Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca co mysleć

proszę o radę

Polecane posty

Gość pytająca co mysleć

witam mój mąz odwzajemnij znajomość z było dziewczyną pól roku temu , i pisza do siebie często (prawie codziennie) czasami sie spotykają jestem męzatka 3 lata. prosiłam go o zerwanie znajomości ale ... nie zeriwie z nia bo za dużo ich łączyło. czasami mu sprawdzałam telefon co on do niej tak pisze lub ona do niego, raczej wszytkie kasuje udało mi sie kilka przeczytać to tego typu" zbieram sie do pracy a ty co robisz, " lub " ja niestety musze pić sama winko". Ona jest męzatka od 1 roku. mąż sie złości ze go sprawdzam... , awantury okropne - szkoda gadać. przez trzy miesiące był na szkoleniu w innym mieście i widzielismy sie na weekendy. w piątek wrócił na stałe i oznajmil ze musi jutro wyjechac z noclegiem odpocząc, mi nie zaproponował zebym jechała z nim. nie chce mówić ze chce jechać z nim bo powie ze znowu go kontroluję - awantura kolejna. Powiedział dziś " pytam kiedy moge jechac dziś czy jutro". poprosiłam go zeby spedził toche czasu ze mną bo nie było go dłuższy czas, odpowiedział mi " Pytam żony ale chyba sie nauczyłas ze i tak zrobie swoje". boje sie ze sie z kim umówił tzn z nią. Dlatego tu jestem i szukam wytłumaczenia. Co myśleć? czy mam niepodstawne obawy może ktoś mi to wytłumaczy - jego kontakt z koleżanką oraz jego wyjaz samemu?

Gość ja troche chyba
nie rozumiem cie powiedz mu z czym masz problem jak tego nie zrozumie i cie zlekceważy to wiesz na czym stoisz całe życie przed tobą ;) zacznij się szanować kobieto

big red flag! zanim przekaze ci legitymacje klubu pelikanow kilka uwag: 1. nie ma najmniejszego powodu by twoj maz utrzymywal kontakt z byla, ktora tez jest mezatka (o ile nie maja razem dzieci) 2. facet stawia sie i sprawdza na ile moze sobie pozwolic od ciebie zalezy na ile pozwalac bedziesz 3. tak bardzo czesto zaczynaja sie romanse - o ile juz nie trwa 4. jesli bedzie chcial zdradzic to i tak zdradzi ale warto zareagowac juz teraz, byc moze sie ocknie 5. zapytaj misia jakby sie czul, gdybys ty utrzymywala taki kontakt z bylym 6. jesli masz numer telefonu do meza tej niuni to zadzwon i powiedz o swoich obawach

Gość pytająca co myśleć
powiedziałam mu ze mam problem i nie akceptuje jago kontaktu z była dziewczyna i "pyram" mu po telefonie bo nie chce byc oszukiwana a tak czasmi czuję. Jego odp. jest wyjatkowa kobieta tamta i nie zariwie z nia kontaktu. Wspomne ze zostawił ja tylko dlatego ze nie moze miec tamta dzieci, gdyby mogla to by została jego zoną.

Gość pytająca co myśleć
zawsze szczery pytałam go jakby sie czuł, gdybym to ja utrzymywała kontakt z moim byłym - odp, a prosze bardzo, ale On wie za za bardzo jestem lojalna wobec niego i tego nie zrobie. A ta niunia wie o moich obawach, bo jej powiedział mój mąz ale nic z tego nie wynikło. Nie wiem co robić....

A ta niunia wie o moich obawach, bo jej powiedział mój mąz ale nic z tego nie wynikło. Nie wiem co robić.... zadzwon do meza niuni

Gość ja troche chyba
dokladnie tak jest jak szczery mówi daj sobie spokój z gościem żyć ze świadomością że nie jestem ta naj to chyba rodzaj samobójstwa kochana ;)wiem co mówię w związku jestem 25 lat w sierpniu mamy rocznice :D

Gość pytająca co myśleć
chciałam zadzwonić do męza tej ninuni ale nie mam numeru i niewiem jak go zdobyć nawet niewiem jak sie nazywa tylko imie jego znam

Gość pytająca co myśleć
ja trochę chyba, Jak mam dać sobie spokuj z mężem? Ja go kocham on tez tak twierdzi.

