwic, bo to chyba sprawa bardzo indywidualna :/ ja wazylam w 9 miesiacu ciazy 73kg po porodzie 68 kg (172cm), karmilam przez 3 miesiace i ani grama nie zeszlo :( do tej pory (9 miesiecy po porodzie) .... az sie wkurzylam, kupilam termokoncentrat Evelin (podobno dobry) i zaczynam intensywne treningi :) ..... zeby bylo smieszniej, moja kuzynka przytyla w ciazy 25 kg, i teraz po 14 miesiacach dopiero schudla przy ostrej diecie 21kg :/ jeszcze jej zostaly 4 do dawnej wagi :/ ale .... herbata zielona, zielska, woda .... powinno byc dobrze :) i tak jestes piekna dla swojego dziecka i meza, a reszta? a co kogo to obchodzi? :*

Gość a wiesz co ja bym
dala chociazby za cene takiej wagi jak ty masz badz wyzszej zeby moje dziecko zylo???wszystko. a ty sie takimi glupotami przejmujesz.

Gość Ilonka989
Proszę o więcej opinii.

Gość Maciazwacia
w ciąży przytyłam 16,5kg (wyjściowa 59kg/168cm) - jestem 5 miesięcy po porodzie, karmię piersią i waga 67kg. Zatem 8 mi jeszcze zostało do wagi początkowej. Po porodzie zeszło od razu 7 kg, potem w dwa tyg kolejne 2 i potem waga staneła, by znów 2 na plus wskazać. Zatem karmienie piersią nie jest gwarancją na zejscie z wagi, choć są przypadki chydnięcia szybkiego i są dziewczyny, które w 3 miesiącu po porodzie ważą mniej niż przed ciąża. Znam 3 takie przypadki, kazda z nich jest chudzieńka i zawsze taka była, w ciąży przybrały od 13 do 24 kg i wszystko z nadwyzką zrzuciły.

Gość sdfsdfdgdfgg
Szczerze mówiąc to rzeczywiście zależy od tego jakie ma się spalanie materii i jaki jest organizm, ale wiadomo, że każdy jest inny. Prawdą jest to, że karmienie piersią pomaga trochę schudnąć, bo wkońcu dziecko wyjada z nas. Dużo ruchu przy dziecku tak samo, bo nawet nie będzie się miało czasu, żeby porządnie zjeść. Poza tym przy karmieniu piersią i tak nie można od razu powrócić do jedzenia "wszystkiego", tylko stopniowo próbować i przyzwyczajać dziecko do różnych smaków i pokarmów. Ja jestem 6 tygodni po porodzie i naprawdę mało jem, bo poprostu nie mam na to czasu. A i teraz więcej karmię, bo mała się domaga, a wiadomo dzieci szybko przybierają. Ja w ciągu 4 tygodni powróciłam do swojej wagi sprzed ciąży.Ważyłam 57 kg, przytyłam w ciąży 17 kg. Życzę powodzenia.

Ilonka nie martw się na zapas! Narazie skup sie na radości z wydania dziecka na świat, przeciez najważniejsze, żeby było zdrowe,a potem na pewno przy dziecku nie zabraknie Ci ruchu i przy pomocy ćwiczeń i ograniczeniu słodyczy zgubisz zbędne kilogramy, nawet nie bedziesz wiedziała kiedy tak bedziesz zaapsorbowana dzieckiem. Zyczę szczęśliwego rozwiązania