Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość -zdjęcie do CV..Ja..-

Zdjęcie do CV ........... pytanie !!! Bardzo prosze o odpowiedź.

Polecane posty

Witam ! Jestem młodym chłopakiem ( 22 ). Chcę wstawić zdjęcie do CV bo ubiegam się o pracę cos w stylu : - obsługa klienta , praca biurowa -- np. pracownik biurowy , sprzedawca , praca przy komputerze itp. Wiem że warto dodać fotkę w takich przypadkach :) I w związku z tym mam pytanie do osób które są szefami lub może znają się na ubiorze oraz potrafią doradzić co wypada lub nie :) - czy mogę iść do fotografa w samej koszuli , czy może lepiej byłoby jednak wziąć marynarkę i krawat ? A może sama koszula i krawat ? Wolałbym iść w samej koszuli ale czy w ogóle wypada taką fotkę wstawić w CV ? - załóżmy że pójdę w samej koszuli to co wtedy : a) jaki kolor najlepszy ? Zakładam że tło będzie jasno niebieskie :) Jasny np : biały , żółty czy ciemniejszy np: zielony , niebieski ? Bardzo proszę o odp i dziękuję z góry ślicznie :) Pozdrawiam

Gość czekoladowaNutella
A może po prostu legitymacyjne w krawacie i garniaku? ;D

klasycznie biala koszula krawat i marynara. bedzie jak najbardziej odpowiednie

czekoladowa :) Legitymacyjne mam sprzed kilku lat :) Pomysł odpada ale dzięki :) Decyzja zapadła : jutro lecę do fotografa :D Co bys doradziła ? :) Może być niebieska koszula w białe pionowe paski , bez krawata i garniaka ? :)

Summer , a jeśli bym wziął samą koszulę to byłbym skreślony ? :(

nie wiem, ale do zdj do cv najodpowiedniejszym strojem bedzie stroj galowy ;) moim zdaniem.

Summer -- zgadza się :) Wiem o tym że garniak i krawat jest atutem :) Ale w sumie ja nie staram sie o stołek jakiegoś handlowca , polityka czy kierownika. Może jakiś Urząd Skarbowy albo jakiś nawet sklep np. z telefonami -- coś takiego :) Nic specjalnego :) Może być sama koszula ? :( Nie jest mi na rękę prać teraz garniaka :D Koszule sa czyste i gitara :D Kurcze no .. wazna sprawa dlatego pytam :) Nie chcę przegrać na starcie :)

Gość do WeWo
zrob sobie czarno-biale zdjecie:) nie bedzie problemu:)

koszula moze byc, tez jest elegancka, ale sam widzisz garniak i krawat najlepiej sie prezentuje ;) zrob jak uwazasz, zycze pwodzenia:)

ro musi byc zdjecia, popularnie zwane dowodowym. wystarczy sama koszula. jak bedziesz sobie robil zdjecia to wez je na plycie -teraz daja takie na zyczenie ja przyjmuje ludzi do swojej firmy i wierz mi, ze wystarczy zwykle zdjecie - chociaz dla niektorych to i tak za duzo - dostalam cv, gdzie dziewczyna byla na imprezie z kieliszkiem alkoholu, a kiedys na kafe ktos pisal, ze im przyslali zdjecie tanczacych kilku kolesi i narysowana strzalke na jednego z napisem 'to ja'

masz - hahaha :D Nie no , teraz to ja leżę :D Ok, to w takim razie robię zwykłe zdjęcie w samej koszuli :) Koszula niebieska w białe paski pionowo :) Tylko obawiam się że jeżeli będzie tło jasno niebieskie to może nie za dobrze to współgrać :( Ale co tam .... o zycie nie walczę :)

Summer - dzięki za pomoc :)

zazwyczaj są białe, kremowe tla. przynajmniej u mnie. ale u nas o dobrego fotografa ciezko. zawsze narzekam na te legitymacyjne zdjecia ;P

Summer -- fotograf do którego się wybieram jest uznawany za dobrego :) Byłem u Niego kiedyś i fotka wyszła przyzwoicie , pamiętam jednak że tło było jasno niebieskie więc nie sądzę aby jutro było inaczej :P Dobrze że ta koszula ma paski to może nie zleje się z tłem :D Dobrze będzie , nie przeżywam. Sytuacji podbramkowej nie mam :)

Tymczasowo zmykam , zajrzę pewnie za jakiś czas więc jeśli ktoś zechciałby pomóc to może to uczynić :D Na pewno będzie odzew :P 🖐️

Summer , chcesz mi kopa dać ? :D Lepiej nie bo jak nie trafisz i nogę poleci wyżej to mi koszulę ubrudzisz :D Chociaż .... i tak nie będzie na fotce tego widać :D Więc luz .... hehe. O kopniaka siostrę poproszę :) Znając życie wcale nie będę musiał prosić bo sama mnie dorwie :D Siostry zawsze są okropne :P

Ale ja piszę "nogę poleci wyżej" :D Mam nadzieję że na ewentualnej rozmowie kw. takich zdań nie bedę układał :D 3 ... 2 ... 1 ... start , wyłącz komputer , wyłącz. Już mnie nie ma :) Jeżeli chcesz to też moge Ci kopa dać :) 🖐️

A gdybym tak czarną koszulę założył ? :( Mogłaby być ?

Gość skorp75
Oczywiście, o ile starasz się o pracę w domu pogrzebowym, ale jakiegoś żałobnika :) To tak wg mnie jeśli chodzi o zdjęcia: - Zdjęcie dowodowe, legitymacyjne itp. w CV - wg mnie jest to podstawowe foto i najlepiej się prezentuje ten format - jest najbardziej neutralny - Czarno-białe najlepiej się prezentuje, ukrywa wszystkie niedociągnięcia kolorystyczne i nie odwraca niepotrzebnie uwagi typu - ale się ubrał w różowo-różową koszule, hii, hii - robimy fotkę kolorową i koler dowolnym programem graficznym zdejmujemy - nie wymaga wiedzy, lecz zwykłego ogarnięcia. Garniak czy nie? - zawsze garniak, - zawsze krawat dlaczego? ponieważ robimy zdjęcie do oficjalnych dokumentów i nie jest to istotne czy będziemy aplikować na dyrektora czy sprzedawcę - takie foto jest bardzo neutralne i podświadomie mówi że jesteśmy osobami poważnymi a co można wyczytać z innych zdjęć też o dowodowym formacie: - luźna koszula, brak krawata - taki casual to zależy jak kto będzie to interpretował, ale mnie zawsze odruchowo nasuwała się myśl o gościu o dość luźnym usposobieniu i przyjmując np. do pracy w sklepie gdzie są standardy, procedury, sztywne zachowanie mogłoby się okazać, że może być z dostosowaniem się - co dziwne w większości się to sprawdzało - bluza, koszulka - jak najbardziej - mechanik, robotnik, doręczyciel Możliwości odbioru fotografii jest całe mnóstwo i bardziej zależy od rekrutera i jego własnych doświadczeń niż sztywnych reguł. Należy wziąć pod uwagę iż w wielu firmach wstępną selekcje robią osoby całkowicie nie związane z HR czyli asystentka, sekretarka, a nawet całkowicie przypadkowy pracownik który ma wyselekcjonować na zlecenie swojego przełożonego potencjalnych pracowników np z 300 CV 20 i przekazać dopiero do analizy - z własnych doświadczeń wiem, że pierwszy klucz będzie fotka - bo najszybciej, potem co robił, jak często zmieniał prace

Gość gość
według mnie warto dać zdjęcie do cv, tworzyłam z pomocą kreatora szybkiecv.pl i tam była taka opcja więc z niej skorzystałam