Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Filipinka_01

Jak wrócić do figury sprzed ciąży

Polecane posty

Dziewczyny jestem 3 tygodnie po porodzie jak widzę mój brzuch to płakać się chcę. Może któraś z Was zna jakieś dobre sposoby na powrót do dawnego - normalnego wyglądu ;) ;) ;)

Gość Aaaby
Karmić piersią (mały ssak potrafi wyssać z kobiety życie), niezmordowanie chadzać codziennie na długie męczące spacery (najlepiej w teren, to i ręce się czuje - nie tylko nogi), biegać co wieczór jak się położy dziecko spać, sprzątać intensywnie raz na 2 tygodnie, jeść mądrze (nie biało, nie tłusto i nie słodko). Można nawet wyskoczyć na aerobic (fat burning), gdzie dziecko może być w wózku w sali gdzie ćwiczysz. Można też robić zakupy z dzieckiem z chuście albo nosidle na brzuchu (zawsze to dodatkowe obciążenie).

Gość Aaaby
A no i oczywiście porządny krem ujędrniający to podstawa!

Z tym karmieniem to jest problem bo po cc nie dostałam w ogóle pokarmu i karmię tylko sztucznie. A jeśli chodzi o te ćwiczenia to już mogę zacząć czy trzeba jakiś czas odczekać???

Gość fwfwefw
Po cc musisz odczekać miesiąc i jeszcze trochę. Ja w półtora miesiąca po cc śmigałam już na rolkach pchając wózek. (Co nie zmienia faktu że brzuch i biodra pozostawiają u mnie jeszcze trochę do życzenia.)

Gość Aaaby
Laktacje można pobudzić hormonalnie. No problem.

Gość Aaaby
Jak się intensywnie karmi cycem i sporo robi przy dziecku, to błyskawicznie zrzuca się wagę. Ja wyglądam jak ość. :P

Gość ja dopiero chyba
Na pocztku organizm sie broni i nie chudniesz.Cierpliwosci nawet do 2-3 miesiaca po porodzie.Potem przy diecie poleci.Tak bylo u mnie.Waze mniej niz przed ciaza.Oponke mam zamiar gubic przez cwiczenia typowo na brzuch.Narazie jezdze na rowerku i pracuje nad cellulitem na udach.Chce miec ladniejsze nogi niz przed ciaza.

Gość czc xc zCxzCxcxz
ja nie karmiłam, w 3 tyg po porodzie zaczełam chodzić na siłownię i stosowałam kremy z ziaji dla kobiet po ciąży, dziś minęły 3 miesiące, wszystko wrocilo do normy.

Gość czc xc zCxzCxcxz
no i 2 razy dziennie intensywny spacer, dwa razy po 3 godzinki