Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

megunia1985

Jaki prezent na I komunię dla chłopca?

Polecane posty

megunia, jeśli koniecznie chcesz dodać coś od siebie, to niech to będzie drobiazg - albo coś pamiątkowego (książka z odpowiednią dedykacją?), albo inna, mniej kosztowna zabawka (choćby gra komputerowa - jakiś fajny symulator powinnaś dostać za nie więcej niż 50 złotych z tego co się orientuję). a z drugiej strony - czy ten rower to nie jest wystarczający podarek dla ośmiolatka? nie dajmy się zwariować, prezenty sięgające ceną kilku tysięcy to "lekka" przesada.

Dzięki za radę. To naprawdę nie chodzi o to, kto da lepszy czy droższy prezent. Po prostu chciałam dać chrześniakowi coś od siebie, nie pomyślałam, że chrzestny wpadnie na pomysł wspólnego prezentu. Staram się tylko wczuć w rolę chrześniaka :) Ja sama mam chrzestnych, którzy są małżeństwem i zawsze dostawałam tylko jeden prezent. Zazdrościłam starszemu bratu, który dostawał dwa, bo miał chrzestną i chrzestnego nie spokrewnionych ze sobą.

Może napisz czym dzieciak się interesuje, będzie łatwiej. Jeśli interesuje się historią to może kup mu model do sklejania. Jest tego mnóstwo ceny od 10 do 200 zł, na pewno znalazłabyś jakiś prosty model za niewielką cenę. Taki prezent może zachęciłby go do tego pięknego, rozwijającego wyobraźnię i wiedzę historyczną, hobby.

Gość zeberka666
odtwarzacz w hihawa.pl

Gość waleryjana
Ja uważam, że rower górski na spółkę jest dobrym pomyslem. Taki rower moze kosztowac 1500-2000 zł i jestem zdania, ze to za duża kwota na jedną osobę, niezależnie od zarobków.

Gość RcWróblik
Na pierwszą komunię idealny prezent znajdziecie państwo na naszej stroniewww.rcwroblik.pl Szeroki asortyment modeli i zabawek dla najmłodszych i tych trochę starszych. Zapraszamy też do odwiedzenia naszych sklepów stacjonarnych w Warszawie/Bydgoszczy/Olsztynie/Toruniu. Życzymy udanych zakupów z nami na pewno będą udane

Gość Kasia Stania
Komunia jest ważnym wydarzeniem, ale wydaje mi się, że drogie prezenty nie są stosowne na tę okoliczność. W koncu to jeszcze dziecko i nie można uczyc go że wszyscy staną na głowie, aby spełnić jego zachcianki. Oczywiście miło jest ofiarować jakiś prezent z okazji komunii, ale niech to będzie coś praktycznego. Na swoim blogu przygotowałam kilka niedrogich propozycji http://latwe-oszczedzanie.pl/prezent-na-komunie-tani-nie-znaczy-zly/