Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maciek54

niemcy sie snmieja z tragedi

Polecane posty

"Czasem myślę sobie, że cudownie jest mieć nierówno pod sufitem, to normalna jest rzecz!" * nie wiem jak to wkleilam;/ medżik

Gość Inaaczej
Jakby podesłać niemcom to co na cafe sie wypisuje ,mieli by na 2 lata z czego program robić :P

Gość jakajkajkjakkjajjaa
przestancie!! gdyby w takiej tragedii zginela kanclerz Niemiec, tez zapewne znalezli by si etacy polacy ktorzy kpiliby sobie z tego zawsze sie znajda tacy!! nie mowmy wiec zle o Niemcach jako ogole, a oceniajmy tych ktorzy sie smieja

Gość pozwoliłam sobie skopiować
jacóś... Re: Telewizja kpi ze śmierci Kaczyńskiego 2010-04-18 18:43 Avatar wam powiem:ciemnota,uprzedzenie i nieznajomość języka,to cała prawda jak wynika z tych postów.Wysłuchałem tego nagrania i,jeżeli ktoś chce bez uprzedzeń,podyskutować to proszę.Po pierwsze kłamstwem jest,że rzeczony kabareciarz kogokolwiek porównuje z nierogacizną.Niemieckie "kein Schwein..."oznacza nic innego w mowie potocznej jak "nikt,całkiem nikt" i chociaż brzmi w polskich uszach niezbyt ładnie,to brzydkim zwrotem nie jest.Podobny przypadek nieznajomości języka wykazali panowie dziennikarz,tłumacząc Fischera " pan jesteś Arschloch " skierowane do kanclerza Kohla,jako "dziura w dupie".Taki przekład świadczy o tym,że ten ktoś posłużył się słownikiem,ale języka nie znał.Niemieckie "Arschloch" daje się poprawnie przełożyć na polski jedynie jako "dupek",nie inaczej. Kabareciarz nie "jeździ" po Kaczyńskim,on wyśmiewa hipokryzję i obłudę elit za to,że za życia nikt nie chciał mieć z Kaczyńskim do czynienia,ale po jego śmierci wszyscy rozpływają się w fałszywym żalu i współczuciu. W tej krótkiej scence dostało się niewspółmiernie więcej p.Merkel,a nawiązując do śmierci naszego wiceministra spraw zagranicznych,mówi" gdyby tak u nas to się stało ,to zaraz wszyscy by patali dlaczego szef nie poleciał (Westerwelle)?Ponadto piubliczność na tym nagraniu się śmieje.Nie zauważyłem ba rżała.Bez uprzedzeń,panowie.

Gość gupeek
"W całej Europie był wyśmiewany. Żadna świnia nie chciała mieć z nim do czynienia. A teraz ta orgia poruszenia, również wśród naszych dziennikarzy" a bo to nieprawda?

Gość bardzo mi przykro, ale...
on powiedział to co mysli wiekszosc polskiego społeczeństwa ale przed końcem zajooby narodowej bała sie powiedzieć