Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziarraa1455

mam 17 lat i chce byc mama...

Polecane posty

Gość bele de jour
jak dla mnie chcesz sobie sprawic maskotke. Boisz sie powiedziec rodzicom bo doskonale wiesz jaka bedzie ich reakcja. Wiesz, ze powiedza ci to samo co wiekszosc tu. I dobrze. Urodzisz dziecko a pozniej nie ty a babcia bedzie wychowywac

autorko chcesz miec dziecko?to je miej tylko potem nie płacz ze nie jest tak pieknie bo nie jest.... masz 17 lat...boze jak ja bym znów chciała miec 17 lat mozesz robic co chcesz byc kim chcesz i miec co chcesz nie marnuj tego na dziecko zawsze jest czas szalej szalej szalej

Gość ynka
wiem dużo syn ma 2.5 roczku więc wiem ze to nie wydatek z rzędu tylu tysięcy a i niczego mu nie brakuje wiem co to znaczy dziecko i na listopad będzie 2 dziecko......

dlaczego ma babcia wychowywac ja was ie rozumiem nie znacie mnie i takie zeczy gadacie... jestem na to przygotowana i to nie jest tak ze coreczka z bogatej rodziny ma rachciewajke i to dostanie... to jest moje marzenie juz od ponad pol tora roku...

nie znamy cie ale ty nie znasz nas przychodzisz tu po porade otrzymujesz porady jak i krytyke to jest forum tu jest tak zawsze ;)

o co ci chodzi z tym tatusiem nie masz po co go w to mieszac... ak mi sie noga powinie to mi napewno pomoze ale nie licze na to ze cale zycie tata bedzie mi dawaj i mama bedzie mi wychowywala dziecko...

Gość ynka
radziła by ci poczekać jeszcze chociaż rok....bo ja mając 17 lat bawiłam sie uczylam i napewno nie byłam jeszcze osoba dorosła i odpowiedzialna...zaś już po ukończeniu 20 lat miałąm inne podejście do życia.....niby tylko 3 lata ale to jednak wiele się zmienia z naszym charakterem...

Gość niech sobie zmajstruje
dziecko o ile to nie prowo ,czlowiek uczy sie na bledach ,zmajstruje poplacze zmadrzeje po co wogole sie przejmowac tak kretynskim tematem

moja 17 letnia sąsiadka tez zaszła bo od roku jeczała ze chce juz miec dziecko chłopak tez chciał (on 25) jak tylko sie okazało ze ona w ciązy jest to nagle sie ulotnił a jak sie pogodzili to ona nagle wyladaowała na patologii gdzie straciła dziecko dziwne co? mam nadzieje ze twojemu sie tak nie odwidzi bo faceci to maja nasrane w głowach i niewygarniete....

Gość ynka
ja teraz czasami sobie myśle jak dobrze by było być samym i się wyszaleć... porozmawiaj ze swoim i porozmawiaj z nim... nie róbcie nic w pośpiechu nacieszcie się narazie sobą bo wiem że z dzieckiem jest już ciężej .....

Gość dziekuje
dziekuje wszystkim za odpowiedzi...

Gość czemu nie??
kazdy mowi ze trzeba kasy ze to ze tamto a polowa z was nawet dzieci nie ma... to po co gadacie takie bzdury??? jezeli dziewczyna jest gotowa psychicznie i fizycznie do roli matki to czemu ma go nie miec??? bo jest za mloda??? bo co inni powiedza?? kazdy jest inny. i trzeba to uszanowac. inna w wieku 30lat nie bedzie dojrzala na dziecko a 18letnia juz tak. to juuz tylko zalezy od osobowosci. jesli chce miec dziecko nauczyc sie samodzielnosci to jej sprawa. kazdy ma na to inny poglad . bo kazdy czlowiek jest inny. i nie mowicie ze wiek 17letni nie jest dobry na dzieci bo nie wiek sie liczy tylko dojrzalosc!!!!!

ja mam 18 skonczone i staram sie o dzidziusia z moim 22 letnim przyszlym mezem slub bierzemy we wrzesniu tego roku. przepraszam za blędy ort.

Hej, chciałabym Was mocno prosić o pomoc. Biorę udział w konkursie fotograficznym i naprawdę zależy mi na wygranej :) Chodzi o to, by polubić na facebooku tę szkołę http://www.facebook.com/WSZEdukacja a następnie kliknąć 'lubię to' przy moich zdjęciach: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=201354129901549&set=a.201343486569280.45839.139812712722358&type=1 http://www.facebook.com/photo.php?fbid=201354076568221&set=a.201343486569280.45839.139812712722358&type=1 :) Jeżeli ktoś ma konto na facebooku i chwilkę czasu, niech kliknie, jestem Wam wszystkim z góry wdzięczna :*

Gość Nieznajomyyy
wez idz... nie wiesz co to znaczy miec dziecko, tym bardziej w wieku 17 lat. To nie jest tak jak myslisz ze uropdzi sie i bvedzie pieknie, nocki zarwane, pampersy, karmienie, zajmowanie sie a szkola >? co bedziesz robila ?

Autorko,.wiek 17 lat jest udecydowanie za malo by miec dziecko. Ile jestes ze swoim chlopakaiem? Wiek 22 lata nie jest zbyt wiele a jesli chodzi o meski wiek to malolat. 17 lat-bierz sie za szkole i nauke zycia i potem mysl o dziecku jak najbardziej. Jja chcialam miec w wieku 16 lat dziecko ale doskonale sobie zdawalam sprawe ze jestem zbyt mloda i niedojrzala zyciowo i czekalam do 19 roku ze staraniami. Miec dziecko...jestes pewna ze wiesz co oznaczaja te slowa? To nie jest zabawa jak lalka i wozkiem . To wielka odpowiedzialnosc i praca 24 na 24.

Gość beciaa;*
jeśli twój chlopak chce i ty tez to się starajcie jeśli śię kochacie to nie ma problemu ,a ludzmi sie nie przejmuj bo są pojebani!! tylko najwazniejsze jest zebys skączyła szkołe a twój chłopak pracował;)