Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pracownik76

praca poza miejscem zamieszkania - nadliczbowe godziny?

Polecane posty

Gość pracownik76

witam, pracuje od 7 do 15/ obecnie pracujemy w miejscu o 40km oddalonym od miejsca zakladu. pracodawca wymaga abym byl na 7 w tej miejscowosci oddalonej o 40km i konczyl TAM prace o 15tej. wydaje mi sie ,ze czas dotarcia do tego miejsca powinien byc wliczony w godziny pracy.

Gość pracownik76
dlaczego? pracuje jako monter i zawsze dojazd do innych klientow/miejscowosci wliczany byl w czas pracy

Dojazd do zakładu pracy nie jest wliczany w czas pracy. To jakaś totalna bzdura - może jeszcze czas na zakupy po pracy też wliczyć? :D

ale dojazd do klientów należy do Twoim obowiązków służbowych więc jest wliczony w godziny pracy. Dojazd z i do pracy nigdy nie był wliczany w te godziny i wątpię aby zaczął być 🖐️

Gość pracownik76
wiem, przeciez nie chodzi mi o dojazd do pracy. rano mam byc w firmie i jechac autem sluzbowym na 7 do tej drugiej miejscowosci!

Gość pracownik76
sprawa wyglada tak, musze byc w pracy o 6 lub 15 po (chociaz pracuje od 7), musze zaladowac i spakowac samochod. wtedy sluzbowym autem jedziemy do owego miasta i od 7 pracujemy tam. co w takiej sytuacji???

Gość to są nadgodziny
w Takiej sytuacji to są nadgodziny skoro masz się stawić do firmy i dopiero stamtąd jedziecie/jesteś zawożony na miejsce pracy