Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mermoladka

apeluję o zachowanie u niektórych resztek swojej postrzępionej godności

Polecane posty

i niewypowiadanie się na temat Pary Prezydenckiej, samego prezydenta Kaczyńskiego oraz innych osób, które zginęły pod Smoleńskiem. Mówię tutaj o komentarzach zupełnie nieadekwatnych oraz chamskich. Uważam, że każdy ma prawo do swojego zdania, dlatego możecie mówić czy wam się podobała jego polityka, czy tez nie. Ale używanie chamskich wypowiedzi jest poniżej krytyki. Ci ludzie nie żyją, zginęli w tragiczny sposób a to co po nich zostało być może jest kupką spalenizny, a Wy macie czelność Mówić o nich w taki sposób. Czy was to jara? Jeżeli nasz naród będzie właśnie taki- podły, to nigdy do niczego nie dojdziemy. Potrafimy wytykać tylko błędy prezydenta i kłócić się o ta sprawę z Wawelem. Nie można po prostu w pewnych przypadkach przeżyć to co się stało ciszą zamiast pokazem idiotyzmu?

Skoro to ma być topic na poziomie to liczę na to, że ludzie oświeceni tu zajrzą i może ktoś mi powie, dlaczego 21 strzałów armatnich było? Skąd ta liczba?

Gość czynnik psi..chiatryczny
Niestety ale kafe upadło :( Wiekszosc ludzi wyładowuje tutaj swoje niepowodzenia zyciowe:(

Autorko, porpostu to zlewał, bo uwierz nic na to nie poradzisz...ja nawet nie czytam

Gość ano widzisz laska
ludzie odragowują tydzień żałoby i pompowanie "balonu" w mediach to się tak nie da żeby po obcych osobach odczuwac jakiś wiekszy żal lub w ogóle żal, czasem i po kims z dalszej rodziny nie płaczesz albo obojetnie przyjmujesz jak umrze sąsiad no wiec takie sztuczne uroczystości jesli trwaja za długo muszą rodzić agresję poza tym Kaczyński był jaki był i nie wmówisz ludziom że po katastrofie stał sie kims innym, kto miał o nim marne zdanie jako o prezydencie ten nadal takie ma

boże:O tu nie chodzi o to, kto jest za PiSem , kto za PO a kto jaszcze za inną partia. Za kimkolwiek byśmy nie byli, to nie ma znaczenia. Zginęli ludzie, nie ważne z jakiej partii, to byli ludzie. A co jeśli pewnego dnia ktoś z naszych bliskich wsiądzie do samolotu i wróci spalony, rozczłonkowany w foliowym worku? co jeśli nawet nie będzie na co patrzeć ani czym wypełnić trumny oprócz tym workiem? To może spotkać każdego z nas, wtedy tez pewnym osobom będzie do śmiechu? Po prosu odłóżcie politykę na bok, uszanujcie ich jako ludzi.

Gość autorko, zgadazam
sie z Toba w 100% !!

,,Tylko wstyd Polsce przynosił na całym świecie. Każdy to wie." tak? a w jaki sposób? bo był patriotą? oczywiście, przecież w XXI wieku takie wartości są potępiane....

to ciekawe ze przeciwnicy Prezydenta nie potrafia podac argumentow : pisza tylko byl zlym prezydentembo chodzil do kosciola, nie chcial popierac parad gejow ani aborcji , przeciwstawial sie UE itp... dla Mnie to zalety:)

dla mnie nie :) ale przeciwnicy prezydenta Kaczynskiego to mu zarzucaja ?

Co by nie mówić Kościół to siła - wychował ludzi którzy obalili komunizm a w UE broni podstawowych wartości : życie, rodzina. Nie wszystkim się to podoba .... oni bedą teraz jeździć po Dziwiszu :(

Po prostu wielu uważa takie wartości jak patriotyzm czy wiarę za ciemnogród i dlatego trzeba na siłę wprowadzać u nas nowoczesne( ale czy lepsze???) myślenie.

no ale to czysta głupota, jeżeli był katolikiem i chciał iść do kościoła to to już jest złe?...:O ciekawe jaką głupotę jeszcze wymyślą.

Jeśli Prezydent Kaczyński służył amerykanom to co powiesz o Donaldzie i jego polityce wchodzenia w tylek UE i Rosji? POklepywanie sie po plecach z Putinem nad trupami swoich obywateli ktorzy zgineli w niewyjasnionych dotad okolicznościach to brak jakiegokolwiek honoru .

no tak, stanie wśród tłumu ludzi w Krakowie i zobaczenie jednego wielkiego g. ma sens. Tak samo jak stanie w kolejce którąś godzinę, by zobaczyć ich trumny. Jeżeli czujesz w sobie żałobę, nie musisz latać i wszem i wobec tego rozgłaszać. Ani pokonywać kilkadziesiąt kilometrów by zobaczyć dookoła tłum ludzi.

Gość Runner ...
Mieszkam akurat w pięknym zakątku Polski... i dopiero co wróciłem ze spacerów ... ile tam było aut, ludzi itd. Aż gęsto pod zamkiem ... Wszędzie pełno ludzi ... oni wszyscy nie byli pogrążeni w żałobie ... świętowali piękny dzień.. Ulice pełne wesołych ludzi ... a w tv wpierają, że Polska pogrążona w żałobie i co niektórym bardzo się udziela tutaj ... widzę ..

Gość Runner ...
A z kim mamy żyć w zgodzie jak nie z sąsiadami? Wasze myślenie jest prymitywne ... :O

Gość Runner ...
Tak bardzo wam wmówili, że był święty... że wasza pamięć zaczyna się od 8 dni ... a nikt nie pamięta co było przed ... :O Przykro mi, ja nie mam wybiórczej pamięci ...

ja na niego glosowalam pomimo nagonki :) nic sie nie zmienilo - wiedze czerpie z kilku zrodel a nie tvn i wybiorcza

Gość Runner ...
Twoja stopka kłamie ... z pewnością nie myślisz ... i zero w tobie tolerancji np. dla gejów ... Tolerancja wiąże się z inteligencją...

Ale czemu żrecie się odnośnie polityki? Po prostu uszanujcie go jako człowieka. każdy ma inne zdanie, dla każdego co innego jest ważne. Dla jednych był dobrym, dla innych złym politykiem, lub przeciętnym. Ale był też człowiekiem.

Gość Runner ...
I z pewnością dużo nie zarabiasz ... inaczej byś klnęła ... bo zabierają nam i wspomagają płodzenie się patologii ... i tych spod budki z piwem ... Pewnie sama należysz do tej kategorii ... :O

Gość Runner ...
A czy każdy człowiek jest chowany na Wawelu? Nie zauważyłem .. :O