Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to znaczy ze w polsce braklo

NAZWIJCIE MNIE NIECZUŁĄ! BYŁO MI ŻAL TYCH LUDZI KTÓRZY UMARLI

Polecane posty

Gość to znaczy ze w polsce braklo

WSZYSTKICH NA RÓWNI! Ale już mam serdecznie dośc tej żałoby! I jak jeszcze raz usłyszę o tym narodowym zjednoczeniu to szlak mnie trafi!!!

Gość nie ty jedna

Gość kisiunia misiunia
jesteś nieczuła :classic_cool:

Gość phi, a nawet fi
mam to samo. Rzygam tą żałobą. A pogrzeb prezydenckiej pary to jest już w ogóle cyrk. Wożą ich w tą i z powrotem i robią z tego szopkę. Żal mi tej Marty, bo dla niej to tragedia, a zrobili z tego wielką szopkę i niemalże atrakcję turystyczną. Takie mam odczucia.

Gość tertyka
Mnie Marty tez bylo zal ale :O jakby byla madrzejsza to nie zgodzilaby sie na ten Wawel. Jakby na mojego ojca pluli za zycia to zrobilabym wszystko aby plucie po smierci powstrzymac.

Gość phi, a nawet fi
dokładnie, nie powinna się była na to zgadzać. Wawel to nieporozumienie również dla niej - nawet grobu nie będzie mogla normalnie w spokoju odwiedzić, przecież tam non stop jakieś wycieczki łażą.

Gość mam takie same odczucia
Ale najlepsze jest to, że nie tylko z pogrzebu prezydenta robią cyrk. Mieszkam w Koszalinie, a jeden z posłów, dokładnie Karpiniuk pochodził z naszego regionu - z Kołobrzegu. No i słysze dzisiaj w radiu lokalnym, że u nas w Koszalinie odbędzie się pożegnanie tego chłopa, a raczej tego, co z niego zostało. Przed katedrą będzie można pójść i popatrzeć na tę trumnę. i oddać jej hołd... Tak się śmieję (chociaż wiem, że nie powinnam), że w tym naszym Koszalinku nic się nie dzieje, to chociaż sobie trupa sprowadzili. Do tego jeszcze powinni z ta trumną zrobić objazd po wszystkich okolicznych wioskach i miasteczkach zanim nie dotrze do Kołobrzegu, by wreszcie spocząć w ziemi. Sorki, ale dla mnie to przykre. Nie rozumiem, jak rodzina może na takie coś pozwalać....

Gość dzisiaj rozmawiałam z kumpelą
o tym Wawelu. śmiałyśmy się trochę, że jak Marta będzie chciała postawić świeczkę na grobie rodziców, to najpierw bezie musiała kupić bilet za 12 zł. A na Wszystkich Świętych jej nie wpuszczą, bo muzeum będzie zamknięte. Ale cóż to wszystko wola brata i ona chyba nie miała nic do powiedzenia.... Żal mi jej... Naprawdę...

Gość myślęże rodzina nie przemślała
tego Wawelu do końca. Teraz będą bilety wstępu wykupować;)

Gość ...gweg
mi tez żal Marty. Biedna nie bedzie mogla tak intymnie pojsc i pomodlić sie połozyć znicza porozmawiać. tak symbolicznie jak robimy to my "normalni" ludzie. biedna.. ciekawe kto o tym zadecydował! podejrzewam ze ona nie miała nic do gadania:| kiedyś jak juz ta cała szopka pojdzie w zapomienie ona zostanie z tym sama.. a ten kto o tym zadecydował bedzie miał w 4 literach jej uczucia.

Gość azalska
W sumie fakt, ze biedna dziewczyna. Najpierw z ojca wysmiewala sie cala Polska i czesc Europy, potem stracila obydwoje rodzicow i pochowano ich w muzeum :O Kurde ja na jej miejscu wolalabym najlichszy cmentarzyk i mozliwosc pojscia na grob kiedy bede tesknic. Wiem jak to jest na poczatku po smierci kogos bliskiego. No ale coz, jest dorosla, jest ich corka i mogla protestowac. Jej wybor, nie jest ubezwlasnowolniona w koncu.

phi, a nawet fi mam to samo. Rzygam tą żałobą. A pogrzeb prezydenckiej pary to jest już w ogóle cyrk. Wożą ich w tą i z powrotem i robią z tego szopkę. Żal mi tej Marty, bo dla niej to tragedia, a zrobili z tego wielką szopkę i niemalże atrakcję turystyczną. Takie mam odczucia. Miałam napisać to samo, ale jedynie się podpiszę pod tą wypowiedzią

mogła protestować, ale zdrugiej strony są pochowani w takim miejscu, ze nie odejdą do zapomnienia, może o to właśnie im chodziło

Gość myszkaaaaa
też już rzygam tą żałobą.

