Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość PatiBee

Studia- z Krakowa do Wrocławia?

Polecane posty

Gość PatiBee

Hej dziewczyny, pewnie takich tematów była setka itd, ale liczę na indywidualne podejście do sprawy :P A więc jestem tegoroczną maturzystką i o ile zdam matematykę (z próbnej było 60% tyle, że była strasznie prosta) chciałabym iść na filologie hiszpańską bądź też iberystykę. Przez moje lenistwo wiem, że nie dostane się na UJ, cóż język hiszpański zrobił się niesamowicie modny w ostatnich czasach i naprawdę na jedno miejsce przypada ok. 20 osób. Szukałam i szukałam i znalazłam iberystykę oraz f. hiszpańską na WSF.Moje pytanie do bardziej doświadczonych dziewczyn... czy ciężko jest studiować z dala od swojego miasta? Muszę zaznaczyć, że miesięczne czesne wynoszą tam 590 zł... Tzn. myślę, że pieniądze w moim wypadku nie będą jakiś wielkim problemem, mogłabym liczyć na pewno na wsparcie mamy, myślę, że ok. 1200 zł miesięcznie mogłabym dostawać, no a resztę musiałabym sobie jakoś dorobić. Chodzi bardziej o to, że zostawiłabym tu mojego wspaniałego faceta no i ogólnie trochę bałabym się iść tak w ciemno, ale chyba każdy ma obawy czy sobie da radę... I tak na drugim roku planowałam wyjazd na erasmusa właśnie do Hiszpanii. Jak myślicie czy warto zaryzykować? Uważam, że chyba lepiej studiować coś do czego ma się serce nawet w innym mieście niż iść na coś co nas kompletnie nie interesuje.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować