Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rfghdhvcghdhrdx

odbija mi się powietrzem co to jest

Polecane posty

Gość rfghdhvcghdhrdx

gastrolog twierdzi ze to refluks ale ja przekopuje internet i na refluks mi to nie wygląda mam puste odbijania i wzdecia ktos wie jaka moze byc przyczyna?

Gość to przez ten pył wulkaniczny
zabije nas to cholerstwo :(

Gość jasne jasne
a moze frytki do tego? hee po 1 pyl byl u nas wczoraj a lekarze w niedziele nie przyjmuja a po 2 to nie zwalajcie wszystkiego na pył czy mgle. ahhah

Gość rfghdhvcghdhrdx
ja mam to od sierpnia...

Gość rfghdhvcghdhrdx
panicznie sie boje ze to cos powaznego moja mama mi mówiła ze przejdzie, ale nie przeszło, byłam u gastrologa dostałam leki na refluks ale po nich było gorzej

Gość moze łykasz jedzenie
i nie przeżuwasz. Być może to od tego. Śpieszysz się z jedzeniem, masz mało czasu na posiłki itp, wtedy wraz z jedzeniem połykasz powietrze.

Gość rfghdhvcghdhrdx
nie wiem bajgorzej jest wieczorem wtedy mi sie odbija non stop jak trzeba to zrobie gastroskopie ale moze przyczyna jest zupełnie inna aha jem powoli

Gość moze łykasz jedzenie
Przestań o tym myśleć, sami sie czasem nakręcamy i mamy różne objawy

Gość rfghdhvcghdhrdx
tylko ze to mi sie zaczeło w sierpniu...był czas ze prawie w ogóle mi sie nie odbijało a teraz to prawie non stop

Gość w linku wyzej masz odpowiedź
:)

Gość rfghdhvcghdhrdx
wiem czytałam to juz dzieki oby to bylo tylko połykanie powietrza - cóż zaczne to jakos leczyc ale vyleby to nie było cos powazniejszego

Gość stokrotka stokrotkaa
to refluks. nic takiego strasznego. jedz spokojnie powoli posiłki , nie łykaj powietrza , nie jedz późną porą i na stojąco w pośpiechu. jeśli jeszcze cie nie boli to nie trzeba chyba leków. i nie denerwuj się. rób co rok gastroskopie w razie czego

Gość emelinkacz
ewentualnie masz jakiegos guza w zolądku ktory nie pozwala na trawienie normalne i przez to gazy zamias przez dupe ida przez gardlo,

Gość rfghdhvcghdhrdx
no własnie przekopałam internet i bardziej mi to wygląda na aerofagię niż refluks wzdęcia i gazy też mam zadnej zgagi, bólu za mostkiem czy uczucia kwasności w buzi szukam na własna reke bo lekarze to kretyni dała mi gastrolog leki po których było jeszcze gorzej

Gość inkkkkkkkkkka
gastroskopię powinnaś mieć zrobiona,a oprocz tego wyeliminowac cebulę,chipsy ,COLĘ,napoje gazowane, potrawy smażone i zobaczysz:)

Gość inkkkkkkkkkka
ja mam niewielką przepuklinkę i tez mi sie zdaza:)

Gość rfghdhvcghdhrdx
mi sie odbija nawet jak wiele godzin nic nie jem

Gość Pimpcia
Jutro idę do lekarza. Od ok 2 tygodni beż przerwy mi się odbija, rano, jak jeszcze nic nie zjem - powietrzem, później - tym jedzeniem. Nie mam wzdęć, nic mnie nie boli. Ostatnio doszła jeszcze zgaga wieczorami :( raz odbiło mi się chyba tym kwasem - horror ;( Czasem mam krótkie mdłości... :( Bardzo się tym martwię. Mam dużo stresów i nie wiem, czy to nie jest powiązane... Mam już tego serdecznie dość, nie da się normalnie funkcjonować :(