Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maraqja

bąble na twarzy jak po komarze, pomoże ktoś?

Polecane posty

Witam wszystkich, mam nadzieję że ktoś pomoże mi rozwiązać zagadkę bąblów wyskakujących na twarzy (tylko na twarzy) które wyglądają i swędzą jakby były po komarze. Bąble bywają mniejsze (1cm średnicy, na policzkach) albo większe (3cm średnicy,np na czole). Pojawiają się nagle, o każdej porze roku, od rana do wieczora. Raz na jakiś czas, powiedzmy że średnio z 3 razy w miesiącu. Bąble są twarde i na ich środku zazwyczaj jest kropeczka, i gdy staram się to cholerstwo wycisnąć to wycieka z niej znikoma ilość przezroczystego płynu. Pomaga mi na to Zyrtec, tabletki od uczuleń, ale nie mam pojęcia na co jest to uczulenie - zimą wiem, że jak jadłam pomidory pryskane to mi wychodziły za każdym razem, ale i tak lubią sobie wyskoczyć tak znienacka..nie mam pojęcia o co chodzi. Może ma ktoś z was podobny problem i był z tym u dermatologa? Pewnie powiecie mi,że mam iść sama do lekarza, ale problem jest taki że w moim mieście nie ma dermatologa, a gdy się zapisałam w innym mieście to dermatolog powiedział mi że on musi to widzieć - a zapisy są np. na miesiąc przed wizytą. To strasznie nielogiczne, skąd ja mogę wiedzieć kiedy mi to znów wyskoczy, a nawet gdy wyskoczy to nie zawsze mam możliwość pojechania od razu prywatnie. Także proszę o pomoc i rady. To link do zdjęcia : http://www14.speedyshare.com/files/21996869/download/IMG%205121.JPG

tak, tylko na twarzy. dziś akurat nici z lekarza rodzinnego i jakiegokolwiek innego.

jak na pogotowie to raczej zbyt błaha sprawa. zyrtec wzięłam sobie już i powoli schodzi, bardziej szukam pomocy w znalezieniu przyczyny. tyle tu osób wchodzi, pomyślałam że może ktoś ma też ten problem.

Gość gość
czy wyjaśniła się sprawa bąbli bo mam to samo?