Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PeggySue

Kondukt żałobny

Polecane posty

i oklaski Polaków.....szkoda gadać ciekawe gdzie widzą powód do klaskania ? Koniec kadencji....

Gość wfgfe
a co oni krzyczeli dokładnie??

Gość kkokokokooo
Krzyczeli "Lech Kaczyński, dziękujemy"

Gość kkokokokooo
A zwyczaj klaskania na pogrzebie pochodzi zdaje się z Włoch

widocznie sami włosi przybyli...myślałam że mamy inną kulturę ale gratulacje dla przybyłych...

Gość czekam az zaspiewaja sto lat

Gość Marta idzie z córeczką

Gość wiem to na pewno
Klaskanie wywodzi sie z basenu morza srodziemnego, jest oddaniem szacunku i nic w tym zlego, ze to przejelismy, widocznie ludzie czuja taka potrzebe i nie ma sie co dopatrywac drugiego dna :o A ja mam pytanie z innej beczki: czy glowy panstw w tym Miedwiediew sa przewiezieni na wawel czy tam bedzie tylko rodzina i polscy dygnitarze ?

jednak przeciętny kowalski może czuć się tym zniesmaczony, ciekawe jestem czy ci co klaskają wiedzą że jest to tradycja pochodząca z basenu morza śródziemnego . O ile mi wiadomo mówili że tylko ridzina

Gość wiem to na pewno
oddaja mu po raz ostatni SZACUNEK - to chyba nic zlego prawda ? chyba pierwszy raz sie z tym spotkalas, skoro jestes taka zdziwona... pare LAT temu to byl dla nas szok, bo w naszej kulturze nie miescilo sie to w glowie, ale po latach przejmowania roznych zachowan milych i tych mniej milych, klaskanie pozostalo i jest oddaniem ostatniego holdu w tym wypadku...

według mnie większym hołdem byłoby np zdjęcie czapki a nie klaskanie? co to ku*wa przedstawienie, żeby brawo bić?

tak pierwszy raz się z tym spotykam, opinie domowników mimo, że są w różnym wieku są podobne.

Gość wiem to na pewno
chaya a jak na przedstawieniu bijesz brawo to z jakiego powodu ? ze ci sie podoba, nawet czasem wstajesz z krzesla i na stojaco owacje oddajesz - TO SAMO TUTAJ !!!! ostatnie pozegnanie z szacunkiem. Moglybyscie sie dziwic gdyby gwizdali, ale oklaski sa jak najbardziej na miejscu, tak samo jak rzucanie kwiatow na trumne ....

Gość H2SO4
włączyłam telewizor na chwilę, jak zobaczyłam ten spasiony kler i ludzi bijących brawa to wyłączyłam

Gość to klaskanie
mnie tez razi okropnie. W kosciele klaszcza w samolocie klaszcza a jakos krocej teraz klaszcza w teatrze

teatr a pogrzeb masz rację podobieństwo w biciu braw podobne, jeśli komuś podoba się przedstawienie pt Ostatnia droga Kaczyńskich to niech bije brawo

Gość ida ida i dojsc nie moga
obama lezy na tarasi popija drina i zlewa sie ze smiechu .... angela zreszta tez...

rzeczywiście masz całkowitą rację! pewnie ludziom podoba się trumna i biją brawo trumnie, a nie prezydentowi? posrało cie dziewczyno? nie ma to jak bić brawo zmarłemu? jaki to szacunek, jaki to hołd? czy jak idziesz koło kościoła to brawo bijesz czy znak krzyża robisz?

Gość wiem to na pewno
sorry, ale macie problem ze zrozumieniem, no coz niektora czesc naszego spoleczenstwa nie jezdzi za granice, nie doksztalca sie, jest zasciankowa i nie dopuszcza mysli, ze to co mysla jest wyrazem innego znaczenia, gest z inna symbolika niz wam sie wydaje :o

Gość to klaskanie
co sie dzieje?? dlaczego stoja? Dlaczego tlum jest ubrany tak "casual" i kolorowo? Ciekawe czy jak Jezus szedl droga krzyzowa to tez klaskali?? No bo jak to taki srodziemnomorski zwyczaj? to moze i wtedy klaskali?

a czy tutaj są Włochy czy Polska? nie wierze, że wszyscy tam zebrani doskonale znają kulturę Włoch i sobie nagle o niej przypomnieli. Tak na pewno, Boże jacy my jesteśmy światowi

Gość to klaskanie
na szczescie dzwony ..to lepsze od tego klaskania