Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tym razem to znowu ja/

Moim zdaniem każdy samolot powinien mieć na górze schowek z

Polecane posty

a gdyby samolot rozbił sie przy starcie to po chuj mu ten spadochron?

Gość a jak to się niby
powinien być wyposażony w gigantyczne poduszki powietrzne

Gość PowrótCzłowiekaZwanegoGałązką
TAk! doskonała mysl wynalazcza i konstrukcyjna masz moje poparcie w 100% - katapulty dla wszystkich prezydentów albo przynajmniej dla prezydenta i żony - albo kapsuły ratownicze dla nich - ja w filmie - Ucieczka Z Nowego Yorku z Russelem

Gość meszugene
nie byloby to fajnym rozwiązaniem :o

Gość 46
no spokojnie spadaja na spadochronie dopoty nie zorientuja sie ze spadaja na osiedle domow wielorodzinnych:)

Gość Tupolewowi by nie pomogło
rozbił się tak nisko że by się nawet nie zdążył ten spadochron rozwinąć.

nie nabijajcie sie:D ja pisze poważnie:P no pomyślmy..leci sobie taki samolot , pył z wulkanu zapycha silniki. wszystkie się zatrzymują. np na wysokości 4km. wypuszczają wieeeeeeeeeelki spadochron i samolot opada na ziemie. wiadomo że nie wyląduje gładko, rozwali się ale siła uderzenie będzie nieporównywalnie mniejsza!!! a w przypadku mniejszych samolotów, awionetek to już w ogóle ...

Gość Hmmmm.....
Wiesz co, kiedyś też tak myślałam. Nie wyobrażałam sobie, jak można wypuścić maszynę w powietrze bez żadnych zabezpieczeń awaryjnych i nie chodziło mi o zabezpieczenia techniczneo - elektroniczne, czy umiejętności pilota, tylko właśnie o coś takiego, jak mówisz.

Gość skończcie tę dziecinadę
przeczytajcie te swoje żałosne wpisy ręce opadają...

jak tak nisko sie rozbił to powinna byc kapsuła ratownicza dla prezydenta w takich powietrznych poduszkach obtegowana jak ten sputinik amerykański PathFinder lądował na marsie - ludzie! przeciez to takie proste - myslcie - to nie boli - "to są najlepsze rozwiązania dla Polski"!!!!!!!!! jak mawiał pewien nasz były prezydent co to miał ponoć korzenie zydowskie ...!

Leci sobie samolot nad oceanem i silniki odmawiaja posluszenstwa. Rozwija się spadochron i zamiast wszyscy zginąc w kilka sekund od jebnięcia w tafle wody z dużą prędkością to oni sobie toną najspokojniej w swiecie dzięki spadochronowi . . .

nie torpedujcie moijego pomysłu..licze na nobla w przyszłym roku. już zaczałem pierwsze szkice. no ja rozumiem że otwarcie takiego spadochoronu przy dużej prędkości skończyłoby się pewnie wyrwaniem górnej częsci kadłuba ale no leci sobie awionetka.... (czołgi na spadoch0rnach zrzucali) leci, leci..silniki padają...wiec szybuje szybuje...zaczyna tracić prędkośc, wysokośc i nim zacznie spadać to otwiera się spadochron i włala!

"Leci sobie samolot nad oceanem i silniki odmawiaja posluszenstwa. Rozwija się spadochron i zamiast wszyscy zginąc w kilka sekund od j**nięcia w tafle wody z dużą prędkością to oni sobie toną najspokojniej w swiecie dzięki spadochronowi . . . " będąc w tym samolocie (powinny być wtedy pontony,albo chociaż kamizelki ratunkowe z nadajnikami) wolalbym spokojnie wylądować w morzu i mieć szansę na ratunek niż zginąć na 100%

Gość przyszly niedoszly inzynier
tylko pomyslcie- skoro spadochron dla czlowieka wazy ok. 10 kg i miesci sie w plecaku wielkosci...plecaka:P, to ile musialby wazyc i zajmowac miejsca spadochron ktory ma utrzymac 200 ton? Samolot by sie od ziemi nie oderwal

no ja rozumiem że otwarcie takiego spadochoronu przy dużej prędkości skończyłoby się pewnie wyrwaniem górnej częsci kadłuba ale no leci sobie awionetka.... (czołgi na spadoch0rnach zrzucali) leci, leci..silniki padają...wiec szybuje szybuje...zaczyna tracić prędkośc, wysokośc i nim zacznie spadać to otwiera się spadochron i włala! - niech ktoś dobry z fizyki powie mi gdzie tkwi błąd w moim rozumowani!!!! :)

a awionetka jest delikatniejsza od czołgu i szrpniecia przy uwolnieniu czaszy by nie wytrzymała . W ten sposób sie kólko zamyka

dobra konstrukcja sprawiłaby że by wytrzymała szarpnięcie. poza tym napisałem że nie wypuszczany byłby spadochron przy dużej prędkości tylko w momencie tuż przez spadaniem...gdy wytraci prędkość

Gość nie no kuźwa
takiś..głupek?? jak nie to wymyśl ten...spadochron:D:D:D

Gwarkowa Frela! -BADAJ! powołaj komisję -tylko mam prosbe o nie angazowanie do jej prac członków Komisji do Badania kazusu Gwarkowej Freli - ponieważ ja jestem jej przewodniczącym i to mogłoby poważnie zdestabilizowac nasze prace - w koncu chcemy wszyscy - w dobrze pojętym wspólnym gwarkowym i gałązkowym interesie poznać prawdę jaką ukrywasz i twoje związki z katastrofą - jak i aksamitne wszelkie - powtarzam wszelkie przecieki na forum kafe!

gdyby to było tak proste jak nam to usilujesz udowodnic to napewno by było stosowane. Zwłaszcza, że czołhi się desantuje puste i przy określonych warunkach i parametrach. jezeli jest watpliwośc co do jakiś czynników to sie tego nie robi tylko czeka na sprzyjające okoliczności

No wlasnie, samolot niby najbezpieczniejszy ^^ a zrealizowałby ktoś taki pomysł, i ciekawe jak statystyki ludzi , którzy zgineli, by wtedy wyglądały, w porownaniu z tym co jest teraz, czyli tym, że giną wszyscy :D