Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bleufille

Na jednej z dzikich plaż - pierwszy taniec?

Polecane posty

Podoba się nam ta piosenka, kojaży nam się z naszym początkiem, tańcem w deszczu, itd. Tylko, tekst mnie przeraza gdy mowa o ostatnim razem "mielismy tak wiecznie trwać" itd. No nie wiem czy pasuje na pierwszą piosenkę...

Gość Kinga z Poznania
piosenka o przemijaniu - niebardzo - dla mnie ta piosenka jest o stracie kogoś bliskiego, to jak wspomnienie zmarłej osoby. Rotary Na jednej z dzikich plaż Samochód w deszczu stał, radio przestało grać, dotknąłem kolan twych, nie liczyliśmy gwiazd... Lubiła tańczyć pełna radości tak, ciągle goniła wiatr. Spragniona życia wciąż zawsze gubiła coś, nie chciała nic. Nie rozumiałem, kiedy mówiła mi: "Dzisiaj ostatni raz zatańczmy, proszę, tak, jak gdyby umarł czas"... Mówiła mi... Mieliśmy wiecznie trwać Na jednej z dzikich plaż Chciałem ze wszystkich sił Pozostać z tobą tam Lubiła tańczyć Mówiła mi...

No właśnie tez mi się tak kojaży, że ta dziewczyna umiera.. Tylko jak przetłumaczyć narzeczonemu;d

Gość 11211
kojaRZy sieroto!

Gość Kinga z Poznania
daj mu tekst do poczytania i powiedz, że na własnym ślubie nie chcesz mieć nic wspólnego ze śmiercią - no, chyba, że "nie opuszczę cie aż do śmierci"...

Gość Alexxxxxxa
Dlaczego twierdzicie, ze dziewczyna z tej piosenki umarła? Dla mnie to piosenka o rozstaniu, niekoniecznie z powodu śmierci. A odpowiadając na temat - moim zdaniem nie pasuje, bo jest bardzo smutna. A o tańcu w deszczu jest jeszcze ta (nie wiem czy nie pokręcę słów): Był chyba maj, park na Grochowie, słoneczny dzień, zobaczyłem ją, tańczyla boso, była jak natchniona, a po chwili zaczął padać deszcz.

Gość ja używam od 5 lat
ta ostatnia to wilki.