Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KOKOKOA

Widoczne jajeczko owulacyjne na USG

Polecane posty

Gość OBAMAMMMA
Być może;) Ale autorka mogła się zapytać;) Jeśli jest tam ta kropka to mogło i dojść do zapłodnienia ,biorąc pod uwagę to,że już ma 27 dzień cyklu

Gość KOKOKOA
Tak ,dokładnie 27 dzień cyklu* ,tak się pytko pytałam ,bo dziwiła mnie właśnie ta kropka;)

Gość KOKOKOA
Aaa i dodam jeszcze ,że tamten poprzedni lekarz co myślał,że ciąża jest,to powiedział mi żebym brała kwas foliowy więc kupiłam i biorę,czy teraz mogę przestać,czy może zanim przyjdzie miesiączka to jeszcze go brać ,bo nie wiadomo jeszcze czy to ciąża czy nie? ;D

Gość SJSUS
Bierz aż do miesiączki jeśli się nie pojawi bierz dalej

Mi też widać pęcherzyki jajnikowe na USG i jakoś ani nie byłam w ciąży ani nie jestem. KOMÓRKA JAJOWA TO NAJWIĘKSZA KOMÓRKA ORGANIZMU, więc bez problemu można ją zobaczyć na USG. A po zapłodnieniu komórka jajowa w ciągu kilkudziesięciu minut osiąga macice więc co wy gadacie??:O Poza tym baaardzo chude dziewczyny w czasie owulacji uciskając sobie pobrzusze w okolicy jajowodu mogą ja wyczuć pod palcami.

Gość jajeczko..
kokoda kwas foliowy bierze sie juz przed ciaza a najlepiej 3m-ce czesniej i w ciazy. logicznie myslac jezeli bylo widac kropeczke na usg to i test juz musilaby wyjsc. na usg lekarz zobaczy zarodek w macicy jezeli hcg (hormon ciazowy) jest powyzej 1000 a niektore czule testy wykrywaja wczesna ciaze juz przy zawartosci25 wiec jak widzisz wcale to nie bylaby az tak wczesna ciaza. najlepij zrob test i zobaczysz. jezeli bedzie negatywny to ta kropka nie jest zarodkiem i wtedy poszlabym na twoim miejscu jeszcze raz zobaczyc co to jest bo sa rozme polipy i inne problemy ktore moga znajdowac sie w macicy

Gość KOKOKOA
Jajeczko... ja JESZCZE NIE ROBIŁAM testu ! Zrobie dopiero 30 dnia cyklu więc moze wyjść albo + albo -

Gość jajeczko..
kredka to co widac na usg to pecherzykw ktorym jest komorka. komorki nigdy nie zobaczy lekarz na usg. co wy dziewczyny takie niepojetne???? poczytajcie w necie a sie dowiecie. nie ma lekarza na swiecie ktory zobaczy komorke na usg!!!!!!!!!!! wyobrazcie sobie to tak. jest pecherzyk ktory wyglada jak pechcerz z woda ktory moze sie zrobic na stopie i te pecherzyk ma ok 2cm wielkosci. podczas owulacji ten pecherzyk peka i uwalnia sie ten plyn co jest w srodu i razem z nim wyplywa komorka jajowa ktora jest tak malenka ze jej nie widac. dziewczyny do sztucznego zaplodnienia lekarz wysysa te komorki krotko przed peknieciem pecherzykow bo powiedzial ze jak pecherzyk peknie i komorka sie uwolni to jej sie nie znajdzie poniewaz ich nie WIDAC!!!!! to jest prawda i prosze spytajcie sie lekarzaalbo poczytajcie

26 dzień cyklu to 26 dni od ostatniej miesiączki czyli 4 tydzień ciąży by to był , czyli ok2 tydzień od zapłodnienia, wtedy nie widać jeszcze zarodka,ale pęcherzyk widać. tak więc jest duża szansa :)

Gość bakomaaw
To mógł być ten pęcherzyk ,albo nie mógł.Do"jajeczko"Dziwi mnie tylko fakt jacy te lekarze są obeznani zauważając u ciebie dni po in vitro zarodek,jak nawet po normalnym poczęciu jest coś widać ok.6-7 tygodnia,czyli ewentualny zarodek.Moja znajoma miała in vitro i kazali przyjść 2 tygodnie po zabiegu in vitro.U niej spoglądając na 27 dzień cyklu biorąc pod uwage cykl 28 dniowy (bo u nieregularnie miesiączkujących kobiet liczy się od 28) to naprawdę wczesny etap i nie musiała zajść koniecznie w połowie cyklu tylko np. w czasie miesiączki,ja tak zaszłam i da się zajść podczas okresu.

Gość bakomaaw
Więc nie dziwię się też lekarzowi ,że uznał to jako jajeczko z owulacji, bo mógł to być pęcherzyk ale bez zarodka bo zbyt wczesna ciąża,a z doświadczenia wiem,że pęcherzyk zawsze widac pierwszy

Gość jajeczko..
bakomaw zle zrozumials to co przeczytalas. nie powiedzialam ze bylo widac zarodek 3 dni po tylko ze mi je oddali do macicy 3 dni po zaplodnieniu i byly wielkosci 0,1mm. u mnie nie robili zadnego usg pozniej bo niestety test 2 tyg pozniej byl negatywny. przeczytaj dokladnie.

Gość bakomaaw
Bierzcie pod uwagę fakt ,że ona miała już owulacje więc jak mogło to być jajeczko ? Co 2 tygodnie w macicy leży ?

