Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Garbatka1009

MLEKO "CICHYM MORDERCĄ"?

Polecane posty

Gość Garbatka1009

Witam. Chciałam się zapytać co sądzicie o mleku? Piszę, ponieważ czytałam artykuły o tym że jest ono niezdrowe! Między innymi nie jest trawione i może spowodować wiele chorób. Czy komuś z was np. po zaprzestaniu picia mleka się polepszył stan zdrowia?

Gość Garbatka1009
W takim razie skąd wziąć wapń? To samo tyczy się kefirów, jogurtów, masła?

Gość matacz
zawsze mówiłem , ze mleko od krowy jest dla cielaka !!!!!!!!

Głupoty piszecie, pewnie to amerykańscy naukowcy odkryli śmiech na sali ! Pije mleko od urodzenia krowie, kozie, sojowe i dzięki temu mimo wielu wypadków nigdy nie miałam złamanej nawet najmniejszej kostki, nigdy nie miałam problemu z żołądkiem czy układem trawiennym, jak dla mnie totalna bzdura.

Gość banko
lepiej siezastanów kto stoi za takim artykułami ? pewnie jakieś lobby które chce wprowadzić na rynek jakiś swój mlekopodobny wynalazek - tylko droższy i musi to jakoś uzasadnić . A co jest lepszego niżargument - że cos jest zdrowe - albo nie jes zdrowe ? Ludzie od pokoleń pili krowie , kozie owccze mleko - i nigdy nikomu to nie przeszkadzało -aż tu nagle bach ....

Gość Garbatka1009
Od 2. lat cierpię na zaparcia, na które kompletnie nic nie pomaga, więc wybaczcie drodzy ludzie że badam od czego mogę mieć te zaparcia! I naprawdę takie opinie mnie nie interesują, wiadomo że od każdej reguły są wyjątki, jakby ludzie wypili benzynę to pewnej grupie zapewne również by nie zaszkodziło.

Gość banko
toteż trzeba rozum mieć ,zeby jeść wszystkiego z umiarem - i ,mówie tu również o mleku . wiadomo ,ze nawet najzdrowsza rzecz jedzona w nadmiarze - zaszkodzi .co innego nietrawienie czy uczulenie na mleko - to inna historia /

Gość banko
ale skoro wcześniej ich nie miałaś - to może potrafisz wskazać na coś co siezmienilo w Twoim jadłsopisie od tamtego czasu ? może robisz ,jeszcz coę nowego ,innego . może odchudzałaś sie przy pomocy tabletek przeczyszczająćych ?

ja się wychowałam na mleku i nigdy mi nic nie dolegało, prawda jest taka, że teraz we wszystkim jest mnóstwo chemi i to jest przyczyna, swieże mleko prosto od krowy czy kozy jeszcze nikomu nie zaszkodziło.

Gość Garbatka1009
Nie było żadnej gwałtownej zmiany, nic a to naprawdę męczące, więc po przeczytaniu artykułu że mleko może szkodzić obudziła się nadzieja, że może po zaprzestaniu picia mleka coś się polepszy. Jakie inne prosukty zawierają jeszcze dużo wapnia, jajka.. co jeszcze??