Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolinaaa22

iguana-models

Polecane posty

Gość Karolinaaa22

witam. Tak jak w temacie chciałabym zapytać o tą agencję. Wiecie coś o Iguana-Models? niby działaja na rynku już 5 lat, ale na internecie nie ma o nich prawie nic... pomocyyy !!! ;)

Gość Karolinaaa22
oczywiście chodzi o Iguana-Models POZNAŃ

Gość MACIEK_WACEK_PLACEK
INACZEJ ALFONSTWO UKRYTE; wiedz o tym ze jak juz z nimi podpiszesz uklad, to moze cie troche to kosztowac by wyjsc od nich:-) ALE TO JUZ TWOJ KLOPOT moze byc jak sie alfonsow kulturalnych pozbyc pod przykrywka agencji modelek,hee noo jak bedziesz zaznaczala w jakiej pracy sie widzisz to zaznacz sponsorink itd..

Gość jeteveux
kazda modelka czy fotograf, ktory nie przebil sie do czolowki tworzy wlasne agencje i obiecuje gruszki na wierzbie🖐️

Gość Karolinaaa22
a skąd macie takie informacje? ktoś znajomy tam pracował?? właśnie sie waham przed pospisaniem umowy, bo coś za latwo poszlo mi z dostaniem sie tam... na czym polega praca tam...? i mam nadzieje, ze piszecie mi o konkretnej agnecji o ktora mi chodzi a nie generalnie o przesadach zwiazanych z agnecjami modelek bo nie wszystkie są nieciekawe..

nie wydaje mi się żeby iguana działała jak twierdzi 5 lat; agencji modelek w poznaniu jest od groma, faktem jest, że wiele byłych modelek/hostess zakłada swoje agencje, które mnożą się jak grzyb w ostatnich latach. Są to jedno, dwuosobowe działalności, biuro najczęściej mają w domach i robią wszystko, aby się przebić, zdobyć klienta i dziewczyny. Nie należy mówić, że od razu oszuści, ale bez sensu pchać się do takiej niszowej agencji, która nawet stronki nie ma, to świadczy o braku kasy, a brak kasy o braku klientów, brak klientów = mało zleceń i małe stawki. W poznaniu masz kilka znaczących i liczących się agencji, które mają wielu stałych klientów, dużo zleceń i w miarę normalne stawki, uderzaj do nich:)

nie wydaje mi się żeby iguana działała jak twierdzi 5 lat; agencji modelek w poznaniu jest od groma, faktem jest, że wiele byłych modelek/hostess zakłada swoje agencje, które mnożą się jak grzyb w ostatnich latach. Są to jedno, dwuosobowe działalności, biuro najczęściej mają w domach i robią wszystko, aby się przebić, zdobyć klienta i dziewczyny. Nie należy mówić, że od razu oszuści, ale bez sensu pchać się do takiej niszowej agencji, która nawet stronki nie ma, to świadczy o braku kasy, a brak kasy o braku klientów, brak klientów = mało zleceń i małe stawki. W poznaniu masz kilka znaczących i liczących się agencji, które mają wielu stałych klientów, dużo zleceń i w miarę normalne stawki, uderzaj do nich:)

Gość Karolinaaa22
dziekuje za odpowiedz. Mogłabyś mi jeszcze napisać jakie agencje masz na mysli..? chodzi mi o te sprawdzone. Oni maja stronke ale niby w przebudowie... boje sie sytuacji ze bede wynajmowana na jakies bankiety do towarzystwa starszych dziadków... targi rozumiem, ale nie jakies akcje tego typu ;/

Gość Karolinaaa22
dziekuje za odpowiedz. Mogłabyś mi jeszcze napisać jakie agencje masz na mysli..? chodzi mi o te sprawdzone. Oni maja stronke ale niby w przebudowie... boje sie sytuacji ze bede wynajmowana na jakies bankiety do towarzystwa starszych dziadków... targi rozumiem, ale nie jakies akcje tego typu ;/

szczerze mówiąc, to ta iguana wydaje mi się niepewna, nie chcę tutaj jakoś podważać czy źle mówić o jakiejś firmie, ale znam branże na wylot i o iguanie nie słyszałam za bardzo, a juz na pewno nie jest znaną agencją, nawet jeśli działa faktycznie od 5 lat to musi być bardzo anonimowa i bidna, no i brak str. nie budzi zaufania; ak masz pyt. wal ;)

