Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 paulina @t

spos贸b na muchy

Polecane posty

Go艣膰 paulina @t

przysz艂a wiosna ,a wraz z nia pojawi艂y sie muchy -jaki macie na nie sposob .Ja w oknach mam moskitiery,niestety mieszkam z tesciowa ktorej muchy nie przeszkadzaja i u niej na parterze jest ich multum i w ten sposob przez klatke schodowe dostaja sie do nas .Czy znacie moze jakis sposob chemiczny aby je zwalczyc.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 o jaka te艣ciowa beee

Udost臋pnij ten post

A ile kosztuje taka moskitiera??? U nas w domu wyprobowalismy chyba wszystkie metody a muchy ale zadna nie pomogla . Najlepszym sposobem jest zamykanie drzwi i bicie lapka na muchy. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 inez 66
moskitiery kosztuja roznie ,firmowe nawet 30 z艂 .Ja pilnuje okazji gdy sa w marketach typu biedronka itp. wtedy kosztuja ok 5-8 zl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 paulina @t
a stosuje moze ktos takie specjalne lampy bakteriob贸jcze?Jak to sie sprawdza?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Szaszu艣 18
fajne sa wieczki na insekty! zapala sie i muchy doslownie uciekaja gdzie pieprz rosnie ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 uwaga i nie polecam
Zamontowalismy ostatniego lata moskitiery na tasme-rzep. Ochyda!!!! po odklejeniu celem zamontowania moskitier w ramch zostal obrzydliwy klej niemozliwy do usuniecia z okien. Aceton polecil mi znajomy. zmudna i wkurzajaca robota. Klej schodzi ledwo ledwo a umachac sie trzebaa jak glupi. od kilku DNI zmywam ten klej i juz mam dosc. Cena 30 zl za siatke na rzep-cena siatki w ramach 100 zl na okno ok 150cmx65 cm. Nie ma co oszczedzac siatka na lata i bez zadnego badziewnego klejenia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ...w kwestii formalnej
Ja mam moskitiery w oknach - ale nie na rzep, tylko rozpi臋te na plastikowej, sztywnej ramce - tak jak "Uwaga i nie polecam" . Zamawiali艣my je przy okazji wymiany okien - niestety, nie mam wyszczeg贸lnienia na rachunku, wi臋c ceny Wam nie podam , ale te偶 co艣 ko艂o 100 z艂. Moskitier臋 mo偶na bardzo 艂atwo zdemontowa膰 ( do mycia, albo przed zim膮) - mocowana jest ramie okna za pomoc膮 8-miu aluminiowych wahad艂owych wichajsterk贸w . Siatka jest z pcv - spawana, czarna, wi臋c nie m臋czy oczu i nie zas艂ania 艣wiata za oknem. Bros na muchy w elektrofumigatorze nie dzia艂a. Lampa nie jest bakteriob贸jcza , tylko zwabia owady i padaj膮 ra偶one pr膮dem na siatce. Ale niestety nie dzia艂a selektywnie - gin膮 na niej motyle nocne, po偶yteczne z艂otooki. Poza tym - trzeba co jaki艣 czas sprz膮ta膰 to cmentarzysko z tacki - ma艂o przyjemne. Lepy s膮 bleee... Podsumowuj膮c - najlepsza, najzdrowsza i w zgodzie z przyrod膮 jest porz膮dna moskitiera.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 paulina @t
Krakowiak krakowiance Zrobi艂 dziecko na s艂omiance; Na s艂omiance na ry偶owej, 呕eby dziecko by艂o zdrowe; Na s艂omiance na pszenicznej, 呕eby dziecko by艂o sliczne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 u mnie zadzia艂a艂a
taka kratka owadob贸jcza. Wydziela jaki艣 zapach kt贸ry odstrasza owady. Kosztuje ok.10z艂. I na prawd臋 dzia艂a. Zero much Polecam. W zesz艂ym roku mia艂am takie tekturowe pude艂eczka. Kupi艂am w supermarkecie za ok. 7z艂. Te偶 dzia艂a艂y z tym, 偶e muchy pada艂y i trzeba je sprz膮ta膰 by艂o. I nie rozumiem twojej te艣ciowej, 偶e jej nie przeszkadzaj膮. Tylko wsp贸艂czu膰.

Udost臋pnij ten post

Ja te偶 mam moskitier臋 na nieproszonych go艣ci. Ale g艂贸wnie chodzi mi o komary i paj膮ki. moskitiera jest 艣wietna, tylko trzeba kupi膰 dobr膮 a nie wytanion膮, bo inaczej si臋 b臋dzie odkleja艂a...Preparatu na owady jeszcze nie mia艂am, ale chyba zakupi臋 skoro skuteczny.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 qurix
ze zwalczeniem chemicznym moze byc problem ale to zalezy czy chodzimo muchy czy o tesciowa ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 o jaki w艂a艣ciwie problem chodz
-dzi, o muchy inne owady, czy dupe obrobi膰 te艣ciowym?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 natalliiii
niez艂y jest Preparat na owady lataj膮ce i biegaj膮ce Muchospray Bros, ja kupowa艂am go w internetowej hurtowni chemicznej http://www.to-ma.com.pl/kategoria,k137,1.html#produkty

