Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szyba25

Do mam które rodzily pod koniec kwietnia...

Polecane posty

Witam serdecznie mam małe pytanko otóż termin porodu mam na 28 kwietnia czyli już niebawem...powiedzcie mi czy wypada wyjść na spacer z dzidziusiem dzień po wyjściu ze szpitala czy nie bardzo??? bo położna mi mówiła że przynajmniej przez tydzień powinnam z małym zostać w domu ale skoro bedzie ciepło to chyba nie ma żadnych przeciwskazań co??? pozdrawiam

Gość violusieńka
no cos ty to za szybko,ja rodzilam w lato i po 3 dniach wyszlam na spacer na 30min tak mi polozna zalecila no i wiadomo nastepne dni to juz dłuższe spacery,ja tak uwazam a zrobisz jak chcesz twoje dziecko;)

a dlaczego nie mialabys wyjsc z dzieckiem?przeciez i tak wyjdzie na dwor,bo jakos ze szpitala wyjsc musi....ja wyszlam na drugi dzien po wyjsciu ze szpitala i maly ma sie dobrze.teraz ma miesiac i odbywamy takie spacery,ze hej:)nigdzie na swiecie czegos takiego jak werandowanie nie ma...jeszcze rozumiem zima,ale nie wiosna...

Gość klsdeshljdd
Przynajmniej tydzień musisz odczekać :-/ A zimą przynajmniej 2 tygodnie. Najpierw to dziecko się dobrze ubrane przystawia do otwartego okna żeby przyzwyczaić. Ja rodziłam 8.03 i dopiero po dwóch tygodniach wyszłam na pierwszy spacer na 1,5 h. Wcześniej przystawiałam do otwartego okna.

no właśnie się pytam kogoś doświadczonego żeby np mały nie zachorował czy coś w tym stylu..to moje pierwsze dzieciątko i nie mam doświadczenia bo u mnie w rodzinie dzieci przeważnie rodziły się w okresie zimowym stad to pytanie...

Gość co jest nie tak...
Tak od razu to za wcześnie. Kilka dni odczekaj. A wiosna to czas kiedy najwięcej zarazków po zimie wisi w powietrzu.

Gość violusieńka
no to ja nie wiem dlaczego mi położna w lato powiedziala zebym po 3 dniach dopiero wyszla hmm i tak tez zrobilam ,to moje pierwsze dziecko wiec sie słuchałam tego co mówi hehe Zrób jak uważasz:)

ja rodziłam na początku kwietnia 6 dni byłam w spzitalu i potem jak wyszłam to tego samego dnia zaliczyłyśmy pierwszy spacer. Bylo pięknie, słonecznie, cieplutko. Teraz na deszcz i pluchę i 8 stopni (jak u nas dzisiaj ) nie ciągnęłabym dziecka. Szczególnie ze jeszcze radosna historia z pyłem i tak na prawdę nie wiadomo komu wierzyć i kogo słuchać... Poczekałabym kilka dni, aż się zrobi ładnie. No chyba ze masz tam u siebie piękną słoneczną pogodę to wtedy raczej bym nie czekała.

pogoda że tak powiem jest ni w pięć ni w dziewięć;/ więc jednak zastosuje się do zaleceń położnej i waszych opinii na ten temat...wiecie jestem ,,przyszłą,, samotną mamą, mieszkam sama daleko od domu rodzinnego bo za granicą a ojciec dziecka zginął w wypadku dwa miesiące temu i szukam rad gdzie się tylko da...dzięki za wypowiedzi

Gość ja rodziłam
w czerwcu i było naprawde cieplo ale z dzieckiem wyszlam na spacer dopiero po 5 dniach ,na pół godz.

Gość mia ma
Ja rodziłam pod kobniec kwietnia i mi połozna powiedziałą, zę mam z dzieckiem od razu wychodzić na spacery i to miniimum 2-godzinne...a z werandowaniem dać sobie spokój , bo to nie ta pora roku...i myśle, że ta połozna jest bardzo dobra , bo ma nawet swoja rubryke w gazecie bodajże mama i dziecko...

Gość do góry .......hej
laski przecież teraz za oknem mamy cieplej niż w domu , ja bym tam wyszła może nie od razu na godzinę , ale na pół na pewno :)