Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Liliannnnna

czy jest tu ktoś kto dał wypowiedzenie pracodawcy - wielka prośba o odp

Polecane posty

Gość Liliannnnna

mam okres wypowiedzenia 2 tyg. czuję, ze coś się w mojej sprawie kroi i chcę zawczasu zrezygnować z pracy, czy jeśli dam wypowiedzenie to mogę wziąć urlop i będą musieli mi dać te 2 tyg, czy szef może mi kazać pracować i nie zgodzić się na urlop. mam takie warunki pracy i takiego szefa, że wiem, że pomimo wypowiedzenia umowy przez mnie miałabym dwa tygodnie koszmaru. mam jeszcze niewykorzystany urlop z tego roku. dziękuję z góry za pomoc!

Gość ja już dwa tygodnie po
tak, mozesz dać wypowiedzenie albo zaproponować wypowiedzenie za porozumieniem stron. Kwestia urlopu czy zwolnienia lekarskiego jest do dogadania z pracodawcą. Za urlop może chcieć ci zapłacić jak jest duzo zaległosci w firmie. Jak nie masz innej roboty, najpóźniej ostatniego dnia pracy idxżna zwolnienie lekarskie.

Gość ja już dwa tygodnie po
tak, mozesz dać wypowiedzenie albo zaproponować wypowiedzenie za porozumieniem stron. Kwestia urlopu czy zwolnienia lekarskiego jest do dogadania z pracodawcą. Za urlop może chcieć ci zapłacić jak jest duzo zaległosci w firmie. Jak nie masz innej roboty, najpóźniej ostatniego dnia pracy idxżna zwolnienie lekarskie.

Gość Liliannnnna
trochę czytam teraz i w ogóle mam mętlik w głowie, ja jestem zatrudniona na czas określony, to moja druga umowa i kończy mi się ona w listopadzie tego roku, w firmie ogółem jestem juz zatrudniona 7 lat, wiem z pewnych źródeł, że szykuje sie dla mnie zmiana angażu na bardzo niekorzystnych warunkach. jestem zdecydowana po otrzymaniu nowej umowy na to, by zrezygnować z pracy, nie chcę jednak się dogadywać, bo zresztą nie ma z kim, moja firma to przekręty, permamentny mobbing itp...chcę sobie oszczędzić mega przykrosci i po złożeniu wypowiedzenia nie oglądać już tam nikogo, nie interesuje mnie nawet czy bdą mieli na moje miejsce zastępstwo, za dużo by opowiadać, ale byłam tam przez lata wykorzystywana i mieszana z błotem, miarka się przebrała, najdogodniejsze dla mnie byłoby podpisanie nowej umowy a potem złożenie wypowiedzenia z nienacka i jednoczesne udanie się na urlop. wiem,że chyba mozna też na zwolnienie, ale co byście radzili mi w tej sytuacji?