Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ggggggggggggg

tu tworzymy nowego Wajdę!

Polecane posty

Gość ggggggggggggg

A zatem w tym wątku zastanawiać się będę jaki film w Polsce nalezy nakręcić - w Polsce współczesnej, żeby dostać nagrodę w Niemczech przynajmniej. Ostatnim dobrym filmem polskim jaki widziałam był film o tym jak oszukują tu z mieszkaniami - Plac Zbawiciela. To był dobry film, że nie ma gdzie mieszkać w Polsce. Ale to nie dostanie nagród nigdzie bo to tylko w Polsce nie ma gdzie mieszkać, a nawet jeśli to ten film musiałby mieć jakiś drugą myśl jeszcze - dla wszystkich ludzi na świecie. A ma tylko jedną - w Polsce oszukują na mieszkaniach i nie ma gdzie mieszkać. No to jest to problem polski i tyle. Za co by tu dostać nagrodę w Niemczech, Francji i USA. Bo tak trzeba myśleć. Ha! Pomysły proszę.

Gość kachazmazur
Ja myślę, że można by nakręcić film o kościele katolickim. Ale taki kontrowersyjny. Na temat celibatu na przykład. Ostatnio tyle się dzieje ... Np jakieś historie księży, z których niektórych celibat jest nie do pokonania, oraz takich, którzy radzą sobie z tym świetnie... Widziałam ostatnio Plax Zbawiciela i rzeczywiście bardzo dobry film.

Gość ggggggggggggg
Ja wiem - ten film nie dostał żadnych nagród - Plac Zbawiciela - bo tam nie było żadnych wątków zagranicznych. Niczego co miałoby znaczenie jakieś ogólne. Jakiś element - coś miało dziać ogólnego w świecie albo bohaterowie mieli coś wspólnego ze światem mieć - no niby dziewczyna tego męza zdrajcy była w Kanadzie, ale te pieniądze zarabiała jak - i to było takie niewyraźne. Też już tego nie pamiętam. I to nie było tak mocno zaakcentowane, że tych mieszkań tu nie ma. To co inaczej miało być pomyślane, żeby ten akcent poszedł na tę Polskę i na te polskie problemy i ta Kanada miała być mocniej widoczna albo lepiej Francja może jak nagroda w Europie. Może lepiej Francję trzeba tam było dać?

może o naszym kochanym paieżu, który zbaraniał stosowania prezerwatyw w krajach afrykańskich ( miliony zarażonych aids ) i ukręcał łeb aferom pedofilskim ( teraz wszystko wyłazi...jak ropa z brudnej rany ) :-o

Gość ggggggggggggg
eee celibat - bez sensu. Kogo obchodzą księza? Mają sie zachowywać i już. Oni po prostu nie powinni być kryci przez społeczeństwo. to jest obwyatel jak każdy inny i do więzienia po prostu. To jest wina społeczeństwa że to omijają. Nie wiem - a gdzie ? W irlandii. A w Polsce to samo ale cicho. Ale celibat to nikogo nie zainteresuje. Mnie to nie interesuje. Jakieś inne tematy - mnie interesuje rodzina.O ksiądz na tle swojej rodziny to jeszcze i innych rodzin. Albo np. taka jania z tego forum i jak popada w romans z ksiedzem - o to tak! plus to jej siedzenie w necie też trzeba pokazać. Może dlatego wy nie wygrywacie na świecie nagród bo nigdzie ile bez sensu siedzicie w necie? Naprawdę. Coś w tym jest. I wszystko jest takie polskie bo nic was nie interesuje tylko ten komp. ale to jest złe moim zdaniem bo tak, bo se wyjdę za płot i z sąsiadem tak samo pogadam o niczym. O pogodzie. PO co ten komp?

Gość ggggggggggggg
Ja bym pokazała tę janię, je rodzinę, tego ksiedza - kto tym księdzem zostaje , ale ksiedza już w akcji - film bym zaczęła od pogrzebu matki jani. I takie sceny w domu - ten mąż gorzej niż mebel , mebel ważniejszy od niego - to pucowanie, gotowanie, nabożeństwo w kościele... syn starszy, ciąża , komputer i w moim filmie nie wiem... nie daję księdzu się pohańbić. Coś się dzieje - ta katastrofa lotnicza - o dosłownie to psuje romans księdza i jani. W momencie jak mają mieć randkę dowiadują się, że spadł prezydencki samolot i się rozbili. I póżniej ... już nie chcą romansu. I za dobry film taki uważam nagrody aż do USA powinny być. Naprawdę.

Gość hm no tomżezz
o tragedi w smoleńsku historie zycia tych 96 ofiar wymiar polityczny, swiatowy jest

Gość ggggggggggggg
Ja bym się temu ksiedzu nie dała pohańbić. Wszystko zaliłabym na głupia janię. Bo ona jest głupia i tyle. I coś sie dzieje, że do zdrady nie dochodzi. chociaz... w filmie nie dochodzi a życie pójdzie swoją drogą. należy tez postawić pytanie co ten ksiądz zrobił, żeby tę janię spławić i główne pytanie powinno być tam - gdzie jest mąż tej jani? poszedł na wojnę? to musi być widoczne, ze on wyjeżdża by zarobić? Bo? to jest dziwne jak dla mnie - bo jania ma takie widzimisię. Bo chce być sama z tym księdzem. No nie wiem - jakoś tak by trzeba pokombinować - i taka klamra kompozycyjna - pogrzeb na początku i na końcu. A jania upuszcza talerz na przykład jak sie dowiaduje , że samolot sie rozbił i np. ksiądz uciekł w nocy z plebani dzień wcześniej... może takie zakończenie? Jak uważacie.

Gość ggggggggggggg
No film o ofierze też może być, ale postawcie na lotników albo na stewardesse lub dziennikarkę. Ale lepiej lotnicy bo to anonimowe, a reszta to po rpostu postaci publiczne i to świeże jest... to lepiej za jakiś czas kogoś publicznego, a teraz może - jak tak waszyscy płaczą - coś około tego może? Ja nie wiem - może o jakijś innej katastrofie lotniczej polskiej cywilnej. Może z tym Millerem - to już tak więcej czasu minęło - coś w tym sensie i za 10 lat o tym Smoleńsku. Bo teraz to tylko że coś się działo jak z Polski - moje zdanie.

Gość ggggggggggggg
Możnaby nawet i o Kaczyńskim, ale jak ? idealna rodzina? Nie pasuje bo każdy widział, że mało idealna - gdzieś może migać ten prezydent, ale nic o nim. Kogoś tam se wybrać. Teraz by też mogło być, ale ktoś tam i prezydent ma być, ale w tle - coś ala Zosia w Panu Tadeuszu. I też dramat polityczny - ktoś coś tam miał , coś robił, z kimś się kłócił, jeszcze ten głupi prezydent. Łup - i wszyscy sie rozlecieli. I co dalej? Zobaczcycie. O i to ma sens teraz.

Gość Wiwisekcja
Dzięki Bogu, że chcesz tworzyć Wajdę, nie Miłosza. Z takim nędznym zasobem leksykalnym i prymitywnym sposobem formułowania zdań....