Gość Karolinaaa22

Gość Karolinaaa22

Gość Karolinaaa22
dzięki za wymienienie agencji. No wejdz sobie na ich strone iguana-models.pl niby jest w przebudowie i bedzie dzialala za kilka dni ale cos mi sie nie wydaje. Niby wymagają ode mnie profesjonalnej sesji zcdjeciowej, i mamz decydowac do jutra czy u nich czy u kogos innego, jak u nich to 200 zl ktore niby mi zwroca... praca ma byc na targach, bankietach, promocjach alkoholi itd... nie wiem czy mam zrobic sobie ta sesje u nich, pokazali mi 10 zdjec dziewczyn na komputerze, cos mi sie to wydaje podejrzane, biuro maja w domu, smierdzi tam troche... a do takich agancji ktore sa sprawdzone nawet nie startuje bo i tak sie nie dostane...

Domena domenaiguana-models.pl id abonentadin9l9a90wrpz (osoba fizyczna) serwery nazwns2.tld.pl. ns1.tld.pl. utworzona2010.03.16 08:55:05 ostatnia modyfikacja2010.03.16 08:55:05 opcjabrak registrarDINFO - Systemy Internetowe ul. Mostowa 5 43-300 Bielsko-Biała Polska/Poland +48.33 8225471 biuro@dinfo.pl

Gość Karolinaaa22
na szczescie nic.. mialam isc jutro do nich na sesje zdjeciową za 200 zl.. ale chyba sobie odpuszcze ta agencję... no mowila ze przebudowuja strone i za 2 dni ma dzialac... nie wiem juz co myslec...od razu wydalo mis ie to podejrzane..

daj spokój z iguaną, dobrze ci radzę. Nie rób u nich sesji, nie płać za nic i niczego nie podpisuj. Do innych agencji wyślij zgłoszenie zawierające zdjęcia (nie muszą być profesjonalne) plus kwestionariusz osobowy kt. jest najczęściej dostępny na stronach www agencji. Na hostessę się dostaniesz jak masz od 165 w górę, jesteś szczupła i masz miłą twarz; możesz też chodzić na castingi do szkoleń i pokazów wewnętrznych, tam biorą dziewczyny od 165 w górę; na duże pokazy pow. 172 - 182. a jak chcesz profesjonalne zdjęcia to wejdz na gumtree tam mnóstwo uczniów fotografii ogłasza się - portfolio w zamian za pozowanie. Jak masz opory i boisz się z obcą osobą iść do studia, mieszkania, to możesz się umówić na sesję w plenerze, np. cytadela, park lub stary rynek w tzw. "krajobrazie miejskim". Dużo dziewczyn i chłopaków startuących do agencji tak robi, choć tak jak mówie do zgoszenia wystarczą zwykłe zdjęcia, jak się spodobasz, jesteś otwarta, dyspozycyjna i nie robisz numerów to pójdzie gładko :) napisz coś o sobie, ile masz wzrostu, sylwetka i jaka praca najbardziej cię interesuje

agencja kt. pobiera / chce pobrać jakieś opłaty za rejestracje, tak jak żona wsponiała - uciekać od takich jak najdalej. również uciekać od takich co każą podpisywać umowę na wyłączność, masz wtedy zablokowane przyjmowania zleceń od innych agencji, warto wysłać zgłoszenia do kilku. No chyba że jesteś fotomodelką i dają ci kontrakt na dużą sesje / cykl sesji za większe sianko ;)

