Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość femodemma

po odstawieniu tabletek anty...

Polecane posty

Gość femodemma

po jakim czasie dostałyście okres?normalnie po 28 dniach czy były jakieś anomalie? a tak na marginesie miałyście jakieś problemy po odstawienu?

Gość ja odstawiłam właśnie
o mija 41 dzień jak okresu nie mam i w czwartek ide do ginekologa sprawdzić co się dzieje i pewnie dostanę luteinę. Cera mi sie troszke pogorszyła i włosy się przetłuszczaja ale poza tym wszystko ok - skończyły się bóle głowy i problemy z jelitami

Gość 67678999
A jakie miałas problemy z jelitami?? Zaparcia czy biegunki??

Ja miałam straszne zaparcie, ale z tym problem miałam zawsze, z tym, że po antykoncepcji miałam okropne wzdęcia. Mój brzuch był jak balon i oczywiście powietrze jakoś uchodzić musiało co komfortowe nie było. A stosowałam plastry, nie tabletki. DO tego bóle głowy, zmęczenie i problemy ze snem. Bóle mineły reszta jeszcze nie. Do tego przytyłam i nie mogłam schudnąc. Mam nadzieję że teraz metabolizm przyśpieszy. Ciesze się że odstawiłam, tylko ten okres mnie martwi:/

Gość femodemma
dzięki za odp. ciekawe czy zawsze jakieś problemy po odstawieniu:/ ja dopiero 20 dni, więc cierpliwie czekam

Gość femodemma
up

Ja odstawiłam tabletki anty ponad pół roku temu. Najpierw były bóle głowy na które nie pomagały tabletki przeciwbólowe. Miałam nieregularny okres. Później nie miałam okresu 3,5 miesiąca. Lekarz przepisał mi Luteine i okres dostałam na koniec marca. Teraz jestem ciekawa czy w kwietniu się pojawi. Poza tym wyszedł mi jakiś guz w pochwie i muszę iść do gina żeby sprawdzić co to jest. A moje libido po odstawieniu drastycznie wzrosło :D Tabletki brałam przez ponad 2 lata.

Gość asdfg
ja juz czekam 46 dzień na okres i nic. Nie wiem czy iść do gina,czy poczekać jeszcze.Innych skutków odstawienia nie odczuwam

Gość do ja ostawilam wlasnie
I co dostałaś juz okres?

Dzisiaj mam plamienie więc chyba dostane okres:D

Dolegliwości po odstawieniu tabletek anty są inne w zależności od tego jakie się przyjmowało... Ja odstawiłam Cilest, a to z tego powodu, że przytyłam po nim z 10 kg. wydawało mi się, że to tak jakoś naturalnie, zmiana trybu życia itd, nigdy bym nie obwiniała tabletek o takie przytycie... ogólnie masakra;/ zrobiłam badania i okazało się, że poprzedni lekarz na pałę mi wystawił cilest... teraz mam te swoje (juz 9) kilogramy i z nimi walcze... Jeśli moge polecic, to proponuje staranne dobranie ginekologa- ja bym tak zrobiła nastepnym razem.. Co do dolegliwości to ja np mialam bardzo nieregularny okres i dlatego zaczęłąm brać tabsy. Teraz odtsawiłam, okres mam nadal nieregularny (np co 45 dni albo 20). a przy tym jeszcze mialam ogropne bóle brzucha... sama nie wiedzialam co ze sobąrobić, raz zasłabłam z bólu... masakra... ale ciocia dobra rada na to tez znalazła sposób :) wzięłam ibuprom max- mocny przeciwbólowy i galospe- nieobciążąjący rozkurczowy i git malina :)