Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iwonkka24

szukam towarzyszki:)

Polecane posty

Gość zdecydowana100%
oj napewno bedzi eplaski:) i sie lzej bedziesz czula:) troche o kefirze zaletach:) http://www.przychodnia.pl/poradnik/index10.php3?s=3&d=7&t=10 Napewno jest lepszy niz mleko bo podczas dojrzewania kefiru następuje częściowy rozkład tłuszczu i LAKTOZY(a więc ma mniej cukrów prostych, bo bakterie to zżarły), wzrost zawartości witamin B1 i B6 oraz kwasu foliowego. Wartość biologiczna mleka pozostaje niezmieniona, natomiast białka charakteryzują się wyższą strawnością oraz obniżoną alergicznością w porównaniu do mleka słodkiego.Napoje fermentowane(kefir, jogurt) trawione są 2 - 3 razy szybciej niż mleko słodkie. Korzystnie wpływają na wydzielanie żółci i soków trawiennych w przewodzie pokarmowym oraz perystaltykę jelit. Wartości odżywcze i dietetyczne kefiru wiążą się również z częściowym przefermentowaniem laktozy, co ma znaczenie dla ludzi nie tolerujących tego cukru i dla tych , którzy boja się "otłuszczenia" ze względu na wysoką zawartośc laktozy. Zawartośc białka jest porównywalna do mleka, a jesli chodzi o tłuszcz, to sa tez kefiry chude np 0.5% , dodatkową zaleta kefiru jest to, że jeszcze żaden producent nie wpadł na genialny pomysł, zeby go posłodzić

Gość iwonkka24
głupie laski witam WAS!-nie musisz pisać na tym topiku jak ci sie cos nie podoba!nie chcemy krytyki tylko wsparcia!!!!

Gość iwonkka24
zaraz wysyłam linka do krokomierza:)

Gość iwonkka24
a bardziej korzystny jest kefir czy maślanka?bo osobiście wolę maślankę...ale jeśli kefir ma byc zdrowszy no to juz jakoś to przeżyję:))

JOj ja to nie wiem co lepsze ... Zastanawiam się nad tym krokomierzem xD tylko jak on działa? wyczuwa ilość kroków po zamontowaniu i przelicza czy jak? ^^

Gość zdecydowana100%
Maślanki i kefiry: Kefir zawiera żywe kultury bakterii. Mleko na kefir zagęszczone jest metodą ultrafiltracji, w związku z czym jest produktem bogatym w białko, szczególnie albuminy i globuliny. Korzystnie wpływa na przemianę materii, lepszą przyswajalność składników mleka, wzbogacenie diety w witaminy. Maślanka jest napojem mlecznym posiadającym dużą wartość dietetyczną. Ukwaszona szczepionka czystych kultur maślarskich. tak mi się zdaje ze kefir bardziej samoistnie robiony jest i ma te kultury bakterii chociaz niektore Maślanki takze ale możesz pic naprzemian:)

Gość zdecydowana100%
nie mam pojecia:D ale w tych programach dla odchudzajacych jedna typiarak oszukiwala dietetyczke i krecila wokól osi krokomierzem i nabijala tym sposobem sobie kroki siedzac na tyłku hihih

A myślicie że w mediamarkt są dostępne te krokomierze, bo nie chce mi się czekać aż mi z allegro przyjdzie..=)

Gość zdecydowana100%
w mediamarkt jest ale nei wiem czy osobno:) bo w zestawie napewno

Gość zdecydowana100%
a co do maślanki/kefiru to proponuje pić o wyznaczonych najlepiej porach zeby bylo mniej wiecej regularnie brane jako posiłek:)

Gość iwonkka24
aha..czyli mam nie robic tak ze jak jestem głodna to sobie jednego łyczka maslanki wezmę tylko np.szklanka o wyznaczonej porze? to chyba co 4 godz by posowało...

Gość iwonkka24
nie mam pojecia jak działa ten krokomierz wiec dlatego zamówiłam najtańszy..jak juz mi przyjdzie to podziele sie spostrzeżeniami...jakby nie działał to mam nadzieję ze troche mnie zmotywuje...\\\(;

Gość iwonkka24
akasha_lbn czy Ty mo ze jesteś z Lublina?(:

Gość zdecydowana100%
hej hej:) ja juz po sniadanku czyli po szklance maslanki:) dzisiaj akurat będzie wporządku z jedzonkiem bo dzisiaj chce mi sie strasznie pić;) a tymczasem zaniedługo ide leczyc kanałowe :P:P

Gość iwonkka24
ja jak narazie to pije kawke z mleczkiem...jestem niskocisnieniowcem wiec bez kawy ani rusz...i zaraz bede wybierać sie po kefirek:) Dziś mam wolne (od uczelni) a od jutra będe pilnować anorektyczki żeby jadły,hehe...