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
czy ktos z was kupowal moze moskitiere stad www.tasmy24.pl/c,pl,4_31,1,1,0,long,comfort.html ?? i moze polecic jakis konkretny model? dziekuje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 paula6712
Moskitiera to raz, a dwa trzeba zaopatrzy膰 si臋 lep. VACO ma dobre ia tanie preparaty na muchy. Latem jak mamy otwarty balkon i kr臋cimy si臋 t膮 i z powrotem to przyznam, ze lep jest najskuteczniejszy. Tutaj http://www.zielonaochrona.pl/ mo偶na je kupi膰 za grosze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Na allegro kupi艂em niedawno taki plyn do smarowania pedzelkiem Muszak, szuka艂em czego艣, co mog艂em zastosowa膰 u synka w pokoiku, bo jak pisz膮 nie ulatnia si臋 do powietrza. Na ca艂e mieszkanko- 50 metr贸w kw wystarczy艂o mi p贸艂 buteleczki i faktycznie dzia艂a, to znaczy muchy s膮, ale jakie艣 kilkana艣cie minut od chwili gdy wlec膮. Potem widz臋 je tylko nie偶ywe na parapecie, bo posmarowa艂em tylko g贸rne cz臋艣ci ram okien. Sko艅czy艂 mi si臋 problem, bo czasem mucha budzi艂a w nocy Ada艣ka i nie m贸g艂 potem zasn膮膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kraszkana
Rozwi膮zaniem jest moskitiera, aby tylko by艂a odpowiedniej jako艣ci, najlepiej z systemem demonta偶u. Porz膮dne moskitiery ma cho膰by Tesa - na tasmuj.pl szukaj. To nawet dobry moment na zakup, bo masz teraz wyprzeda偶e, jest znacznie taniej, a i tak zainstalujesz moskitiery dopiero na wiosn臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 breszkana
Mog臋 jedynie potwierdzi膰 to co pisali przedm贸wcy - moskitiery dzia艂aj膮 i daj膮 艣wi臋ty spok贸j, tak to wygl膮da艂o u nas przez ca艂y okres letni. Mieli艣my noworodka, wi臋c szczeg贸lnie nam zale偶y na spokoju - i by艂o ok. Moskitiera ju偶 z艂o偶ona, czeka na kolejny sezon.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 karakosza
Jak膮 konkretnie moskitier臋 mo偶na dobra膰 na balkon? Pr贸bowa艂am w te wakacje r贸偶nych rozwi膮za艅, ale nie ma takiego, kt贸re daje pewno艣膰. Mo偶e co艣 na wymiar samodzielnie przygotowa膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 katarsior
Moskitiery s膮 skuteczne. Wybierajcie te na rzepy, daj膮 艣wi臋ty spok贸j. Siatka nie przepuszcza robali, o ile tylko jest odpowiednio zainstalowana. Cz臋sto powstaje dziura przez w艂a艣nie z艂e mocowanie. Ale je艣li ca艂o艣膰 jest wykonana zgodnie z ulotk膮, to wszystko powinno by膰 w najlepszym porz膮dku.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja na wiosn臋 postanowi艂am skorzysta膰 z preparatu Muszak, kt贸ry kupi艂am od http://bentawet.pl/ i przez ca艂y czas problem much praktycznie nie wyst臋powa艂 u mnie w domu. W przysz艂ym roku pewnie te偶 go u偶yj臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 PaulinakaP87
Ja w oknach mam moskitiery po prostu pozak艂adane, ale znow w ogrodzie atakuj膮...nie mo偶na by艂o czasem przy grillu usiedziec i znalaz艂am taka pu艂apk臋 na owady: http://www.hodowlany.pl/i170_Pulapka_na_owady_zywochwytna.html Nala艂am tam troch臋 soku i muchy czy osy zaraz tam wlatuj膮. Og贸lnie trzeba j膮 postawi膰 gdzie艣 z boku, nie na stole, bo to ma艂o apetyczny widok ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja zam贸wi艂am na siatkadlakota.pl moskitiery i mam spok贸j z owadami w mieszkaniu :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mam na oknach siatki, zam贸wi艂am na siatkadlakota.pl. Bardzo fajna sprawa, zero much w mieszkaniu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nawet w zimie w domu s膮 owady, przynajmniej w mim domu. W lecie mo偶na zastosowa膰 moskitiery. W zimie potrzebne s膮 preparaty bardziej dora藕ne. Kupi艂am ostatnio (tak przypadkiem) Bross 007 na owady biegaj膮ce. Ja mam problem z mr贸wkami faraona i od lat nie mog臋 si臋 tej gadziny pozby膰. Dystrybutor preparatu prowadz膮cy sklep internetowy e-chemia zapewnia, i偶 jest on skuteczny. Na razie jestem zadowolony i polecam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mi przesta艂a dzia艂a膰 Agita prze 3 sezony t艂uk艂a much bez myd艂a. Teraz znajomy poleci艂 mi Alb臋 jest jeszcze lepsza ni偶 Agita. W zesz艂ym roku pomalowa艂em glify i teraz po prawie roku jeszcze znajduj臋 martwe muchy. Rewelacja polecam wszystkim. http://eddd.pl/null/product/info/911/Alba_26_PA_05L

Udost臋pnij ten post