Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sympatic69

Matura.

Polecane posty

Ostatnio słyszałam, że wymyślili iż dobierane przedmioty można zdawać tylko na rozszerzeniu. Orientuje się ktoś?

Gość marika111111111111
Nie no co ty, mozna też na podstawie. Ja np zdaje dodatkowo podstawową geografie

marika111111111111 - a czemu nie zdecydowałaś się na geografie rozszerzoną ? przecież pytania są bardzo podobne a punkty na uczelniach za rozszerzoną liczone są x2 :)

to ja nie wiem...koleżanka mi gadała że ustawa weszła że tylko na rozszerzeniach...chyba że to od przyszłego roku np...

Nie sądzę ,żeby Twoja koleżanka miała racje. Ja maturę zdaje w tym roku więc mnie to nie dotyczy. Jeśli takie zmiany w zasadach zdawania matury zajdą nauczyciele was na pewno o tym poinformują:) U mnie w szkole każda klasa miała lekcje na którą przychodził dyrektor i tłumaczył wszystko na jakich zasadach matura jest zdawana :) ale nie sadzę ,żeby coś zmienili w końcu od tego roku już zaszło tyle zmian więc było by to dziwne.

Gość Takie plany są
żeby zdawać dwa dodatkowe (do wyboru) przedmioty tylko na rozszerzeniu. Ale dopiero za 5 lat, i to na razie tylko plany.