Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lokatorka wynajmujaca

na co zwrocic uwage wynajmujac mieszkanie?

Polecane posty

Gość lokatorka wynajmujaca

chcemy wynajac mieszkanie, bedzie ono po znajomych, wiec osoby ktore mieszkaly przed nami sa pewne,ale nieznajoma jest wlascicielka i nie bardzo wiem o co pytac, czego wymagac i co powinna zawierac taka umowa :o jak to ma wyglądać?

spytajcie o opłaty,ile wynosi "odstępne" i czynsz.Jakie są rachunki za wodę,ogrzewanie,czy są zwroty.Ile kaucji i czy ewentualnie możecie ją wpłacić w ratach(jesli sobie dużo krzyknie)Ustalcie ewentualny termin wypowiedzenia.Jeśli mieszkanie jest w pełni umeblowane to spiszcie protokół zdawczo-odbiorczy.Do kiedy musiecie uiścić kase(wynegocjujcie termin płatności dogodny dla was)bo większość chciałaby do 10 ale wynajmujący często otrzymują wypłatę po 15.

Gość 34637
Jakie znowu odstępne? TO nie przy wynajmie. Przy wynajmie jest z reguły kaucja. Jeśli ktoś przed wami wynajmował to chyba wszystko już od niego wiecie? W sumie to dobry pomysł - jak oni byli zadowoleni to wy pewnie też.. Warto spytać o rachunki - ale tez znajomych raczej...

a no takie odstępne dla właściciela,my np płacimy 850 /mies właścicielce+418 czynszu=1268zł

Gość 34637
TO jest opłata za wynajem a nie żadne odstępne! Odstępne jest to opłata która daje się za odstąpienie mieszkania spółdzielczego - z reguły kilkanaście tys.

oki,rozumiem!!!!!! pisałam szybko i jakoś nie umiałam tego nazwać.Idę spać,Dobranoc

Gość 34637
To dobranoc. :)