Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaaasia504

POMOCY!:)

Polecane posty

Gość Kaaasia504

Hej. Słuchajcie, nauczycielka zadała nam pracę. Mam zinterpretować wiesz Leopolda Staffa pod tytułem "Więc można kochać" Leopold Staff Więc można kochać... Więc można kochać i nie wiedzieć o tem? Po przypadkowym, najkrótszym spotkaniu Dłoń sobie wzajem podać w pożegnaniu I w dusz spokoju odejść z bezpowrotem... Lecz już nazajutrz, ledwo po rozstaniu, W dzień ów zabłądzić pamięci przelotem I stając, jakby przed czemś cudnem, złotem, Uczuć się nagle sercem na wygnaniu! I odtąd wracać wstecz, wciąż i na próżno, Przesiewać przeszłość wspomnienia przetakiem, By coś w niej znaleźć, co było żywotem! Lecz smęt mży jeno szarym suchym makiem, Jak proch w klepsydrze, co szemrze: "Za późno!..." Ach, można kochać i nie wiedzieć o tem! Pomógłby mi ktoś? Proszę:) Wymienić środki artystyczne itd.

Gość Twoja nauczycielka
i juz masz kurwa banie

Gość pomoge Ci, ale za 75 zl

Gość ja już dwa tygodnie po
wiersz mówi o kruchości miłości, ze można ją szybko stracic.

Gość ja znammmmm
myśl sama a nie czekaj na gotowce kurwo a potem lament że matury sie nie zdało!

Gość Kaaasia504
A może coś więcej? Oczywiście dziękuje za podpowiedź, ale byłabym wdzięczna za jeszcze jakiekolwiek informacje

Gość Kaaasia504
ja znammmmm--> Po pierwsze to nie pisz tak o mnie skoro nawet mnie nie znasz. Po co się wypowiadasz skoro i tak w niczym nie pomagasz? o.O

Gość ja znammmmm
nie znam Cię? już koorwa wiem, ze jesteś nieukiem i leniem bez jakichkolwiek ambicji i rozumowania.Przecież taki wiersz to jest pikuś zinterpretować, ciekawe jak na maturze dadzą Ci coś trudniejszego niż Staffa to co? Nie będziesz miała jak napisać na kafe by ci pomogli

Gość Kaaasia504
skoro to pikus to pisz koorwo!

Gość ja znammmmm
taa jasne, sama pisz nieuku leniu śmierdzący, nie będę za Ciebie roboty odwalać

Gość ja znammmmm
żebyś tak koorwo białoszewskiego tekst miała na maturze zinterpretować to byś majty narobiła bo ani słowa nie zrozumiałabyś jak przy Staffie masz takie problemy :D

Gość Kaaasia504
To po chuuj sie odzywasz??? !

Gość Kaaasia504
Już Ci ulżyło? Nabluzgaj jeszcze troche to moze napiecie przedmiesiączkowe Ci przejdzie!

Gość ja znammmmm
bo mnie wkoorwiają takie blachary co zamiast się uczyć to myślą tylko któremu by tu dziś laskę obrobić, szmatławce a później mamy społeczeństwo niedorobione co zamiast głową to doopą myslą

Gość Kaaasia504
To że ty codziennie innemu obrabiasz pałe nie znaczy ze wszyscy tak robią. Co, mąż czy chłopak Cie nie dał? Skończ!

Gość kure mam dosc tych niedoje
banych leniwych wypindrzonych malolat z kafe, ktore sa zbyt glupimi i leniwymi blacharami zeby same sprobowac cos zrobic, tylko te leniwe dupska marza zeby dostac gotowe na tacy. Kaaaasia 505, smierdziuszku leniuszku, nam nie zalezy, zebys zinterpretowala ten wiersz ani zdala do nastepnej klasy, wiec szoruj do galerii loda robic. Nie kazdy musi miec mature :P :D

Gość ja znammmmm
ło jej jej jej ale mi doyebała dziecinko chyba się popłaczę:D do lekcji spiertalaj i spakuj się do szkoły i przestań myśleć doopą a główą zacznij!

Gość ja znammmmm
dokładnie zdziry tylko marzą by każdy za nie wszystko robił jak ich alfonsi zasrani!

Gość Kaaasia504
Wy wszystkie jestescie siebie warte. Same koorwy a o innych piszą. Blacharo nie wypowiadaj sie skoro nie masz nic do napisania w sprawie postu! Nierozumne dzieci sie wypowiadają!.

Gość jakie nierozumne, my znamy
interpretacje i srodki stylistyczne :D a Ty nie :D bedziesz sprzatac :P

Gość Kaaasia504
Spierdala))cie wszystkie blachary tapeciary i jak tam jeszcze na was wolają. Jestescie zalosne to po chooj sie wogole wypowiadacie? Nie macie co robic tylko siedziec z tym wielkim dupskiem orzy kompie? Zapieprzaj sprzatac i dzieci pilnowac a nie! Ehh... ;/;/

Gość ja znammmmm
ojeciu dziewcynka się wkurzyla bo nie dostała lizaczka:D tupnij jeszcze nóżką :D

Gość Kaaasia504
Żebys wiedziała:D A mas:P