Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cdvvfvfvfb

pogrzeb pary prezydenckiej

Polecane posty

Gość cdvvfvfvfb

jak ogolnie oceniacie pogrzeb pary prezydenckiej ? cos szczegolnie sie podobalo, jakies wpadki? :P czemu ten pogrzeb byl w niedziele, nie slyszalam, zeby wczesniej w niedziele byly pogrzeby...

ja uwazam ze dobrze ze zamkneli sklepy bo pierwszy raz w niedziele żule nie darli mordy pod moim oknem. a ogólnie to nie wiem, bo nie ogladalam

Gość hello kate
irytowało mnie tylko jedno- jak któryś z katabasów kilka razy nazwał Prezydentową Maryją, bo przecież tak trudno mu było wypowiedzieć słowo Maria :O

Gość rajd czołgiem
jedyne co mi się nie podobało zarówno dzisiaj jak i wczoraj to niezgranie biskupów z wojskiem. kilka razy było tak, że wojsko przerywało biskupowi albo biskup właził ze swoim zdaniem w to co akurat robiło wojsko. aczkolwiek ja to jestem przeczulona, bo ta wojskowa część ceremonii jest dla mnie święta, także pewnie wyolbrzymiam :P reszta była okej, chociaż klaskanie też mnie trochę drażniło.

Gość jakajkajkjakkjajjaa
nieprawdopodobne piekna muzyka, hor, okiestra, niezwykle

Moją uwagę przykuła tylko jedna rzecz - czy wie ktoś jak się nazywał utwór śpiewany tuż przez rozpoczęciem mszy w katedrze? Ulwielbiam muzykę z chórem...

Gość wandzia ta od niemca
mnie klaskanie się podobało, zdecydowanie lepiej to brzmiało niż te krzyki "dziękujemy" wyrwane niczym ze stadionu ...

Gość a ja wiem jak
co to jest hor? bo ja wiem tylkoco to chór:)

Gość q w e r t y
jedyne co mi się kojarzy to requiem lacrimosa - mozarta 🖐️

Gość ewewe
Mi sie nie podobalo ze jak doszli do wawelu to zatrzymali sie przy scianach... Jakby na drodze nagle mur wyrosl ;/. Jeszcze gdyby bokiem stali do tych scian to jezcze jakos by wygladalo ale nie centralnie twarza i przodem trumny do sciany... Co najmniej dziwne to bylo. Nie wiem co oni robili, chyba wpuszczali gosci najpierw. I jak jeszcze szli to ci wojskowi idacy po trawie zamiast po schodach czy cos. Ogolnie duzo osob przebiegajacych, przechodzacych przed trumna z zadnego powodu

Gość hmmmmmmmmm2222222222
zdecydowanie za długi........ a wogóle z tego wszystkiego to naprawde zal mi jest marty K. cały tydzień jakies ceremonię,pozegnania itd. wszedzie kamery nie mogla nawet spokojnie poplakac,pozegnac sie z rodzicami przy ich trumnach ja bym tak chyba nie mogła choc jakbym musiała ... ale brakło jej tej intymności..

Gość rajd czołgiem
teraz się zorientowałam, że my już poniedziałek mamy, także tam lepiej by brzmiało: wczoraj i przedwczoraj :P a co do klaskania to faktycznie, w porównaniu do tego "dziękujemy" rzeczywiście lepiej wypadło.

Gość ewewe
i ten caly wawel mi sie nie podoba. Tu piekny sarkofag na tle cegiel... Dziwnie to wyglada

Gość q w e r t y
miłego słuchania :classic_cool:

Gość ale wawel już tak ma
krypty podziemne tak po prostu wyglądają. nie wiem czy to się zmieniło ale byłam tam jako dziecko i pamiętam, że mocno mnie zdziwiło, że w niektórych kryptach stało tyle trumien, jedna przy drugiej. zobacz na wiki zdjęcia. wiem, ze to nie jest dobre źródło wiedzy, ale zdjęcia są ok

Gość ewewe
No moze i tak wygladaja ale mnie osobiscie to sie nie podoba. Malo eleganckie i nie pasuje z pieknym sarkofagiem

Gość ale wawel już tak ma
królowie tak leżą, Piłsudski tak leży więc wielkiej hańby nie ma. to są średniowieczne mury, na tym polega ich urok- surowa prostota. taki też miał być sarkofag- prosty