Gość a wiecie co mnie wkurzaaa
To co oni wyprawiaja z tymi ceremioniami podczas zwozenia cial do Polski. Ok fajnie z ich strony, ze to uczczono, ale nie powinno tam byc telewizji ! To nie jest wydarzenie medialne! Do cholery Ci ludzie - bliscy, rodziny, przyjaciele przezywaja tragedie, a taka jedna telewizja z druga bazuja na tym cierpieniu, pokazuja zaplakanych, zmeczonych, cierpiacych ludzi... Powinni to uszanowac, powinni zachowac choc troche intymnosci, nie sadze ze ci ludzie czuli sie dobrze z tym, ze w tak ciezkiej chwili, ktos im robi zblizenia i non stop obserwuje, a potem to oglada niemal cala Polska. Nie podoba mi sie to cholerne. Tak samo jak irytuje mnie hipokryzja , niedawno w sadazach Lech Kaczynski mial 20% poparcia, a teraz niemal wszyscy go kochaja, uwielbiaja i okazuje sie , ze ma samych zwolennikow. Nie wierze w szczerosc takich zachowan.

Gość jessica33
też tak mam i w telewizji ciągle w kółko to samo, no rzygać się chce

pokazują cierpienie i żałobę w tv, nie widziałam, zeby kogoś z rodzin pokazywali z bliska jak opłakuje zmarłych, ale to byłoby bardzo wymowne. Dzieci i młodzież nie wstydzą się uczuć i okazywania słabości. Harcerze w różnym wieku pomagają i uczestniczą w ceremonii. Tylko dorośli, na pozór dojrzali ludzie maja problem z emocjami, bo zapominają, że w tv poza "m jak miłość , "modą na sukces" czy jakimiś tańcami na lodzie lub z gwiazdami ...itd, można pokazywać jeszcze prawdziwe życie

Gość myszkaaaaa
a co Limonetka2010 pokazują cierpienie i żałobę w tv, nie widziałam, zeby kogoś z rodzin pokazywali z bliska jak opłakuje zmarłych, ale to byłoby bardzo wymowne... chciałabyś żeby rodzinę z bliska pokazywali, szukasz sensacji chcesz się napatrzeć na wykrzywione bólem twarze? Chciałabyś żeby ktoś z twojej tragedii zrobił pokarm dla mas? Przecież tak się teraz dzieje. Sorry ale gdyby mnie coś takiego spotkało, to chciałabym zostać ze swoim bólem sama.

Gość azalska
"Tak samo jak irytuje mnie hipokryzja , niedawno w sadazach Lech Kaczynski mial 20% poparcia, a teraz niemal wszyscy go kochaja, uwielbiaja i okazuje sie , ze ma samych zwolennikow. Nie wierze w szczerosc takich zachowan." Mnie go zal, tak po ludzku ale nadal pamietam go jako zadufanego krasnala, nie potrafiacego odspiewac hymnu Polski. Nie cenilam go jako polityka i prezydenta i nie zamierzam nagle zdania zmieniac.Zal mi go jako czlowieka.

Gość szlak turystyczny cię trafi?
Marta i nikt z rodziny nie będzie żadnych biletów kupować. Jak będą chcieli odwiedzić, to wpuszczą ich w takich godzinach w jakich ludzi nie będzie. A za bilety wstępu, to ludzie będą im płacić jak dostaną kawałek Wawelu na własność.

Gość ddxccccdsdqqsqss
prawda jest taka ze gdyby nei zginelo tylu ludzi i neiktorych fajnych to o Kaczynskim by tak glosno nei bylo gd=yby sam zginal z jakismis z Boru to wogole nikt by nei zalowal neistety

Gość Ludzie przecieżżż
to tylko tydzień..... zginęło tyle osób ważnych dla tego państwa. Nie byłam nigdy fanem Kaczyńskiego, ale śmierć PREZYDENTA, to naprawdę coś strasznego dla kraju. Fakt, że tv robi szopkę, ale taka natura tej naszej tv. Może to głupio zabrzmi, ale dla mnie takie chwile NIESTETY, kiedy widać, że kraj w jakimś stopniu się jednoczy, to rzadki obraz... i trzeba chwytać te chwile i zatrzymać je w pamięci, kiedy w niedalekiej przyszłości pojawią się koszulki z napisem 'Nie płakałem po tragedii katyńskiej' ....... dziwny to kraj i podróżując też do innych państw, widziałam wiele razy jaki ludzie mają stosunek do swoich Ojczyzn, a my... może i odbudujemy Polskę, może jesteśmy w UE, ale tej dumy z bycia Polakiem raczej nie odbudujemy, a wręcz przeciwnie, widać jak zatracamy się w byciu "nowoczesnym"....