Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Mykologia

badanie mykologiczne paznokci - prosz臋 - odpowiedzcie !

Polecane posty

Go艣膰 Mykologia

Witam! Zacz臋艂o mi si臋 jaki艣 czas temu co艣 dzia膰 z paznokcie. Lekarz przepisa艂 jakies tabletki, dzi艣 by艂am na kontroli, ale nie wida膰 poprawy.... poznokie膰 odchodzi od sk贸ry. Jaki艣 czas temu obci臋艂am go gdzie艣 do po艂owy, poniewa偶 odstawa艂 i zachacza艂 o ubrania. Dzi艣 lekarz kaza艂 mi jecha膰 do laboratorium pobra膰 zrogowacia艂y nask贸rek spod tego paznokcia, aby zbada膰 czy to grzyb i jaki rodzaj. I tu moje pytanie - przy obcinaniu tego paznokcia zeskropa艂am to co by艂o pod nim i teraz za du偶o nie ma tego nask贸rka - pod paznokciem jest tylko pusta przestrze艅. Czy do takiego badania potrzeba du偶o tego zeskropanego nask贸rka? Bo boj臋 si臋 jak nie wiem :( Troszke mo偶e si臋 da spod tego paznokcia zeskroba膰, ale obawiam sie, ze nie du偶o :( Nie wiedzia艂am, ze mam go nie obcina膰....

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Mykologia
Ojj, ale liter贸wek mi si臋 zrobi艂o :( Przepraszam, pisz臋 z telefonu i dlatego .... I jeszcze pytanie - czy takie pobieranie nask贸rka boli? Lekarz powiedzia艂, ze przez dwa tygodnie b臋d膮 to co zeskrobi膮 chodowa膰, czyli chyba du偶o tego potrzeba, co? Jestem panikara i si臋 boj臋, a dopiero w pi膮tek jad臋 do laboratorium :( Dodam, ze chodzi o paznokie膰 z r臋ki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mykologia
blagam..pomozcie!

Udost臋pnij ten post