Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drffgg

do noszących soczewki

Polecane posty

Gość drffgg

Witam, mam pytanie. Jak noszę soeczewki miesięczne (czyli mogę je nosić rzez 30 dni) to mogę np. nosisć je przez 5 dni (oczywiście ściągając na noc) później przez 2 tygodnie leżą w pojemniczku z płynem i później noszę je przez kolejene 25 dni? Jak myślicie? Bo mi wydaje się, że można tak, bo co za różnica czy są w pojemniczku z płynem czy orinalnie zapakowane. Jeśli i tu i tu są zanużone w płynie i nie ruszane. Z góry dziękuję za odpowiedzi, miłęgo dnia :)

Gość ja mam kwartalne Bausha
i noszę ponad 2 lata CODZIENNIE. Nic się z nimi nie dzieje (ani z moimi oczami), a czasem zakładam nową i po miesiącu muszę wymienić na nową bo coś tam się wbiło i czuję dyskomfort. Reasumując noszę tak długo dopóki są wygodne...

Gość drffgg
ale jaka różnica skoro leżą i tak w płynie?

a taka ze po otwarciu maja kontakt z bakteriami, kurzem, osadami bialkowymi i nnymi zanieszczyszczeniami. zrszta twoje oczy rob jak chcesz

Gość ffkkaa
Hejka noszę już ponad 5 lat miesięczne Bauscha i zdarza mi się nosić tak jak piszesz. Jak napisała poprzedniczka dopóki ich "nie czuję w oku" to nie wymieniam.

Gość ffkkaa
Jedne wytrzymują miesiąc ale zdarzało mi się nosić i 7 tygodni,w lato przez upał nie wytrzymują tak długo

Gość drffgg
ja zawsze nosiłam, że miesięczne dokładnie przez miesiac. Ale teraz mam wyjatkową sytuację, bo muszę iść do okulisty, bo wada mi się pogłębiła, a wizytę mam dopiero 28 maja, więc nie opłaca mi się kupować już za słabych. A wczoraj otworzyłam nowe opakowanie, więc chciałabym ponosić je do końca maja (nie nosząc codziennie).

Gość uuuuuuuuuppppppppppp

Gość james bland
można tak zrobic. W pudełkach z płynami chyba jest napisane, ze soczewki nie mogą byc przechowywane w płynie dłuzej niz miesiąc, jakby to miało nastąpić, to zawczasu należy wymienic płyn na świeży,. 5+25 dni później jest OK.