Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama232

Dziwne stolce u niemowlęcia.

Polecane posty

Gość Mama232

Moja 9-miesięczna córeczka robi od jakiegoś czasu dziwne stolce. Tzn. kupę robi nad ranem, albo w nocy (rano kiedy pierwszy raz ją przewijam już jest). Kupa jest bardzo rzadka, kolor ma taki mdło-żółtawy, miejscami widać nitki śluzu. Byłam z nią u lekarza, ale nie powiedział mi nic konkretnego, zalecił tylko by podawać jej Nifuroksazyd. Ale z tego co wiem, Nifuroksazyd jest na biegunki, a ona robi taką kupę raz dziennie. Czasem kiedy puści bąka zdarza jej się troszke pobrudzić pieluchę, ale jest to śladowa ilość. Apatyt ma taki jak zawsze i nie mam problemów z karmieniem jej, nic jej nie boli bo płakalaby, a jest zadowolona i uśmiechnięta. Karmię ją sztucznym mlekiem. Wcześniej robiła zbite kupy, czasem raz dziennie czasem raz na 2 dni, a od jakiegoś tygodnia robi takie rzadkie. Nie chcę jej faszerować lekami, tym bardziej, że ona biegunki nie ma, a lekarz przepisał lek na biegunkę właśnie. Teściowa radzi mi by ugotować jej ryż i podać do jedzenia, podobno stolce wrócą wtedy do normy. Sama nie wiem co robić. Może któraś mama miała taki problem, o ile to problem. A może ja schizuje? Ale zaniepokoił mnie ten śluz.

Gość Czołgista
Nifuroksazyd to lek przeciw bakteryjny i przeciw pierwotniakowy. (wszelkie zatrucia pokarmowe) Mozesz podac i lek i kleik ryzowy, tesciowa dobrze prawi.

Gość Czołgista
Aha i nifuroksazyd nie wchlania sie do krwioobiegu, dziala miejscowo na przewod pokarmowy, wiec na zapas nie sraj zarem.

Dodawaj jej do mleka kleik ryżowy i spróbuj podawać małej przez 5 dni Lacido Baby lub Dicoflor 30.To jej nie zaszkodzi na pewno :) Ogólnie to proponowała bym jeszcze skonsultować te kupki z innym lekarzem.

Gość Mama232
czołgista - nie sram żarem :P po prostu się martwię o swoje dziecko andzia - te leki o których napisałaś są dostępne bez recepty?