Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helpik

Ile czasu trzeba na przygotowaniu ślubu i przyjecia na 20-30 osob?

Polecane posty

Gość helpik

Bo nie wiem kiedy się brać za to. Niby chciałabym we wrześniu albo październiku i nie wiem czy mam się brać już czy mogę za miesiąc, czy już w ogole za późno. Bo nie bardzo mam w tej chwili czas, a moj facet to już w ogóle.

Gość helpik
miasto 50tys, więc nie duże. Sali nie chcemy, tylko jakąś restaurację.

jak masz już upatrzoną restaurację to zadzwoń,spytaj jak to u nich wygląda z terminami,menu,osobnym miejscem lub wydzielonym kącikiem tak aby było kameralnie,czy nie chcą za to dodatkowych pieniędzy. My ślub bierzemy w sierpniu,łącznie z nami będzie 12 osób,ale w nietypowym dniu(wtorek) i już mamy zaklepaną rezerwację,ustalone menu,wpłaconą zaliczkę.

Wszystko zależy czy znajdziesz restauracje która robi takie małe przyjęcia. Bo często nie chcą bo np nie opłaca się zamykać całej tylko dla Was. Po za tym chcecie jakaś muzykę itp? No i czy to kościelny czy cywilny jest?

Li-monka - Miarka ma rację, ja już kiedyś o tym pisałam. Nie wszystkie lokale chcą robić ślub na taką garstkę osób, bo jest to dla nich nieopłacalne. Ja planuję sierpień 2011 i do tej pory znalazłam dwie restauracje (w centralnej Polsce), które chcą nas przyjąć. Ale jak dzwoniłam po różnych małych restauracjach, to na wesela na 15-20 osób (jeżeli takie lokale są w Twoim mieście) były terminy najwcześniejsze na wrzesień/październik 2010, bo w takich lokalach ludzie robią np. komunie, rocznice, urodziny itp., a nie wesela. No i trzeba sprawdzić, czy ew. obsługa muzyczna się zmieści i będzie miejsce na tańce - nie wszystkie restauracje to gwarantują. I kwestia zamknięcia lokalu tylko dla Was - jeśli oczywiście Cie to interesuje, bo np. możecie dostać wydzieloną sale lub CZĘŚĆ sali i będziecie na podglądzie lub w tłumie... barowiczów (znalazłam taką salę, która była zamknięta dla weselników, ale do łazienki trzeba się było przedrzeć przez bar część dla palących... Już ja widziałam długie balowe suknie i podchmielonych panów z baru, którzy się uśmiechają...). Podsumowując - lepiej rozejrzyj się JUŻ.

Gość Kinga z Poznania
Też uważam, że najlepiej już zająć się rezerwacją sali.