Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

markizzella

Porządne przeziębienie a pierwsze tygodnie ciązy...Prośba o pomoc!!!

Polecane posty

Witam, Kochane, każda kiedyś przechodziła przeziębienie. Mnie dopadło akurat jak testy wskazują na wczesną ciążę. I tu klops.... Byłam u lekarki pediatry bo moja córa też choruje, przynosi z przedszkola wszystkie możliwe choroby, bo w przedszkolu akurat wysypał się jakiś wirus. Dziecko owszem dostało lekarstwa, a ja jak tylko wspomniałam, że 99,9% jestem w ciąży to niestety zostałam utwierdzona w przekonaniu, że pozostaje mi jedynie miód, czosnek, mleko i sól fizjologiczna do nosa. Łykam wit. c, wcześniej wzięłam rutinace'e , lek powiedziała że rutozyd nie szkodzi w ciąży ale oczywiście szkoły na ten temat są różne więc ograniczyłam do 1 tabl dziennie. Największy mój problem jest z katarem bo wydzielina jest już ropna, zatkało mi uszy i w ogóle nie oddycham przez nos. Straciłam już zupełnie węch i smak, gardło też mnie pobolewa ale to nie problem bo tantum verde i herbitussin załatwia sprawę. Gorączki nie mam, grypa to nie jest tylko jakieś wirusiko ;( Dlatego proszę o dobre rady co z tym katarem mogę zrobić bo nie dam rady tak dłużej.

Gość vygtv
ja tez jestem przeziębiona , wydaje mi sie ,ze to zatoki Mam ropny katar i kaszel z wydzieliną Nie biore leków , pije mleko z czosnkiem i masłem i jem miód manuka 2-3 łyzeczki dziennie Na poczatku przeziębienia brałam po 1 troche pomogło , odstawiłam i sie nawróciło Co do rutinoskorbinu to podobno nie wolno brac, nie wiem jak z rutinaceą ,ale mysle ,ze to ten sam skład Podobno z leków przeciwbólowych najbezpieczniejszy jest paracetamol

Wiem co to znaczy.Sama przeszłam silne zapalenie płuc w 5 tygodniu.Niestety ginekolog jak i lekarz pierwszego kontaktu zabronił przyjmować jakichkolwiek leków! Tak więc zdychałam przez 6 tygodni bo tyle to wszystko trwało nie leczone farmakologicznie:o Tak więc robiłam to co zasugerował lekarz - mleko z miodem i czosnkiem,czosnek na kanapki,mleko ze świezym imbirem(zrobiłam 2 razy i za każdym razem były wymioty:o),syrop z cebuli,syrop z mleczu -jest genialny!.A na katar robiłam sobie inhalacje od czasu do czasu,poduszkę skrapiałam olejkiem miętowym lub też do nosa dawąłam sól.

Gość vygtv
a lekarka nie dała ci antybiotyku?? A co powiedziała ?Bo niektórzy uwazają ,ze powinno sie wziąśc antybiotyki

Gość vygtv
do Głowa w chmurach , a czy ta infekcja wpłyneła na dzidziusia ??

Gość slawietta
moze bioparox - ja go mialam we wczesnych tyg ciazy przepisala lekarka i powiedziala ze mozna go uzywac bo sie nie wchlania do krwi

vygtv-------Synek urodził się zdrowy :) Mimo że w tym samym czasie również miałam podtrzymywaną ciąże (od prawie 6 tygodnia) gdyż dostałam silnego krwotoku.Całe szczeście było to szczęśliwe zakończenie :)