Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 368212

Antykoncepcja niehormonalna

Polecane posty

Gość 368212

Witam. Chcialabym sie was poradzic bo wizyte u Ginekologa mam dopiero na 21 maja. Otoz chcialabym sie dowiedziec o srodkach antykoncepcyjnych ktore nie zawieraja zadnych hormonow. Mam zle doswiadczenia po tabletkach anty, wiecznie nawracajaca grzybica, zapalenie szyjki macicy. Dlatego nie chce juz ladowac w siebie hormonow. Kondomy tez odpadaja bo mam na nie uczulenie, puchne i dostaje jakiegos masakrycznego podraznienia. Prosilabym o powazne odpowiedzi i o powazne potraktowanie tego tematu. Pozdrawiam.

Gość osobiście to proponuję
to pozostaje ci tylko NPR

Gość 368212
NPR? Ale ja mam nieregularne miesiaczki.

Gość jak nie NPR to szklanka wody
zamiast

Gość Figo fago kawa marago
Heh, ja mam podobne dylematy. Pigułki odstawiłam, mój organizm przestał je dobrze tolerować (brałam wcześniej 6 lat i nie miała takich objawów jak ostatnio, kiedy znowu zaczęłam łykać). Krążka nie włożę, bo jest większe ryzyko zakrzepicy niż przy tabletkach. Wkładka nie jest dla mnie, bo nie rodziłam. Plaster to też hormony. Facet krzywi się na prezerwatywy, ja zresztą trochę też, znając smak seksu "bez niczego" ;) Obserwuję cykl, wiem, co i jak, ale wg mnie to mało pewna metoda, mimo mojej sporej pewności, co do dnia owulacji. Stosunek przerywany też zaniechałam, bo w żadnym wypadku nie chcę mieć dziecka. Czyli pozostaje celibat :D