Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bbeatii

Pominięcie tabletki

Polecane posty

Gość bbeatii

Mam taki problemik mianowicie zapomniałam 2 tabletki z nowego opakowania (yaz) wzięłam kolejnego dnia dwie tabletki. W ulotce jest wyraźnie napisane że w takim przypadku gdy do tego w tygodniu poprzedzającym przyjęcia tabletki odbył się stosunek skonsultować to z lekarzem. Oczywiście to zrobiłam, moja lekarka uznała że wszystko jest ok. żebym dalej brała tabletki, tylko że z początku sama nie wiedziała co poradzić i nie wiem czy była świadoma tego co mówiła J. Czy miałyście podobny problem, czy nie powinnam się niepotrzebnie martwić i przyjąć do wiadomości to co mi powiedziała?

Gość bbeatii
Czy może ktoś udzielić rady?

Gość marysienka85
Ja bym zrobiła test z krwi na Twoim miejscu, z tego co pamiętam to już tydzień po stosunku wykrywają ciążę. Inaczej się nie dowiesz. Dla ginekologa jeszcze za wcześnie, żeby móc wykryć ciąże. A tak jak mówi ulotka jest ryzyko. Pigułki oczywiście przyjmuj dalej normalnie. A dzięki testowi zyskasz pewność. Nie przychodzi mi do głowy inne rozwiązanie.

Gość bbeatii
Dzieki, Najbardziej mnie zirytowała postawa mojej gin. ja zestresowana a ona mi mówi że "no nie wiem chyba nic nie będzie, no raczej spokojnie dalej przyjmowac tabletki" Także dla swojego spokoju wybiore się gdzie indziej chyba.

Gość bojabojaboja
Właśnie w takich sytuacjach wyczodzi niekompetencja lekarzy. Przepisywać recepty to chętnie ale potem brać odpowiedzialność to już niekoniecznie. Ja nigdy od lekarki nie dostałam niejasnej odpowiedzi. Wkurzyłabym się jakbym usłyszała "nie wiem" z ust jakiegokolwiek lekarza:/

Gość tak samo
powiem tak nie masz co sie obawiac. ja biore tabletki co drugi co trzeci dzien i wspolzyje z moim M i nie wpadlam jeszcze a robie tak juz 3 rok

Gość też zapomniałam
tylko jednej jedynej tabletkiz początku opakowania, skończyło się dzidziusiem :)

Gość bbeatii
No to mnie pocieszyłaś...

Gość veraverde
prosze o rade otoz zapomnialam wziac tabletke z tzreciego tygodnia biore mercilon zapomnialam wziac tab z srdoy,wzielam ja w czwartek rano,a czwratkowa w czwartek wieczorem,w czwartek odbylam stosunek,ale przerywany... jakies opinie?chyba nie ma sie czym stresowac...racja?a kiedy mozna wykonac test w razie czego?

Gość justineq
wiecie co dziewczyny.. moje zdanie jest takie.. w ulotkach muszą straszyć żeby brać tabsy regularnie, bo tak to nikt by nie pamiętał o ich zażywaniu. ja też zapomniałam 2 tabletek ale łyknęłam je naraz (jak w ulotce) i potem się kochałam z narzeczonym i wszystko było ok.