Gość Karolinaaa22
no niby spelniam te kryteria, bo mam 171 wzrostum, jestem szczupła, moją zaleta sa duze niebieskie oczy, i to chyba dodaje mi uroku :) wszyscy tak twoerdzą hehe. studiuje zaocznie, wiec czasu mam duzo, pracuje na targach jako hostessa, ale chcialam tez sprobowac swoich sil w lepszych agencjach, ale wysylalam jak na razie kwestionariusz ze zdjeciami i cisza,a wysylalam do mAX MODELS O ILE SIE NIE MYLE..

agencja ktora sie liczy na rynku nie pobiera zadnych oplat ani za rejestracje ani za sesje. dla nich liczy sie ze chcesz dla nich pracowac i wtedy pobieraja gaze od twoich zarobkow. daruj sobie ta iguane, dobrze ci radze, inaczej 200zl wyrzucisz w bloto.

Gość Karolinaaa22
powiedzieli mi, ze sesja za 200 zl, ale moge zrobic u kogos innego. Nie wiem nic o umowie na wylacznosc, ale skoro mowila ze ich zdjecia bede mogla wykorzystywac do zgloszen do innych agencji wiec chyba nie. Chyba jednak sobie odpuszcze ta agencje... biuro w domu , dzieci biegaja.. jakos dziwnie, pokazaly mi 10 zdjec i koniec, mowia, ze w dniu sesji od razu umowa, jedna na wspolprace, druga na sesje, ze mi zwroca te 200 zl.

niby dzialaja 5 lat a maja 10 modelek.. no tyle to sie spokojnie uzbiera w miesiac jak sie umie kusic zarobkami itd. sama mowilas, ze zbyt latwo ci poszlo. zobacz od jednej sesji 2 stowy to juz sobie zarobila ta "osoba fizyczna" 2000 zl. niezla kasa za nic nierobienie.

zwroca chyba jak zaczniesz dla nich zarabiac i pewnie od gazy czy cos.. no skoro zwroca tzn ze rownie dobrze mogliby nic nie brac prawda? pewnie nie maja zadnych klientow nawet.. a co to wielkiego taka sesje zrobic w pol godziny, sama byc mi zrobila jakbys mi 200 zl dala, nawet 5 takich sesji hehe.

karolina - z tego co piszesz, warunki masz, więc wysyłaj :) zrób sobie spis agencji w pń, wejdz na stronki, powysyłaj formularze. Nie wszyscy od razu odpisują, oddzwaniają, zazwyczaj odzywają się dopiero z propozycją zlecenia, castingu itp. Warto wysłać do wielu agencji, jak się spodobasz, dodadzą cię do bazy i będziesz otrzymywać powiadomienia o castingach i ofertach pracy. Próbuj :) i to szybko, bo niedługo lato i tak zwany "sezon ogórkowy", czyli przerwa w dużych targach do jesieni. No ale zawsze zostają inne imprezy/promocje itp, ale latem jest mniej zleceń, najwięcej na jesieni.

Gość Karolinaaa22
no wiec wlasnie, mowily ze maja wiecej zdjec, ale to tylko przykladowe. A tak si juz cieszylam ze wreszcie mi sie udalo gdzies dostac.. ;/ szkoda bylo mi tych 200 zl, wlasnie tez mi sie tak wydawalo, ze agencje nie powinny pobierac za to kasy, bo to w ich interesie w sumie...

uważam, że temat iguany powinien zostać zakończony, żona również mądrze mówi. Powinnaś omijać tę agencję szerokim łukiem, ta ich propozycja, ktorą opisałaś jest nie do przyjęcia, żadne normalne, w porządku agencje takich nie składają. Naciągacze i tyle.

Gość Karolinaaa22
zastanowiło mnie tez to, ze jak wpisalam w google iguana-models to nie bylo nic poza odfertami pracy od nich... spisac sobie agnecje, tylko zeby znowu nie trafic na taka jak ta ;/ najlepiej to zeby ktos taki spis zrobil kto w tym siedzi, kto zna branze i cos podpowie. ciezko, ciezko... :) ale bardzo wam dziekuje za to ze odpowiedzieliscie na moje pytanie . Bardzo mi to pomoglo. :))) :***