Gość bakomaaw
Do autorki co ile masz okres? podaj 2 ostatnie miesiące

Gość KOKOKOA
Co 35-34 dni,dni płodne już miałam dawno:) .Na diach okresu powinnam dostać.Dzi płodne są 14 dni przed okresem,lekarz mi tak powiedział,a licząc że dostanę 24 dnia bo tak najczęściej jest ,to 7 dni jestem przed okresem,tak więc dni płodne 2 raz są nie możliwe :D

Gość KOKOKOA
Właśnie dlatego pokazałam to zdjęcie z tą kropką w macicy:)

Kurcze dziwne.. Jeśli jesteś po tydzień przed okresem to zrób test- wystarczy 6 dni od zapłodnienia, żeby test wykrył ciąże... A ogólnie chcesz mieć dziecko?

Gość baśkazgdańska
Jajeczko jesteś tak mądra,że aż śmieszna,piszesz czasem takie bzdury,że aż śmiać mi się chce:D Mój brat jest ginekologiem,ja jestem na studiach w tym kierunku. To co jest na zdjęciu faktycznie może być to pęcherzyk,ale... Ona już miała owulacje podajmy 2 tygodnie temu,może być teraz w 2 tygodniu czyli 4 tydzień ciąży licząc od strony cyklu,jednak dziecko ma dopiero 2 tygodnie lub nawet mniej więc obrazek może tak właśnie przedstawiac ciążę myląc ją z pęcherzykiem graafa,niech zrobi test 30 dnia cyklu

Gość KOKOKOA
Mam już prawie 21 lat więc nie byłabym w szoku jeśli bym była:D Wiem ,że można już 6 dni po zapłodnieniu,ale lekarz kazał 30 dnia cyklu więc i wtedy wykonam.

Gość jezu zlitujcie sie
6 dni po zaplodnieniu zaplodniona komorka dotarla dopiero do macicy i zaczyna produkowac hcg. 6dniowa ciaza to znaczy 6 dni od zagnoezdzenia a nie zaplodnienia czyli ok 13 dni po owulacji Zapłodnione jajeczko wyrusza teraz w trwającą 3 lub 4 dni podróż z jajowodu do macicy. Po 30 godzinach zygota przechodzi pierwszy podział: powstają dwie komórki, potem cztery. Oglądane pod mikroskopem, przypominają czterolistną koniczynę. Podczas podróży ilość komórek zwiększa się, ale zygota wciąż zachowuje początkową wielkość. Po kolejnych 3, 4 dniach składa się już z 16 komórek. Od tej chwili nazywa się morulą. Nie zagnieżdża się ona od razu w macicy, ale pływając w niej i przechodząc kolejne podziały, poszukuje bezpiecznej przystani. Piątego dnia wnętrze moruli wypełnia płyn. Komórki układają się na jej obwodzie. Od tej pory zarodek nazywa się blastocystą. Uwalnia się ona z ograniczającej osłonki. Po "wykluciu się" wreszcie może zacząć rosnąć. Lada chwila embrion będzie miał 1 mm wielkości. Cały zmieści się na łebku od szpilki. Wreszcie około 7. doby po jajeczkowaniu i 21 dni po ostatniej miesiączce, blastocysta niemal wgryza się w błonę śluzową macicy i zagnieżdża w niej.

Gość baśkazgdańska
W 4 tygodniu ciąży czyli 2 tygodnie życia dziecka ,dziecko mierzy od 0,36 do 1mm,niestety przez aparaturę nie widać jeszcze tak małego zarodka,lekarze widzą go od 6 tygodnia.W 3 tygodniu jajo przywiera do ściany macicy,gdzie nadal dzieli się i rozrasta.To nie jest nawet zarodek lecz blastocysta.Serce jeszcze nie bije bo go nie ma.

Gość no nie mogę!!!!!
Kredka na baterie "A po zapłodnieniu komórka jajowa w ciągu kilkudziesięciu minut osiąga macice więc co wy gadacie?? Poza tym baaardzo chude dziewczyny w czasie owulacji uciskając sobie pobrzusze w okolicy jajowodu mogą ja wyczuć pod palcami." :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D: Jeszcze w życiu nie słyszałam takich bzdur!!!!! Dziecko! Czy Ty skończyłaś chociaż podstawówkę??? :D:D:D Na skutek ruchów perystaltycznych jajowodu, zarodek około 4-5 dnia po zapłodnieniu dociera do jamy macicy i około 6 dnia zagnieżdża się w niej. Dopiero od tego momentu mówimy o ciąży. Jak możesz pisać ,że " komórka jajowa w ciągu kilkudziesięciu minut osiąga macice" Co za idiotka!:D:D:D http://www.poradnikmedyczny.pl/mod/archiwum/6058_przebieg_procesu_zap%C5%82odnienia.html

Gość tego nie wiedza najstarsi
indianie :D:D nastepnym razem spytaj sie dokladnie lekarza

Gość KOKOKOA
Popatrz najpierw na zdjęcie,bo albo to wczesna ciąża albo może jednak pęcherzyk po owulacji...jeju... pytam się bo już sama nie wiem ,jak dni płodne miałam 2 tygodnie temu...

Po pierwsze to nie wyzywaj mnie od idiotek sfrustrowana kretynko bo tego posta nie napisałam ja:O Celuj w księżyc, bo nawet jeśli nie trafisz, będziesz między gwiazdami.. *** Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeśli nie nosimy go w sobie.. *** To nieprawda, że cierpienie uszlachetnia. Zwykle czyni ludzi małodusznymi i mściwymi.