Jak dla mnie to on Cię nie kocha, i traktuje li i jedynie jako przyszłą matkę swoich dzieci, a wziął Cię tylko dlatego że możesz je mieć, w przeciwieństwie do jego miłości. On kocha tamtą. :o Postaw się, powiedz że nie dasz się traktować jak suka rozpłodowa, bo jesteś pełnowartościową kobietą (możesz przy okazji po tamtej pojechać, że ona nie, bo nie może, uderz że pewnie wyskrobała jak była młoda i stąd - wiem, to wredne, ale żeby mu dojechać powinnaś tak powiedzieć), i że jak ją tak kocha i wielbi i ona jest tak idealna to możecie się rozwieść a on niech sobie do niej wróci.

Gość pytająca co myśleć
szczery pytała o jej meza on mówi ze niezna go osobiści i nie ma do niego kontaktu. Proponowałam spotkanie w czwórkę , ale mąż jest przeciwny, bo przecież jestem za bardzo zazdrosna o nią i raczej nie zostana jej koleżanką

Kobieto albo podejmiesz radykalne kroki albo będziesz dla niego ścierą, w którą od czasu do czasu zechce się wytrzeć :O Waszej wspólnej przyszłości nie widać bo jak może być widać cos czego nie ma i nie będzie??

Gość ja powiem tak......
ja nie rozumiem jak możesz pozwolić sobie na takie traktowanie ? ja sobie nie wyobrażam żeby mój mąż zachowywał się podobnie i wygłaszał takie teksty o swojej byłej że jest wyjątkowa wspaniała ...a Ty kiedy usłyszałaś podobny tekst hmmm ? rozstał się z byłą tylko dlatego że nie mogła mieć dzieci to co znaczy że z Tobą jest tylko dla tego że Ty możesz mieć dzieci ?....nasuwa się myśl że traktuje Cię jak sorry za słowo krowę rozpłodową a tak po za tym nie jesteś mu do niczego potrzebna skoro inna kobieta jest dla Twojego męża kimś wyjątkowym dziewczyno zacznij się szanować postaw sprawę jasno albo Ty albo ona jak można żyć z kimś kto chyba nas nie kocha zastanów się czy warto tracić życie swoją młodość dla kogoś takiego

Gość pytająca co myśleć
ona jest problem - ja też - niestety okazało sie jakiś czas temu ze nie moge miec dzieci( invitro tylko lub cud) a ona nie moze miec bo miała wypadek samochodowy. przed slubem mąz mi powiedział o tym

No to wpadł z deszczu pod rynnę - bez obrazy dla nikogo. Ale jak braliście ślub, to nie wiedziałaś że nie możesz mieć? On się teraz wkurza bo zostawił ją (nie mogącą mieć) dla Ciebie (i się okazało że też nie możesz mieć), a z was dwóch (obie nie możecie mieć) woli tamtą, bo tamtą kocha... Niestety, żaden kochający facet by w stronę eks nie splunął, gdyby wiedział że jego miłości to sprawia ból :o

Gość dfgtg
zawsze szczery Co to są te PELIKANY ?

Gość pytająca co myśleć
no własnie nie wiedziałam ze nie moge miec dzieci niedawno sie okazało podczas kolejnych badań. te słowa przekazałam męzowi, bo tez takie były moje mysli. On mówi ze to nasz problem i jesteśmy w leprzej sytuacji bo mamy jeszcze nadzieję na invitro a oni nie moga i invitro robić. Czy sie tylko łudze i próbuje ratować małżeństwo. Rozmawiałam o wszystkim zteściami, On im powiedział oraz mi przekazał ze jest lojalny wobec mnie i nie zrobi głupstwa tylko ja zabardzo go kontroluję i moze nie wytrzymac mojej krótkiej smyczy?

Gość ja powiem tak......
ale o jakiej krótkiej smyczy tutaj mowa ? facet robi sobie co chce wraca po trzech miesiącach ze szkolenia i zamiast spędzić jak najwięcej czasu z Tobą i Tobie zaproponować wspólny wyjazd to on sobie sam jedzie bo jest zmęczony a w domu nie może wypocząć ? nie musiałabyś go kontrolować gdyby Cię szanował i inaczej zachowywał ...jak masz ufać komuś takiemu ?

Gość dfgtg
to nawet wiem, ale dlaczego nazywasz tak te ubogie w szare komórki istoty?

Gość pytająca co myśleć
o krótkiej smyczy mówimy, szkolenie słuzbowe i naprawde ciezkie,- nie moge zdradzac tajemnic prponuje mi wyjaz za tydzien na weekend majowy w ten weekend mamy wesele a on jest na zwolnieniu lekarskim, w domu nie chce odpocząc bo mieszkaja tesciowie i babcia a on chce pobyc sam

Gość pijaca kawę
Małżeństwo jest zwiazkiem dwojga ludzi