Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 901501

ślub - Prezent dla rodziców - podziekowanie

Polecane posty

Gość koszmarozo jakich mało
"imitacja książki"??!!! a może "imitacja szczerych uczuć", albo "imitacja jabłka" = plastikowa??? a moż ebukiecik z materiałowych kwiatków z plastikowymi listkami??? Każda imitacja = namiastka z zasady ma w sobie element sztuczności i kiczu, tak wygląda prawda... Może podaruj już lepiej rodzicom piękną PRAWDZIWĄ książkę - np. Biblię, albo album sztuki polskiej, przewodnik dla smakoszy kawy/wina czy przewodnik po sanktuariach, i wpisz w nią ręcznie piękną dedykację, zamiast kupować sztuczną podróbkę ozdobioną papierowymi różyczkami jak wiejski ołtarzyk... Radze ze szczerego serca i bez podtekstów. Choć nie wiem czemu widok tej "książki" nasunął mi skojarzenie z tak zwanymi "książkami dla nuworyszów" - produkowano kiedyś puste okładki, imitacje książek, coby je umieścić wna półkach w bibliotece, by wlaściciele wyglądali na oczytanych ;)

Nam fotograf zaproponował, że może przygotować na podziękowanie duże zdjęcie ślubne w ramce dla rodziców - nie pamiętam formatu. Zrobi zdjęcie w dniu ślubu i drugi fotograf pojedzie je wywołać na czas :) Myślę, że to miły prezent. Jeśli nie zechcą tego zdjęcia powiesić to zawsze może być wykorzystywane jako tacka ;) Kosze ze słodyczami lub owocami także uważam za ciekawy pomysł - znacznie lepszy niż coś co ma przypominać książkę lub ramki z ozdobami... Ale każdy wybiera to, co jemu się podoba i co powinno spodobać się rodzicom :)

nie trzeba na siłe wymyslac prezentów, ja jestem za piosenką i słownym podziekowaniem + ew kwiaty. wydaje mi sie ze wzruszająca piosenka dla dla mamy to dużo lepszy pomysł niż jakies zabawne ksiazki czy ramki. Dla nas stare piosenki to wiocha czy kicz, ale liczy się tu gust rodziców. Spis popularnych piosenek http://supersluby.pl/index/artykuly/category_id/3/item/155

Gość poole obowiazkowe
My podarujemy skomponowana przez nas fotoksiązke;) nasze zdjecia, ładnie wstawione dopasowane cytaty... dla mnie np kosz ze słodyczami to porażka

Gość fotoksiążka to pójście
po najmniejszej linii oporu, standard i nuda, mechaniczne kopiowany pomysł, bo "wszyscy tak robią"... rodzice i tak mają mnóstwo zdjęć swoich dzieci, w albumach i luzem - po co im kolejny kurzołap??? powielanie tych samych ujęć które już znają na pamięć??? bo wręczone na weselisku, to lepsze???

Ja bym poszła raczej w kierunku czegoś symbolicznego. Grunt, żeby obdarować rodziców ładnym słowem, a do tego może takie serce wedlowskie - http://a.pl/slodycze/bombonierki/wedel-od-serca-bombonierka-300g i jakiś niewielki bukiecik, tyle. Słodkie na pewno się nie zmarnuje, a i puszeczka nań ładnie się prezentuje, kwiatki natomiast zawsze miło dostać. Nie widzę sensu w oprawianiu fotografii - sami sobie oprawią wedle własnego uznania, o ile będą chcieli coś takiego na ścianie. Nie szalejmy, ludziska :)

Gość POOLE OBOWIAZZKOWE
na wzor tej fotoksiazki NOWI LUDZIE zrobimy swoja popatrzcie jakie fajne sa te cytaty i samo przesłanie tyle że my zrobinmy to na mniej stron i nie sadze ze wszyscy tak robia i ze to pojscie na łatwizne na żadnym slubie jescze sie z tym nie spotkalam zawsze sa zdjecia w ramkach kwiaty slodycze... http://www.fotoksiazka.pl/fotoksiazka-przyklady.php

Gość koszmarnie kiczowate
te fotoksiążki, a jak tak kręcą was cytaty, to może wipiszcie jakiś ładny jeko dedykację w elegancko wydaną i oprawioną książkę (np. Biblię) i tę książkę z dedykcają podarujcie rodzicom. Bedzie piekna, trwała i elegancka pamiątka, jednocześnie coś użytecznego, a nie kurzołap albo hit sezonu (który za parę lat, gdy moda na fotoksiążki przeminie zostanie wstydliwie upchany w kącie jako sezonowy obciach do którego wstyd się będzie przyznać).

Gość pole obowiazkowe
taaa a biblii to nie upchną w kąt...