Gość iwonkka24
miałam dzisiaj zacząć biegać..ale widzicie tą pogode?w Lublinie to masakra...

Gość zdecydowana100%
już po dentyście nic nie bolało normalnie;) następna wizyta w czwartek a u mnie na pomorzu pogoda przepiękna słoneczko grzeje letni wiaterek aż chcę się żyć;) za jakieś pół godzinki wypiję sobie szklaneczkę maślanki a jak u was dziewczyny?:)

Gość zdecydowana100%
pilnować anorektyczki żeby jadły?:) a to ty pracujesz w placówce dla zaburzonych żywieniem? czy taka przenośnia do szkolnych koleżanek była że nic nie jedzą i wiecznie na diecie:D

Gość iwonkka24
hehe..nie nie,koleżanki to wsuwają tyle jedzenia że ło,i niczym sie nie przejmują..jestem przyszłą pielęgniarką i mam praktyki w psychiatryku i tam są właśnie takie dziewczyny,mam nadzieje że jak się napatrzę na nie to nie przejdzie mi zapał do odchudzania..:) w sumie-do wychudzonej to jeszcze mi daleko...:( u mnie narazie ok0jestem po kawce i od godzinki zbieram się do sklepu:) najgorzej to będzie o 15,jak wróci mój narzeczony i będe musiała mu zrobić obiadek..eh...

Gość zdecydowana100%
hehe no właśnie to masz praktyki;) wszystko wokół jedzenia skupione będzie oczy sie napatrzą;) heh a narzeczonemu powiedz że dzisiaj obiadu nie będzie:D heh i mysle ze nie bedzie tak żle z tym obiadek robieniem gorzej jak on bedzie jadl go a ty nie:D dlatego ja zawsze siedze u siebie wpokoju jak ktos je coś:)

Gość iwonkka24
jak powiem że obiadu nie ma to mi powie że on sie nie odchudza-a jeszcze zada głupie pytanie czy mamy coś słodkiego..faceci..:D kurcze..mogłabym się tak odchudzać jak dzień zaczynam o 11...bo jak codziennie wstaje o 5 to już ciężko..ALE TRZEBA BYĆ TWARDYM A NIE MIEKKIM-WSPÓLNYMI SIŁAMI DAMY RADE:) lece po maślanke:)

Gość iwonkka24
zdecydowana?a ile chcesz zrzucić?i powiedz mi czy to Ty już byłaś keidyś na tej dietce?

Gość zdecydowana100%
nie byłam w sumie na kefirowej bo zawsze cos innego mi wypadało a wcześneij było zbyt zimno jak dla mnie na kefir a ja zawsze jak jest zimno wolę zjeść jakiegoś chlebka czy zupke heh:D ale za to potrafiłam nie raz wypić przez parę dni kefir i maślanki plus normalne jedzenie i czułam sie lepiej:) ja juz dzisiaj wypiłam pół litra maślanki.. no a co do tego o 5 rano wstawania to rzeczywiscie ciezko:( a chociaz chodzisz wczesniej spac?

Dzień dobry =) No ja od rana miałam również zajęcia...No i rano szklanka kefiru ^^ ale u mnie też nici dziś z biegania ............. A na dodatek ta pogoda działa pobudzająco na mój metabolizm ..=p masakra. Nie wiem jak to sie skończy =p Narazie jestem twarda ^^

Gość iwonkka24
oj nie chodzę wcześnie spać..tak koło 23...ale jestem tak na maksa zmotywowana że szok..pokażę temu mojemu jaką narzeczona ma ładną figurkę :D kupiłam właśnie maślanke i czerwoną herbate..ale te bajeczne tak sie uśmiechały do mnie na półce że szok-a ja im język pokazałam :D

Gość iwonkka24
no fakt..pogoda zachęca raczej do zjedzenia czegoś konkretnego..ale znów jak zaświeci słoneczko to będe się wkurzać że mi się boczki ze spodni wylewją..WIĘC będę twarda...

Oki idę jakiś dres zakupić ^^ Pobiegam wieczór...na przemian z intensywnym spacerem. Najgorzej jest zacząć, a jak się to wszystko wpisze w grafik potem to już z górki. Ehhh te początki tylko....