Gość kama_M
Tak czytam czytam i każdy mądry ale pomysłu żadnego... Moim zdaniem kosz z alkoholem czy kwiatami..to bez sensu...to ma być pamiątka... Album..może to i fajny pomysł..ale po co tworzyc kolejny album jak rodzice na pewno mają swoje... Ja nie wiem co dam..jedno wiem na pewno, że damy rodzicom album ze zdjęciami ze slubu..taki łądny duży... a na samo podziękowanie..może własnie coś takiego co bedzie im o tym przypominał...tylko niekoniecznie musi być to tandetne...

przecierz na tym alkoholu(o ile w miare ladna i ozdobna butelka) mozna wykonac grawer i tez bedzie jakad tam pamiatka, ale tak naprawde ciezko cokolwiek wymyslic

A ja uwazam, ze to wcale nie musi byc cos trwalego na cale zycie. Ten niby oklepany kosz ze slodyczami i alkoholem jest dla mnie o wiele lepszy niz jakies kiczowate figurki czy kurzolapy. Ja mysle o jakis perfumach np. (moja przyszla tesciowa na pewno by sie z tego bardzo ucieszyla) albo o jakis bonie do restauracji albo weekendzie gdzie nad morzem. Do tego kwiaty i bedzie git :) Mysle, ze musicie dac prezenty pod swoich rodzicow, a nie kierowac sie moda czy trendami.

Dokładnie- z ślubu będzie dość innych pamiątek;-') A najważniejsze to sprawić przyjemność rodzicom. Wiem jakim łasuchem jest mój tata;-) Teściowa przyszła tez uwielbia słodycze. Wiec kupię coś z ekskluzywnych czekoladek itp. Tego się na codzień nie kupuje:-)

Gość 222222
my kupiliśmy komplet filiżanek ale takich porządnych - moi rodzice właśnie czegoś takiego potrzebowali więc się ucieszyli :)

Gość dina27
ja mam ślub w lipcu i na prezenty dla rodzicow wymysliłam że bedzie to:dla mam kupimy komplet biżuteri (jakies kolczyki i wisiorek myśle że bedzie to złoto ale srebro tez nie wykluczone) a dla taty jakis porzadny zegarek. cenowo nie będzie to jakies strasznie drogie na jedno wyjdzie czy kupiła bym jakis karnet do spa czy do kosmetyczki, a bizuteria jest trwała i bedzie służyc przez dłuższy czas:)

Gość hhggttyy
dina a co tesciom??

Gość dina27
dokładnie tak jak napisałam mamy dostaną bizuterie a tata jest tylko jeden więc dostanie zegarek

konieczynka nie przejmuj sie tymi glupimi babami one tylko widza kicz we wszystkim tylko same nie wiedza siebie i swojego kiczu. nie przegadasz ich. ja tez uwazam ze lepsza bedzie ramka z dedykacja czy cos tam niz wodka wino czy kwiaty ktore zwiedna.

Gość oho odezwała się ikona stylu
i wyrocznia dobrego smaku, pani koktajowa, co reaguje agresją na każdą (nawet najżyczliwszą) uwagę, a do ślubu zestroiła się w kopę tiulowego siana, tonę świecidełek, i udaje księżniczkę z Koziej Wólki...

Gość poopieram, w pełni popieram
własnie :D

Dziewczyny nie zaniżajmy poziomu forum i nie dajmy się prowokować koktajlowej i tak każdy wie swoje

Gość wątpie w to wątpie

Gość portrety na zamówienie
portrety na zamówienie i inne W 100% RĘCZNE WYKONANIE, profesjonalnymi materiałami najwyższej jakości gwarantującymi trwałość obrazka: papier fakturowy firmy CANSON,ołówki,kredki bądź węgiel. Wszystko to oprawione w kolorową ramkę (dostepne kolory:różowy,czerwony,niebieski,zielony) Projekt i wykonanie obrazka są mojego autorstwa, Jeśli już zdecydowaliby się Państwo, wówczas proszę o przesłanie do mnie meila wraz z imieniem,datą urodzenia dziecka bądź swoje życzenia. W razie jakichkolwiek pytań proszę pisać pod e-mail: orzeszek200@wp.pl bądź GG: 994119 wykonuję również portrety,projekty.

Gość My swoich
wyślemy na tydzień do Karpacza, niech sobie odpoczną.

Gość znana1985
Hej, My zaprojektowalismy dla rodzicow fotoklsiazki ze zdjeciami jak bylismy mali, pozniej jak sie poznalismy , po dordze jakies wakacyjne zdjecia i na koncu miejsce na slubne zdjecie. Koszt taloek kasiazki 26 stron , twarda opraca i nei ograniczona liczba zdjec to ok 120 zl a efekt super bo rodzice maja taka nasza mala historie :)